محسن خجسته‌‌‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: از سال ۱۳۹۷ و همزمان با اعلام موج جدید تحریم‌ها علیه ایران، میزان تولید نفت کشورمان با کاهش مواجه شد؛ با این وجود با توجه به برنامه دولت سیزدهم در خصوص بازپس‌گیری بازارهای صادراتی، تمرکز وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بر افزایش ظرفیت تولید و دستیابی به امکان تولید نفت به مقدار پیش از تحریم‌ها قرار گرفت که خوشبختانه موفق شدیم ظرفیت تولید را به هدف از پیش تعیین شده ارتقا دهیم. وی ادامه داد: برای واکاوی چگونگی احیای ظرفیت تولید نفت لازم است که این مقوله را در سه بخش اقدامات مخزن‌محور، چاه‌محور و تاسیسات محور بررسی کرد. معاون وزیر نفت با بیان اینکه «در بخش اقدامات مخزن محور، اولویت ما دستیابی به اهداف نگهداشت توان تولید بود»، گفت: در این خصوص برخی از چاه‌های جدید وارد مدار تولید شد و توانستیم بخشی از ظرفیت تولید از دست رفته را از این طریق جبران کنیم که در این مورد می‌توان از تولیدی شدن ۱۳ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی یاد کرد که در ۶ماه دوم سال گذشته وارد فاز اجرایی شده و ظرفیت جدیدی برای تولید نفت ایران پدید آورده است.

وی افزود: انجام اقدامات بنیادین در بخش چاه‌محور شامل نصب پمپ‌های درون چاهی و عملیات گسترده اسیدکاری و تعمیرات چاه‌ها نیز که بالغ بر ۱۸۰۰ مورد بوده است، از دیگر اقدامات انجام شده در زمینه بازپس‌گیری ظرفیت تولید نفت ایران بوده است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص اقدامات تاسیسات‌محور نیز به اصلاح خطوط لوله جریانی و بهبود تاسیسات سرچاهی اشاره کرد و گفت: در این بخش تنها یکی از شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران موفق شده است که با تعمیر و جایگزینی خط لوله‌ای که وظیفه انتقال ۱۰۰‌هزار بشکه نفت خام را داشته ، به همین میزان به ظرفیت تولید نفت ایران اضافه کند. وی تاکید کرد: در حوزه تعمیرات اساسی، بیش از ۲۵۰ مورد تعمیرات اساسی تخصصی صورت گرفته که در بالفعل شدن توان احیا و ظرفیت‌سازی نفت ایران نقش موثری داشته است. خجسته مهر در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی عدم‌توجه به ظرفیت‌سازی در دولت‌‌‌های پیشین گفت: این موضوع به نگاه دولت‌ها در خصوص دستیابی به توان تولید بستگی داشته و به هیچ‌وجه متاثر از تحریم‌ها نبوده است؛ چرا که افزایش مجدد ظرفیت تولید در شرکت ملی نفت ایران در تمامی بخش‌ها از تامین کالا و حفاری گرفته تا انجام عملیات اجرایی، به صورت صددرصد ایرانی و با بهره‌گیری از توان کارکنان شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های ایرانی دیگر بوده است.

 

 

معاون وزیر نفت همچنین در خصوص اهمیت افزایش ظرفیت تولید نفت کشورمان گفت: افزایش ظرفیت تولید نفت، پشتوانه خوبی برای رفع دغدغه تامین خوراک در صورت افزایش محصول در پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها خواهد بود؛ علاوه بر آن، با اتکا به این استراتژی می‌توانیم در کوتاه‌مدت نسبت به بازپس‌گیری بازارهای صادراتی نفتی ایران اقدام کنیم. وی تاکید کرد: شرکت ملی نفت ایران از تمامی ظرفیت‌های خود برای تولید حداکثری نفت استفاده خواهد کرد. خجسته مهر همچنین بر اهمیت افزایش ظرفیت تولید در شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد و گفت: بنابر برنامه‌ریزی انجام شده، مقرر شده تا ظرفیت تولید را تا پایان سال ۱۴۰۱ به ۴‌میلیون بشکه در روز افزایش دهیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به سوالی درباره اقدام اخیر عربستان در برنامه‌ریزی برای برداشت از میدان مشترک آرش نیز گفت: توسعه میدان‌های مشترک نفتی و گازی، اولویت شرکت ملی نفت ایران است. وی متذکر شد: در خصوص میدان مشترک آرش نیز هم‌اکنون مطالعات اولیه و لرزه‌نگاری این میدان انجام شده و برنامه توسعه آن نیز در شرکت ملی نفت ایران مصوب شده که به زودی اجرایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص وضعیت استخدامی و جذب نیروهای تازه نفس در صنعت نفت نیز گفت: تامین ظرفیت نیروی انسانی متخصص، مولفه اصلی فعالیت‌های شرکت ملی نفت ایران است و بر همین اساس با نظر مثبت وزیر نفت، مصاحبه حدود ۱۵۰۰ نفر از رتبه‌های الف دانشگاه صنعت نفت انجام شده و مراحل استخدامی آنان در شرف انجام است که حدود نیمی از این افراد در شرکت ملی نفت ایران و مابقی در سایر شرکت‌های تابعه صنعت نفت مشغول به کار خواهند شد. خجسته‌مهر در پایان افزود: همچنین امسال آزمون استخدامی با دستور و نظر مساعد وزیر نفت برای جذب نیروی انسانی توانمند از دانشگاه‌های کشور برگزار خواهد شد.