وزیر خارجه ایران اوایل فروردین ۱۴۰۱ در دیدار با همتای لبنانیاش از پیشنهاد ایران برای ساخت دو نیروگاه هزارمگاواتی برق در این کشور خبر داد. این پیشنهاد طرف ایرانی تا به امروز از جانب مقامهای لبنانی بیپاسخ مانده است.
به گزارش اوپکس در همین زمینه مریم شهاب، خبرنگار بخش عربی یورونیوز از ولید فیاض، وزیر انرژی لبنان میپرسد: «چه دلیلی مانع از اعلام موافقت دولت لبنان با پیشنهاد ایران برای ساخت این دو نیروگاه شده است؟»
وی در پاسخ به این سوال گفت: « این گونه مسائل در جلسههای هیات دولت [مجلس الوزرا] که همه وزیران در آن حضور دارند، مطرح میشود. سپس دولت مطابق با منافع ملی در این زمینه تصمیمگیری میکند. من نیز به عنوان وزیر متعهد هستم تا تصمیم اتخاذ شده درهیات دولت را اجرایی کنم.»
واردات برق و گاز از مصر و اردن نیز یکی دیگر از محورهای گفتوگوی خبرنگار یورونیوز با فیاض بود.
فیاض درباره واردات برق و گاز از مصر و اردن گفت: «قراردادی با اردن منعقد شده و پس از تامین اعتبار برای اجرا آماده است. ما به امضای توافقنامه با مصر نیز نزدیک هستیم.»
او البته در ادامه تاکید کرد : «تنها گام اصلی باقی مانده در زمینه دریافت گاز از مصر، تامین مالی از جانب بانک جهانی است. ما همچنین منتظر چراغ سبز آمریکاییها هستیم. هیچ یک از این توافقهای صورت گرفته مشمول عواقب منفی قانون سزار نخواهد بود و توپ در زمین بانک جهانی است.»
قانون سزار به اعمال تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه حکومت بشار اسد گفته میشود.
لبنان نیز ناگزیر از افزایش قیمت جهانی انرژی متاثر میشود
سوال دیگر خبرنگار یورونیوز از وزیر انرژی دولت لبنان به تاثیر حمله روسیه به اوکراین بر وضعیت انرژی لبنان مرتبط است. فیاض بر این باور است که «لبنان موفق شده است منابع مورد نیاز بنزین و گازوئیل را تامین کند. ما به منابع دسترسی داریم و قادر خواهیم بود بدون اختلال محموله انرژی مورد نیاز را تامین کنیم و از کمبود سوخت و برگشت صفها در مقابل جایگاههای نفت جلوگیری کنیم اما به هر شکل با توجه به قیمت انرژی، لبنان چارهای جز وابستگی به وضعیت بازار جهانی ندارد. زمانی که قیمت در سطح جهانی افزایش یابد، خود به خود در لبنان نیز شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود.»