نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران معتقد است: افزایش سهم تولید نفت ایران در بازار جهانی در کوتاه مدت میتواند باعث افت مقطعی قیمت نفت شود اما بعد از عبور از این شوک، قیمت نفت به بیش از 50 دلار باز میگردد.
حمیدرضا صالحی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، ضمن ارزیابی افت قیمت نفت طی هفته اخیر و رسیدن قیمت به حدود 40 دلار گفت: به طور کلی بعد از دوره طلایی نفت، حرکت کلی کشورها برای کاهش مصرف سوخت فسیلی و رفتن به سمت استفاده از انرژیهای پاک است و در حال حاضر کشورهای زیادی به ویژه در اروپا رشد بالایی در زمینه انرژیهای خورشیدی و بادی دارند.
وی افزود: به نظر میرسد با توجه به مجموع شرایط ، قیمت نفت طی پنج تا 10 سال آینده بین 50 تا 60 دلار باشد، با توجه به تحریمهایی که به کشور تحمیل شد فروش نفتمان محدود شد. در این مدت تمرین کردیم که بدون درآمدهای نفتی کشور را اداره کنیم البته تا رسیدن به مرحلهای که وابستگیمان به درآمدهای نفتی قطع شود فاصله داریم و باید بر اساس اقتصاد مقاومتی به نقطهای برسیم که تولید و درآمد مطلوبی داشته باشیم.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: از سوی دیگر باید به سمتی گام برداریم که ارزش افزوده بیشتری از مواد خام بدست آوریم. امروز از هر بشکه نفت 280 تا 300 دلار حاصل میکنیم در حالی که ترکیه 850 و ژاپن 1700 دلار بدست میآورد لذا باید داشتهها و سرمایه خودمان را که سرمایه بین نسلی است به درآمد تبدیل کنیم.
صالحی اضافه کرد: به هر حال همواره این تهدید برای ما وجود دارد که قیمت نفت کاهش یابد، برای همین باید بتوانیم از توانمندی و ظرفیتها بیشتر بهره ببریم و به روزی برسیم که به درآمدهای غیرنفتی متکی نباشیم؛ اتفاقی که مستلزم افزایش ظرفیت تولید و سرمایه بنگاههای اقتصادی است. در چنین شرایطی است که میتوانیم به رشد اقتصادی قابل قبولی برسیم.
وی در بخش دیگر صحبتهایش درباره تاثیر افزایش تولید و سهم ایران در بازار جهانی بر کاهش قیمت نفت گفت: افزایش سهم و تولید نفت ایران در بازار جهانی می تواند شوکی را در جهت کاهش قیمت در بازار ایجاد کند و تا حدودی قیمت را پایین آورد اما پس از عبو از این شوک، وضعیت تعادلی همراه با ثبات در بازار ایجاد خواهد شد و به بیش از 50 دلار بازمیگردد.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران همچنین تصریح کرد: حضور شرکتهای خارجی در پروژههای نفت و گاز ایران باعث افزیش قیمتها در بازار جهانی خواهد شد.