به فکر سرمایه‌گذاری‌های مشترک هستیم

به فکر سرمایه‌گذاری‌های مشترک هستیم
در آستانه سفر هیات تجاری اتاق تهران به رومانی، صبح امروز سفیر این کشور به اتاق تهران آمد و با مسعود خوانساری دیدار و گفت‌وگو کرد. «کریستین تئودورسکو» که از چندی پیش از عزیمت یک هیات تجاری از اتاق تهران به کشور رومانی در دهه اول مهرماه آگاه بود، امروز به دیدار رئیس اتاق تهران آمد تا در مورد این سفر با او به صحبت بنشیند.

سفیر رومانی در ابتدای این دیدار با ابراز مسرت از سفر هیات تجاری ایرانی به بخارست، اعلام کرد که آماده است پیگیر هرگونه درخواستی برای بهبود سفر هیات تجاری اتاق تهران باشد. کریستین تئودورسکو با اشاره به روابط دیرینه دو کشور ایران و رومانی گفت: «روابط ایران و رومانی آن‌قدر قدمت دارد و مشخص است که من دیگر تمایلی به تکرار آن ندارم. فقط همین را بگویم که رومانی با دو کشور است که تاریخچه روابطش به بیش از 100 سال برمی‌گردد یکی ایران و دیگری ژاپن.» سفیر رومانی دلیل رابطه رومانی با ژاپن را علاقه مردم رومانی به یک فرهنگ کاملاً متفاوت و البته تکنولوژی ژاپنی عنوان کرد و گفت: «رابطه دیرینه رومانی با ایران اما یک دلیل مشخص دارد و آن هم جاده ابریشم است. دو کشور ایران و رومانی که در مسیر جاده ابریشم هستند از سال‌ها قبل با یکدیگر رابطه تجاری دارند.»


تئودورسکو با بیان این که مدتی است هیاتی ایرانی از رومانی دیدار نکرده است افزود: «ما امیدواریم که این سفر در شرایط جدید بتواند روابط دو کشور را دچار جهش کند.»


سفیر رومانی در تهران هم‌چنین خبر داد که در حال برنامه‌ریزی برای سفر نخست‌وزیر این کشور به ایران است. او هم‌چنین راهکار اصلی توسعه روابط دو کشور را استفاده از ظرفیت اتاق تهران و اتاق رومانی عنوان کرد و افزود: «ما در دوران تحریم هم روابط خوبی با هم داشتیم و به نظرم رفع تحریم‌های ایران می‌تواند کمک بسیار خوبی به ما برای توسعه روابط باشد.» او با اشاره به سابقه همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی گفت: «ما در زمینه ساخت بوژی، واگن و لوکوموتیو با هم همکاری داشتیم و این اتفاق می‌تواند هم‌اکنون دوباره انجام شود. هم‌چنین در حوزه محصولات کشاورزی به ویژه گندم توانایی صادرات داریم.» تئودورسکو با اشاره به این که رومانی زمانی سومین صادرکننده تجهیزات نفتی در دنیا بوده است گفت: «حوزه انرژی و نیرو هم می‌تواند زمینه خوبی برای ارتقا همکاری‌های اقتصادی دوجانبه باشد. ما با توجه به حضور 40 هزار مسلمان در کشورمان در حاشیه دریای سیاه و بزرگترین بندر این دریا، آماده صادرات گوشت گوسفند و گاو با ذبح اسلامی به ایران هستیم.»


پیشنهاد تولید مشترک خودروی داستر
سفیر رومانی که نزدیک به هشت سال است در ایران حضور دارد و فارسی را به خوبی صحبت می‌کند در ادامه سخنان خود از پیشنهادی جالب خبر داد. کریستین تئودورسکو گفت: «جالب‌ترین پیشنهاد ما تولید مشترک خودروی داستر است. خودروی داستر که شما با برند رنو می‌شناسید، از تولیدات شرکت داچیا در رومانی است. اما این شرکت زمانی که با تنگنای مالی مواجه بود بخشی از سهامش را به رنو واگذار کرد و اکنون به فکر بازخرید این سهام از رنو است.» او خودروی داستر را با توجه به استقبالی که در کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و آلمان از آن به عمل آمده، خودروی خوبی توصیف کرد. تئودورسکو در پایان سخنان خود بر توسعه گردشگری بین دو کشور نیز تاکید و عنوان کرد که باید جاذبه‌های گردشگری دو کشور به شهروندان معرفی شود و شرایط برای عبور و مرور گردشگران بین ایران و رومانی تسهیل شود.


به فکر سرمایه‌گذاری مشترک هستیم
در ادامه این نشست مسعود خوانساری با اشاره به روابط خوب ایران و رومانی در دوران سخت تحریم و حجم مبادلاتی که از یک میلیارد دلار بیشتر بوده است، گفت: «وقتی در دوران تحریم موفق شده‌ایم با داد و ستد کالاهای غیرتحریمی این حجم از مبادلات را داشته باشیم حتماً می‌توانیم در دوره پساتحریم روابط اقتصادی بهتری داشته باشیم.»


رئیس اتاق تهران با جالب توجه خواندن پیشنهاد تولید خودروی مشترک توسط ایران و رومانی اعلام کرد که ارزان‌ترین خودروی تولید اروپا نیز در شرکت داچیا ساخته می‌شود و با قیمت 5700 یورو به بازار عرضه می‌شود. مسعود خوانساری در مورد سفر هیات تجاری اتاق تهران به رومانی نیز گفت: «شرایطی فراهم شد تا یک هیات نسبتا قوی در حوزه اقتصاد را به رومانی بفرستیم و امیدواریم که این سفر نتایج قابل قبولی برای هر دو کشور داشته باشد.» خوانساری عنوان کرد که در این گروه فعالان اقتصادی سرشناسی از حوزه‌های مختلفی چون نفت، گاز و پتروشیمی، پلیمر، قطعه‌سازی و خودروسازی، صنایع غذایی و تبدیلی و ... حضور دارند که می‌توانند در توسعه روابط بسیار اثرگذار حاضر شوند. رئیس اتاق تهران گفت: «هدف ما تنها خرید کالا از رومانی یا فروش کالا به این کشور نیست. ما بیشتر در پی توسعه پایدار مراودات اقتصادی هستیم و برای این کار به فکر سرمایه‌گذاری‌های مشترک هستیم و امیدواریم در این سفر بتوانیم ظرفیت‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک شناسایی کنیم.»


رئیس اتاق تهران هم‌چنین از اعلام آمادگی این نهاد بخش خصوصی برای هدایت و پیگیری روابط اقتصادی ایران و رومانی خبر داد و افزود: «اتاق تهران و اتاق رومانی می‌تواند جایگاه خوبی برای فعالان اقتصادی دو کشور و میزبان هیات‌های تجاری دو کشور باشد.»

 

۱ مهر ۱۳۹۴ ۱۰:۲۰
تعداد بازدید : ۶۶۷