اقبال عمانی‌ها از گردشگری سلامت در ایران

هیات تجاری منطقه ویژه اقتصادی دقم عمان، صبح امروز با حضور در اتاق تهران با اعضای هیات رئیسه اتاق تهران دیدار و گفت‌وگو کرد. مقامات اصلی حاضر در این هیات تجاری، پیش از آن که وارد نشست عمومی و گفت‌وگوی مستقیم با اعضای اتاق تهران و فعالان اقتصادی ایرانی شوند، دیداری با رئیس و اعضای هیات رئیسه اتاق تهران داشتند و در مورد روابط دو کشور مطالبی را عنوان کردند.

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در ابتدای این دیدار، مسعود خوانساری با ابراز خشنودی از حضور این هیات در ایران عنوان کرد که بخش‌های خصوصی عمان و ایران باید تلاش کنند تا روابط اقتصادی فیمابین نیز مانند روابط سیاسی دو کشور توسعه یابد. رئیس اتاق تهران با اشاره به بیش از چهار دهه روابط حسنه دو کشور در حوزه سیاست افزود: «خوشبختانه روند مراودات اقتصادی عمان و ایران نیز روند رو به رشدی داشته است و با توجه به موقعیت استراتژیک دو کشور، این همکاری می‌تواند بسیار توسعه یابد.»


خوانساری با توصیف عمان به عنوان دروازه آفریقا به امضای تفاهم‌نامه چهار کشور ازبکستان، ترکمنستان، ایران و عمان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: «یک خط کشتیرانی نیز بین بندر شهید رجایی در ایران و بندر صحار راه‌اندازی شده است که می‌تواند ابزار خوبی در توسعه روابط دو کشور باشد.» او با بیان این که جرقه شروع مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در عمان زده شد، روابط سیاسی قوی بین دو کشور را به عنوان الگویی مناسب برای توسعه و رشد روابط اقتصادی خواند. 
رئیس اتاق تهران تاکید کرد که عمان می‌تواند بار بخشی از واردات کالا به ایران را که هم‌اکنون از طریق بنادر جنوب خلیج فارس صورت می‌گیرد برعهده بگیرد. مسعود خوانساری توضیح داد: «برای نمونه می‌توان به این مورد اشاره کرد که طی سال‌های گذشته همواره واردات خودرو به کشور ما از طریق بنادر اماراتی صورت می‌گرفت اما در دو سال گذشته شاهد این هستیم که بخشی از این واردات از طریق بنادر عمان صورت می‌گیرد.» او در پایان سخنان خود با اشاره به مبحث گردشگری و لزوم تقویت این حوزه اقتصادی، عنوان کرد که دو کشور باید بیش از این هیات‌های تجاری رد و بدل کنند تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری، مبادله و همکاری مشترک را شناسایی کنند و در مسیر توسعه روابط گام بردارند.
قرارداد خط لوله گاز شروع خوبی برای توسعه روابط است


رئیس منطقه اقتصادی دُقم نیز با ابراز مسرت از حضور در ایران اعلام کرد که فعالان اقتصادی عمان علاقمند به توسعه روابط تجاری با ایران هستند و برای رسیدن به این هدف می‌توانند به جایگزین خوبی برای برخی مسیرهای واردات و صادرات کالا باشند. «یحیی بن سعید الجابری» منطقه ویژه اقتصادی دقم را بزرگترین منطقه آزاد جهان عرب و آفریقا خواند و گفت: «در این منطقه اقتصادی امتیازات و انگیزه‌های بسیاری برای کار وجود دارد و شرکت‌های ایرانی می‌توانند از این امتیازات بهره‌مند شوند.»


الجابری با اشاره به امضای قرارداد احداث خط لوله گاز توسط وزیران نفت دو کشور برای صادرات گاز ایران به عمان گفت: «امیدواریم این قرارداد سرآغازی برای توسعه سریع و همه‌جانبه مراودات اقتصادی دو کشور باشد.»
او هم‌چنین گردشگری سلامت را یکی از حوزه‌های مورد علاقه عمانی‌ها خواند و افزود: «عمانی‌های بسیاری برای برخورداری از امکانات و خدمات درمانی به ویژه در حوزه چشم پزشکی به ایران می‌آیند. پزشکان ایرانی می‌توانند با امتیازات ویژه در منطقه دقم اقدام به تاسیس کلینیک و بیمارستان کنند.»


در ادامه این نشست سیده فاطمه مقیمی و مهدی جهانگیری نیز در مورد برپایی نمایشگاه‌های دائمی کالاها و محصولات ایرانی در عمان، همکاری در حوزه حمل‌ونقل و سرمایه‌گذاری‌های مشترک مباحثی را مطرح کردند.

۶ مهر ۱۳۹۴ ۱۵:۰۵
تعداد بازدید : ۱,۰۸۲