توصیه‌های صندوق بین‌المللی پول به بانک مرکزی ایران و انتقاد از فشار جمعیت

توصیه‌های صندوق بین‌المللی پول به بانک مرکزی ایران و انتقاد از فشار جمعیت
هیئت مشاوره ماده ۴ صنــدوق بین‌المللی پول با ارایه گزارش در زمینه «سیاست‌های بودجه‌ای‌» و‌ «‌بهره‌وری»‌ در بانک مرکزی، ‌احیای صندوق ذخیره ارزی را‌ پیشنهاد کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط  عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در این جلسه که با حضور مقامات بانک مرکزی، اساتید دانشگاه، کارشناسان وزارت امور اقتصادی و دارایی، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و‌ سازمان مدیریت و برنامه ریزی برگزار شد، Oliver basdevant از اعضای هیئت مشاوره ماده 4 صندوق بین المللی پول با ارائه موضوع سیاست‌های بودجه‌ای در ایران به چالش‌های سیاست گذاری در بودجه و راهکارهای آن پرداخت. وی با بیان اینکه بودجه ایران به درآمدهای نفتی متکی است و حائل‌های بودجه‌ای برای ممانعت از شوکهای احتمالی در آن دیده نشده است، گفت: ‌اولین چالش این است که چگونه باید منابع نفتی را مدیریت کرد، برخی بدهی‌های دولت انباشته شده است که این معضل در بخش مالی نیز مشاهده می‌شود. بنابراین باید برای طراحی سیاست‌های بودجه‌ای به شوکهای احتمالی ناشی از نوسانات قیمت نفت توجه شود.

وی چالش دوم را بحث فشارهای جمعیتی خواند و تصریح کرد: این چالش در طول سالهای آتی در امر اشتغال‌زایی به‌عنوان چالش اصلی مطرح است و می‌بایست تدوین سیاستهای بودجه‌ای موجب سرمایه گذاری و تقویت بخش خصوصی شود.
این عضو صندوق بین المللی پول با پیشنهاد ایجاد حائل‌های بودجه‌ای برای حمایت بودجه از شوکهای احتمالی به‌خصوص شوکهای نفتی افزود: پیشنهاد می‌شود صندوق ذخیره ارزی با توجه به امکان بروز شوکهای جدید احیا و در تهیه بودجه باید به مواردی همچون شفافیت و آشکارکردن ریسک‌ها توجه ویژه‌ای شود.

همچنین Robert Blotvogel عضو دیگر هیئت مشاوره ماده 4 صندوق بین المللی پول به موضوع بهره‌وری در ایران پرداخت و با اشاره به اینکه رشد بهره‌وری پایدار می‌تواند برای رشد اقتصادی مفید باشد، افزود: لازم است منابع محدود مالی و نیروی انسانی به بخشهایی از اقتصاد هدایت شود که از بهره‌وری بیشتری برخوردار است.

وی سیستم بانکی ایران را به‌دلیل مطالبات مشکوک الوصول و معوق دارای چالش‌های اساسی خواند و افزود: لازم است سهم ایران در صادرات غیرنفتی افزایش یابد، ضمن آنکه بهبود جریان منابع از بخشهای با بهره‌وری پایین به‌سمت بهره‌وری بالا با اصلاحاتی در بازارهای مالی، کار، کالا و خدمات مورد تأکید واقع شود.

در پایان جلسه شرکت کنندگان نظرات و سؤالات خود را مطرح و کارشناسان صندوق بین المللی پول، پاسخ و توضیحات تکمیلی را ارائه کردند.

۷ مهر ۱۳۹۴ ۱۱:۵۲
تعداد بازدید : ۵۶۶