سخنگوی کمیسیون انرژی گفت:دولت در بعضی حاملهای انرژی مانند بنزین و گازوئیل تلاش میکند قیمتها را به قیمتهای نهایی نزدیک کند،اما این فرآیند باید طبق فرآیند مشخصی در طول زمان انجام میشد و انجام یکباره آن درست نیست.
سید عماد حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به پرسشی درباره صحت میزان تولید نفت در نظر گرفته شده در بودجه توسط دولت، گفت: انگیزهای وجود ندارد که بخواهیم میزان تولید نفت را زیاد اعلام کنیم. ما روزانه نزدیک به 4 میلیون بشکه در روز نفت تولید میکنیم که 2.2 میلیون آن صادر و 1.8 میلیون بشکه در داخل کشور به مصرف میرسد.
وی افزود: بسیاری از درآمدهای کشور ارزی است و تبدیل شدن آن به ریال بر اساس نرخ دلار مصوب در بودجه خواهد بود.
عضو کمیسیون تلفیق در پاسخ به پرسشی درباره میزان تولید نفت در نظر گرفته شده در بودجه سال 90 که بیش از میزان واقعی تولید نفت بود، اظهار داشت: بودجه یک ابزار پیشبینی است و همه پیشبینیها محقق نمیشوند، چنانکه در تخصیصهای بودجه در هیچ سال تخصیصی ها صد در صد نبوده است.
خبرنگار فارس پرسید: حتی در ابتدای سال گذشته نیز تولید نفت لااقل 200 هزار بشکه از رقم در نظر گرفته شده در بودجه کمتر بود و امکان چنین تولیدی از ابتدا متصور نبود. حسینی پاسخ داد: میزان واقعی تولید کمتر از این میزان است و ما با مشکلات مرتبط با افت تولید نیز مواجه هستیم، البته ارقامی که اعلام میشود متوسط سالانه است که 3 میلیون و 950 هزار بشکه در روز است و براساس آن اعداد و ارقام اعلام میشود.
*پیشبینی سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری بانکها در نفت در بودجه ۹۱
وی با بیان اینکه در بودجههای 89 و 90 بودجههای سرمایهگذاری و عمرانی نفت تقریبا از بودجه جاری آن جدا شد، اضافه کرد: در بودجه سال 91 نیز بودجه جاری از بودجه سرمایهگذاری جدا میشود تا به طور مشخص معلوم شود چه میزان سرمایهگذاری در نفت انجام میشود.
حسینی اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی نفت از بین بردن موانع سرمایهگذاری است در سالهای مختلف تدابیر مختلفی از جمله انرژی فاند(صندوق انرژی)، فاینانسهای مختلف و قراردادهای بیع متقابل برای حل این مشکلات اندیشیده شده است اما این روشها هنوز پاسخ در خورشان و نیاز سرمایهگذاری در نفت را شامل شده است.
وی اضافه کرد: امسال در بودجه پیشبینی شده بانکها 10 میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایهگذاری کنند که این اجازه به آنها در راستای رفع موانع سرمایهگذاری در نفت داده شده است.
وی تاکید کرد: در کمیسیون تلفیق در حال بررسی نحوههای کمک به بودجه صنعت نفت هستیم و سناریوهای مختلفی را در دست داریم.
*تلاش دولت برای نزدیک کردن قیمت بنزین و گازوئیل به فوب
سخنگوی کمیسیون انرژی در ادامه گفت: دولت پیشبینیهایی در مورد سناریوهای مختلف افزایش قیمت حاملهای انرژی انجام داده است،اما هنوز درباره سناریوها به نتیجه مشخصی نرسیدهاند.
وی تصریح کرد: مجلس میگوید این افزایش قمیت نباید به گونهای باشد که در بعضی حاملهای انرژی به قیمت نهایی برسیم و باید در پایان پنج سال دوره در نظر گرفته شده برای اجرای قانون هدفمندی چنین چیزی اتفاق بیفتد نه در پایان سال دوم برنامه.
وی افزود: دولت در بعضی حاملهای انرژی مانند بنزین و گازوئیل تلاش میکند قیمتها را به قیمتهای نهایی نزدیک کند،اما این فرآیند باید طبق فرآیند مشخصی در طول زمان انجام میشد و انجام یکباره آن درست نیست.