مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس از تلاش برای تاسیس گمرک نفتی، اختصاص هزار هکتار زمین برای توسعه صنایع پائین دستی، راه اندازی 14 فاز پالایشگاهی، سه طرح ال.ان.جی و چند مجتمع پتروشیمی در این منطقه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مسعود نصوری صبح امروز در نشست خبری به ذکر توضیحاتی درباره اقدامات صورت گرفته در منطقه ویژه اقتصادی پارس پرداخت و راه اندازی 14 فاز پالایشگاهی، سه طرح ال.ان.جی و چند مجتمع پتروشیمی را از جمله موارد در دست اقدام در منطقه ویژه پارس دانست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود سه میلیارد و 600 میلیون تومان برای توسعه زیرساختهای منطقه ویژه پارس در نظر گرفته شده از دریافت هزار و 740 میلیارد تومان از این رقم خبر داد و گفت: در حال حاضر به دنبال تدوین سند راهبردی سرمایه گذاری در منطقه ویژه هستیم و امیدواریم با تدوین این سند یک مدل مالی برای توسعه تمام و کمال صنایع پایین دستی به دست آید.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی ادامه داد: در این راستا صحبتهایی هم با مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی صورت گرفته و قرار شده که هزار هکتار از اراضی از منطقه ویژه اقتصادی به صنایع پایین دستی اختصاص یابند.
نصوری همچنین عنوان کرد: یکی از بحثهایی ما در منطقه ویژه پارس بحث توانمندسازی نیروهای بومی جویای کار است که در این خصوص با تخصیص شش میلیارد تومان از مقام وزارت و قراردادهایی که با سازمان آموزش فنی وحرفهای کشور منعقد شده تلاش میشود که نیروهای بومی منطقه تخصصهای لازم جهت اشتغال در فازهای مختلف را کسب کنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به ذکر آماری درباره صادرات سال گذشته منطقه ویژه پرداخت و گفت: منطقه ویژه در سال گذشته رتبه اول صادرات غیر نفتی و همچنین رتبه اول صادرات میعانات گازی را به خود اختصاص داد و در 11 ماهه اول سال 90 میزان صادرات میعانات گازی ما از نظر وزنی 9.5 و از نظر ریالی 38 درصد افزایش یافت.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی ادامه داد: از نظر صادرات غیر نفتی ومحصولات پتروشیمی هم در سال 90 حدود 8.9 میلیارد دلار صادرات صورت گرفت که این رقم نسبت به سال 89 معادل 18 درصد افزایش داشت و از نظر وزنی هم رشدی 20 درصدی به همراه داشت.
نصوری رقم کل صادرات منطقه ویژه در سال 90 را دارای 44 درصد رشد دانست و افزایش وزنی صادرات این منطقه را هم 15 درصد اعلام کرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در ادامه به 55 پروژهای که قرار است در این منطقه عملیاتی شوند اشاره کرد و سرمایه لازم برای این پروژهها حدود 245 میلیارد ریال دانست و گفت: این رقم مربوط به مصوبه سفر مقام معظم رهبری به منطقه بوده است که بخشی از پرداختهای آن انجام شده و مابقی آن در حال پیگیری است.
وی همچنین به سفرهای ریاست جمهوری به منطقه ویژه اشاره کرد وگفت:در سفر اول و دوم حدود 36 مصوبه در این منطقه وجود داشت که در سفر سوم با توجه به این که هنوز تامین مالی مصوبههای قبلی به صورت کامل صورت نگرفته بود مصوبه جدیدی به آنها اضافه نشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 21 پروژه از میان این طرحها در حال ساخت است که این پروژهها نزدیک به 118 میلیارد تومان هزینه نیاز دارند که در سال 90 حدود 58 میلیارد تومان از این هزینه توسط دستگاههای اجرایی پرداخت شده است.
اما نصوری در ارتباط با گمرک نفت در منطقه ویژه اظهار کرد: با توجه به اینکه قانون مناطق ویژه بر منطقه پارس حاکم است اگر گمرکی هم در این منطقه ایجاد شود با قوانین مناطق آزاد کار خواهد کرد به همین دلیل ما در تلاش هستیم با توجه به موقعیت ویژه این منطقه از نظر دسترسی،گمرک تخصصی نفت را در این منطقه ایجاد کنیم. درحال حاضر مذاکرات لازم در این زمینه انجام شده و کلیات ایجاد گمرک تخصصی به تصویب رسیده است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در ارتباط با اشتغال نیروهای بومی اظهار کرد: در حال حاضر 36 درصد از مجموعهی نیروهای شرکتهای مستقر در استان بوشهر نیروهای بومی هستند که ما در تلاشیم با آموزش نیروهای بومی این رقم را افزایش دهیم.
وی در ارتباط با توسعه صنایع پایین دستی عنوان کرد: وزیر نفت اولین تکلیفی بر عهده ما گذاشت آماده سازی طرحی در این زمینه بود و اکنون این طرح آماده شده که با توجه به آن هزار هکتار از اراضی پارس یک به این مجموعه اختصاص پیدا کرده است.
نصوری ادامه داد: برآورد اولیه ما برای این مجموعه حدود 400 میلیارد تومان است که وزیر نفت دستور دادهاند پرداخت منابع لازم مالی در این زمینه در خارج از نوبت بررسی و تخصیص داده شوند.
وی همچنین از فعال شدن کمیته دفاع از حقوق بیت المال در منطقه ویژه خبر داد و به سرمایه گذاریهای مختلفی صورت گرفته که در این منطقه اشاره کرد.