مدیر سامانه هوشمند سوخت با اعلام آخرین موضع وزیر نفت در مورد سرنوشت این سامانه گفت: در صورت افزایش قیمت نفت خام دولت مجبور است یا قیمت بنزین را گران کند یا سهمیهبندی بنزین را تشدید کند.
به گزارش پایگاه خبری اوپکس به نقل از خبرنگار اقتصاد خبرگزاری تسنیم، سید محسن روحانی با اعلام اینکه تک نرخی شدن قیمت بنزین منجر شد تا قاچاق این فرآورده نفتی تقریبا به صفر برسد گفت: البته یکی دیگر از علتهای کاهش حجم قاچاق بنزین کاهش اختلاف قیمت در ایران و کشورهای همسایه است؛ همین که مصرف بنزین افزایش چشمگیر نیافته است نشان میدهد که قاچاق بنزین کاهش یافته است.
وی با تأکید بر این که هنوز اثری منفی از تک نرخی شدن بنزین مشاهده نشده است گفت: هم اکنون نشتی و انحراف توزیع بیشتر در بخش گازوئیل - نفتگاز- بیشتر است؛ چراکه هنوز بین نرخ قیمت این فرآورده نفتی در داخل کشور نسبت به کشورهای همسایه فاصله زیادی است.
وی درباره اینکه آیا سامانه هوشمند سوخت با اتمام سهیمه بنزین 700 تومانی حفظ خواهد شد با اشاره به اینکه سال گذشته قیمت هر بشکه نفت خام 100 دلار بود اما امسال به 40 دلار رسیده است گفت: با قیمت فعلی نفت خام، رقم تمام شده هر لیتر بنزین حدود 1800 تا 1900 تومان برای دولت تمام میشود. این رقم در صورت نفت 100 دلاری به 3500 تومان میرسید.
روحانی افزود: هیچ کس نمیداند که سال آینده قیمت نفت چقدر خواهد بود؛ این موضوع باعث خواهد شد که دولت یا قیمت بنزین را گران کند یا سهمیهبندی بنزین را تشدید کند؛ به همین دلیل اراده است که زیرساختهای سامانه هوشمند سوخت حفظ شود.
او درباره اینکه دارندگان خودروهای دیزلی در صورت سوختگیری با کارت سوخت جایگاهدار باید هزینه بیشتر پرداخت کنند گفت: از ابتدای خرداد ماه این سیاست اجرایی شده است؛ در کل تک نرخی شدن فرآورده با سهمیهبندی آن جمع اضداد است. در حال حاضر اگر مردم از کارت سوخت خود برای سوختگیری بنزین استفاده نمیکنند به این دلیل است که این سوخت سهمیهبندی ندارد.
وی با اشاره به عرضه گازوئیل بر اساس پیمایش گفت: هم اکنون سهمیه بندی برای گازوئیل با جدیت در حال اجراست. در صورتی که سوختگیری با کارت شخصی انجام نشود باید برای هر لیتر به جای 300 تومان، 600 تومان پرداخت کند.
مدیر سامانه هوشمند سوخت درباره تأثر اجرای طرح عرضه سوخت به حملونقل عمومی بر اساس پیمایش گفت: مصرف گازوئیل با اجرای این طرح در مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش نشان میدهد این رقم در شهریورماه پنج درصد بود.
روحانی در پایان با تأکید بر اینکه سامانه هوشمند سوخت یک سامانه ملی است و تصمیمگیری در باره آن در سطح ملی انجام خواهد شد گفت: آخرین موضع اعلام شده از سوی وزیر نفت در این باره نیز این است که این سامانه حفظ میشود. مردم بهتر است کارت سوخت شخصی خودرو و موتورسیکلتهای خود را حفظ کنند و با این کارتها سوختگیری کنند؛ چرا که با این کار کمک بزرگی به کارشناسان برای برنامهریزیهای کشور میشود.