معاون وزیر نفت از تکمیل فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا نیمه اول سال ۱۳۹۵ خبر داد. طبق برنامه وزارت نفت قرار بود، فاز اول این طرح تا پایان امسال تکمیل شود تا روزانه ۱۲ میلیون لیتر به تولید بنزین یورو۴ کشور افزوده شود.
عباس کاظمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش تنها 18 درصد در طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس سهم دارد و مالک آن نیست گفت: این شرکت به صورت کلان می تواند این طرح را هدایت کند.
وی درباره علت تأخیر در تکمیل فاز اول این واحد پالایشی گفت: علاوه بر انقباض مالی که از سال 89 شروع شد تحریم ها نیز موجب کند شدن روند پیشرفت طرح شد اما اکنون سرعت پیشرفت افزایش یافته است؛ به طوری که واحد تقطیر آن در حال پیش راه اندازی است. امیدوارم تا پایان امسال این واحد راه اندازی شود.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان این که تأمین تجهیزات طرح موردنظر هم به دلیل تحریم ها دچار مشکل شده بود گفت: تغییر تأمین کننده تجهیزات موجب تأخیر در اجر شد.
کاظمی با اعلام اینکه سرمایه مورد نیاز طرح پالایشی ستاره خلیج فارس توسط بانک ملت و از طرق صندوق توسعه ملی تأمین شده است گفت: از اول مهر ماه امسال 650 میلیون یورو تأمین شده است.
تأخیر در تکمیل فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس در حالیست که متوسط روزانه بنزین به کشور حدود 10 میلیون لیتر است و بهره برداری از فاز اول این طرح با هدف تولید 12 میلیون لیتر بنزین می تواند کشور را از واردات بی نیاز کند.
اهمیت طرح پالایشی ستاره خلیج فارس و تأخیرها مکرر آن موجب شد تا در آبان ماه 154 نماینده مجلس شورای اسلامی طی نامه ای به روحانی با تأکید بر اینکه برای قطع کامل خام فروشی میعانات گازی نیاز است وزارت نفت در تکمیل طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس اهتمام داشته باشد خواستار تغییر رویکرد کنونی و اتخاذ تصمیمات جدی تر وزارت نفت نسبت به تسریع در تکمیل این پروژه ملی شدند.
به گزارش تسنیم، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، 55 میلیون لیتر فرآوردههای اصلی موردنیاز کشور را در صورت بهرهبرداری تامین میکند؛ این طرح در سه فاز تعریف شده که فاز نخست آن با ظرفیت تولید روزانه 12 میلیون لیتر بنزین و شش میلیون لیتر نفتگاز در حال تکمیل است.
خوراک مورد نیاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس 360هزار بشکه میعانات گازی است که در صورت تکمیل آن روزانه 36 میلیون لیتر بنزین با درجه اکتان 95، 13 میلیون لیتر نفتگاز، سه میلیون لیتر سوخت جت سبک، دو میلیون لیتر گاز مایع و 130 میلیون لیتر گوگرد تولید خواهد شد.