نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین گفت: در قالب تفاهم نامههای منعقد شده بین دو کشور ایران و چین، یک سری کارها مانند پروژه خط آهن سریعالسیر تهران-مشهد تعریف شده است که امید می رود بخش خصوصی در این باره وارد شود.
مجیدرضا حریری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: همکاری با اقتصاد دوم جهان و ورود رئیس جمعهور این کشور به ایران بعد از 14 سال برای کشور ما سود اقتصادی خواهد داشت و تفاهم نامه های که به صورت 25 ساله میان دو کشور نوشته شده است، نشان از همکاری عمیق دو کشور دارد.
وی با بیان اینکه چین می تواند نقش مهمی در توسعه زیر ساختهای اقتصادی ایران داشته باشد خاطر نشان کرد: چین نگاه ویژه به خاورمیانه دارد به طوری که رئیس جمهور این کشور؛ قبل از سفر منطقهای خود اعلام کرده بود که خاورمیانه می تواند با کمک چین به یک منطقه صنعتی بزرگ خاورمیانه تبدیل شود.
حریری تصریح کرد: چین شریک تجاری اول بیش از 110 کشور در دنیا بوده و بیشترین مبادله تجاری را با آنها دارد که ملاحضات سیاسی یا شرایط خاص کشورها، نقشی در ایجاد و توسعه این روابط نداشته است به همین منظور نیز دو کشور ایران و چین بر اساس علاقه دو طرف و تفاهمات صورت گرفته قصد توسعه روابط خود در شرایط تجاری برجام نیز دارند.
بنا بر این گزارش در دیدار روز گذشته رئیسجمهوری اسلامی ایران با رئیسجمهور چین خبر از گسترش روابط تجاری ایران و چین به 600میلیارد دلار تا 10 سال آینده داده شد و در این دیدار 17 سند و یادداشت تفاهم همکاری میان 2 طرف امضا شد.
از تفاهمات یاد شده می توان به یادداشت تفاهم ارتقاء کمربند اقتصادی جاده ابریشم و ایجاد جاده ابریشم دریایی قرن 21 ، تقویت همکاریهای صنعتی، معدنی و سرمایهگذاری فیمابین وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین، تفاهم بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران و وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین در زمینه همکاریهای ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد.
سایر تفاهم نامه های اقتصادی به امضا رسده دو طرف شامل: تأمین اعتبار مالی پروژه خط آهن سریعالسیر تهران مشهد بین وزارت راه و شهرسازی ایران و بانک صادرات و واردات «اگزیم» چین، تفاهم همکاری بین وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران و وزارت بازرگانی چین در زمینه تحکیم همکاریهای سرمایهگذاری، تفاهم توسعه همکاری توسعه نیروی انسانی بین وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران و وزارت بازرگانی چین و تفاهمنامه جهت توسعه روابط همکاری مشترک فیمابین سازمان منطقه آزاد قشم و دفتر منطقه آزاد تجاری پایلوت گوآنجو چین است.