مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با بیان اینکه پاکستان مصمم به دریافت گاز از ایران است، گفت: اسلام آباد هیچگاه از خرید گاز ایران منصرف نشده است. علیرضا کاملی در گفتوگو با شانا به قرارداد اخیر پاکستان با قطر برای خرید گاز طبیعی مایع شده (الانجی) اشاره کرد و با بیان اینکه حجم واردات الانجی از سوی پاکستان زیاد نخواهد بود، تصریح کرد: واردات الانجی از سوی پاکستان پاسخگوی نیازهای این کشور نخواهد بود و به طور طبیعی این کشور گزینههای دیگری همانند واردات گاز با خط لوله تاپی را نیز در نظر دارد.
وی با تاکید بر اینکه ایران، ارزانترین مسیر برای دریافت گاز ازسوی پاکستان است، یادآور شد: وجود مرز مشترک با ایران میتواند به دریافت ارزانتر گاز از سوی پاکستان کمک کند ضمن اینکه در تمام دنیا صادرات گاز از طریق خط لوله مقرون به صرفهتر از راههای دیگر است بهویژه آنکه در فاصله کمی انجام شود.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران سپس به خط لوله تاپی بهعنوان یکی دیگر از گزینههای دریافت گاز از سوی پاکستان اشاره کرد و گفت: پاکستان برای دریافت گاز از طریق این خط لوله باید هزینه زیادی را به دلیل بعد مسافت بپردازد و در نتیجه هزینه نهایی گاز برای پاکستان گرانتر از دریافت گاز از ایران خواهد بود.
امیرحسین زمانینیا، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت نیز چندی پیش به شانا گفته بود: پاکستان به دلیل کمبود شدید انرژی به حجم بالایی از گاز طبیعی نیاز دارد و ما از اینکه اسلام آباد سبد واردات گاز خود را متنوع کند استقبال میکنیم، پاکستان در هرصورت نیازمند تکمیل پروژه خط لوله گاز آیپی و دریافت گاز از این خط لوله است.
وی درباره اینکه خرید الانجی قطر از سوی پاکستان به معنی پشت کردن به ایران نیست، تاکید کرده بود: در تجارت این بحثها مطرح نیست؛ ما خوشحالیم که پاکستان میتواند سبد تامین منابع انرژی مور نیاز خود را متنوع کند، ایران نیز موقعیت بسیار خوبی برای کمک به این کشور دارد، ضمن اینکه نیاز گازی پاکستان فراتر از حجم توافق شده برای خرید الانجی از قطر است.
در همین باره شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان با بیان اینکه کار روی پروژه 2 میلیارد دلاری خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان در بخش پاکستانی بهزودی آغاز میشود، گفته بود: واردات ال ان جی با اجرای خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان ارتباطی ندارد. به گزارش شانا، بخش ایرانی خط لوله آیپی (IP) به طول ٩٠٠ کیلومتر با هزینه ٢,٥ میلیارد دلار ساخته شده و برای تکمیل آن نیز باید حدود یک میلیارد دلار دیگر نیز سرمایهگذاری شود، اما بخش دوم این خط لوله در خاک پاکستان به طول ٧٨٠ کیلومتر هنوز ساخته نشده است.