رئیسجمهور آمریکا با اذعان به تداوم برخی تحریمها با وجود اجرایی شدن برجام گفت: وزیر خزانهداری آمریکا بههمراه همتایان خود در ۵ کشور دیگر طرف مذاکره با ایران برای شرکتها شفاف خواهند کرد که در واقع چه معاملاتی با ایران مجاز است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رئیس جمهور آمریکا گفت کشورش سعی خواهد کرد تا به شرکتهای خارجی کمک کند تجارت آسانتری با ایران داشته باشند اما تهران نیز باید به آنها اطمینان دهد که ایران مکان امنی برای سرمایه گذاری است.
باراک اوباما که در پایان یک نشست دوروزه امنیت هستهای در آمریکا سخن میگفت بهطور ضمنی به عدملغو عملی برخی تحریمها علیه ایران اذعان کرد.
با وجود گذشت بیش از دو ماه از اجرایی شدن برجام مهمترین بخش تحریمها یعنی تحریمهای بانکی هنوز به قوت خود باقی است و روابط بانکی ایران با بانکهای بزرگ دنیا به حالت عادی بازنگشته است.
کارشناسان پیچیده بودن تحریمهای بانکی و حفظ تحریم دلاری ایران را علت بیمیلی بانکهای خارجی برای ازسرگیری روابط با ایران میدانند.
اوباما گفت: شرکتهای خارجی پس از سالهایی که با خطر مجازات شدید بهدلیل نقض تحریمهای ایران روبهرو بودند اکنون لازم است به موضوع همکاری با ایران عادت کنند.
او همچنین گفت جک لو وزیر خزانه داری آمریکا بههمراه همتایان خود در 5 کشور دیگر طرف مذاکره با ایران برای شرکتها شفاف خواهند کرد که در واقع چه معاملاتی با ایران مجاز است.
وی در عین حال گفت چند ماه طول میکشد تا شرکتهای خارجی نسبت به معامله با ایران اطمینان خاطر پیدا کنند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت کشورش در نظر ندارد اجازه دهد از طریق نظام بانکی آمریکا با ایران معاملات دلاری انجام شود و شرکتهای خارجی میتوانند از طریق بانکهای اروپایی با ایران همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به گلایههای ایران از بیمیلی بانکهای خارجی برای احیای روابط با ایران گفت: برخی نگرانیهایی را که ایران عنوان کرده است ما با تعامل با ایران در حال حل و فصل آنها هستیم. وی در عین حال گفت: لازم نیست که به این موضوع از طریق معاملات دلاری بپردازیم.
اوباما همچنین گفت ایران هم باید به شرکتهای خارجی این اطمینان را بدهد که این کشور محل امنی برای سرمایه گذاری است.
وی به پایبندی ایران به توافق هستهای اذعان کرد و با اشاره به آزمایش موشکی ایران گفت: روح این توافق میطلبد که ایران سیگنالهایی را به جامعه جهانی و شرکتها بفرستد مبنی بر اینکه در نظر ندارد دست به اقدامات تحریک آمیز بزند؛ اقداماتی که میتواند شرکتها را بترساند.
ایران تأکید دارد توان موشکی خود را صرفاً با اهداف دفاعی توسعه میدهد و با توجه به اینکه امنیت مهمترین موضوع برای هر ملت است بدون درنظر گرفتن خواست کشورهای خارجی توان موشکی خود را توسعه میدهد.