نمایندگان مجلس با ارجاع مصوبه صبح امروز خود مربوط به افزایش پلکانی قیمت بنزین و الزام همه به استفاده از کارت هوشمند سوخت به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان مصوبهای را داشتند که بر اساس آن استفاده از کارت هوشمند سوخت برای همه الزامی شد و قیمت بنزین بر اساس مصرف هر وسیله نقلیه، به صورت پلکانی افزایش مییافت.
همچنین در این مصوبه قید شده بود که قیمت سوخت به قیمت سا ل94 محاسبه شود اما در ازی مصرف بیش از میزان متناسب هر وسیله نقلیه، به ازای هر لیتر مبلغی به عنوان عوارض باید پرداخت میشد.
این مصوبه در جلسه علنی امروز صبح به لایحه بودجه الحاق شد و به تصویب وکلای ملت رسید.
اما در جلسه عصر امروز مجلس، مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل 3 قانون اساسی به مصوبه صبح امروز اشاره کرد و آن را دارای ابهامات بسیاری برشمرد و اظهار داشت: صبح امروز یک مصوبهای داشتیم که به خاطر شلوغی بخشهای درآمدی بودجه متوجه ایرادات آن نشدهایم.
وی افزود: این مصوبه ابهامات بسیاری دارد و دارای چند ایراد است به عنوان مثال در یکی از بندهای آن گفته شده که نرخ سوخت تغییری نخواهد کرد اما در بند دیگری قیمت سوخت را به صورت پلکانی افزایش دادهاند که شاید تا بیش از 2 هزار تومان برسد با این مصوبه در واقع نیمی از مصرف با قیمت بیش از 2 هزار تومان به مردم ارائه میشود.
بذرپاش همچنین تصریح کرد: با اینکه امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده اما شاید این مصوبه اینچنین به نظر بیاورد که ما اقتصاد مقاومتی را از آن طرف اجرا میکنیم و فشار بیشتری به مردم وارد میشود چرا که با این اقدام حاملها را گران میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه این مصوبه باید به کمیسیون ارجاع شود که ابهامات آن رفع شود، گفت: اگر امروز جلسه علنی تعطیل میشد و مصوبهای نداشت شاید فایدهاش برای مردم بیشتر بود.
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در سخنانی با وارد دانستن این اخطار گفت: در این مصوبه دقت لازم صورت نگرفته و در ویرایش آن ایراداتی وجود دارد؛ گرچه این موضوع مصوب شده اما بندهایی از آن دارای ابهام است که کمیسیون بندهایی که دارای ابهام است را به صورت جداگانه بررسی کند.
وی افزود: باید در کمیسیون نرخ پایه مشخص شود چرا که بر اساس این مصوبه در برخی جاها تفاوت قیمت پیدا میشود در حالیکه باید قیمتگذاری مشخصی صورت گیرد. بنابراین برخی از ابهامات به این مصوبه وارد است و باید به کمیسیون بازگردد.
بنابراین رئیس مجلس ارجاع مصوبه صبح امروز مجلس را به رای وکلای ملت گذاشت که بهارستان نشینان با 143 رای موافق، 14 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس با ارجاع این مصوبه به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
به گزارش تسنیم، در مصوبه صبح امروز مجلس آمده بود:
براساس مصوبه مجلس دولت مکلف شد حداکثر 4 ماه پس از تصویب این قانون تمامی وسایل نقلیه سبک و سنگین اعم از بنزینی، گازوئیلی و دوگانهسوز را که کارت هوشمند سوخت ندارند، به این کارت مجهز نمایند و از آن تاریخ، عرضه هرگونه سوخت به کلیه وسایل نقلیه صرفاً با استفاده از کارت مذکور و براساس احکام زیر مجاز است.
1. وسایل نقلیهای مشمول دریافت کارت هوشمند سوخت خواهند بود که دارای برگه معاینه فنی و بیمهنامه شخص ثالث و عوارض سالانه خودرو را نیز پرداخت کرده باشند.
2. هزینه واگذاری کارت هوشمند سوخت از مالک خودرو دریافت خواهد شد.
3. قیمت انواع سوخت برابر قیمت آنها در پایان سال 1394 خواهد بود. همه انواع سوخت تکنرخی خواهد بود.
4. در صورتی که وسیله نقلیه با استفاده از کارت سوخت جایگاه سوختگیری کند علاوه بر پرداخت بهای سوخت بهمیزان قیمت تمامشده سوخت بهعنوان عوارض استفاده کارت سوخت جایگاه از صاحب وسیله نقلیه دریافت خواهد شد.
5. از تاریخ الزامیشدن استفاده از کارت هوشمند سوخت موضوع صدر این تبصره دولت مکلف است مصرفکنندگان بنزین بیش از مقدار پایه تعیین شده بهصورت پلکانی، عوارض انتشار آلایندگی، عوارض استفاده از زیرساختهای شور اعم از جادهها و خیابانها و تأسیسات مربوط به عوارض ایجاد ترافیک را بهروش مذکور در بند 5 دریافت نمایند.
6. متوسط مصرف ماهانه بنزین برای یک بار و براساس هر یک از انواع وسایل نقلیه با تعداد سیلندرهای مشابه (یک تا 6 سیلندر) بهعنوان پله اول تعیین میگردد و پلکانهای بعدی بهمقدار 40 لیتر به پله ماقبل اضافه میشود. برای هر لیتر مصرف مازاد در پله اول نسبت به مقدار مصرف پایه 5 هزار ریال و در پلکانهای دوم و سوم بهترتیب 7 هزار و 500 و 10 هزار ریال و مازاد بر مصرف 180 لیتر در ماه قیمت تمامشده بنزین از مصرف کننده بهعنوان عوارض موضوع بند 4 فوق دریافت خواهد شد.