رئیس سابق سازمان امور مالیاتی عدم دریافت مالیات از سپرده های بانکی به بهانه ناتوانی در نظارت بر موسسات مالی غیرمجاز را نادرست خواند و گفت: مالیات بر پایه سود با پایه های دیگر مالیاتی تفاوتی ندارد و گسترش پایه های مالیاتی، اصولی و خواست کشور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی عسکری با بیان اینکه در نظام مالیاتی اصولی داریم و یکسری از پایه های مالیاتی را تعریف می کنیم که مبنای وصول درآمد است، افزود: در برنامه های چهارم و پنجم و ششم توسعه یکی از محورها در حوزه مالیاتی ، گسترش پایه ای مالیاتی است.
وی با بیان اینکه سود سپرده نوعی درآمد است اضافه کرد: مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی چه خصوصی و چه دولتی و مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی از جمله پایه های مالیاتی است مانند مالیات حقوق کارکنان دولت و حقوق کارکنان بخش خصوصی و مالیات بر درآمد مشاغل و مالیات بر مستغلات به اجاره و سرقفلی.
عسکری با اشاره به اینکه مالیات بر پایه سود با پایه های دیگر مالیاتی تفاوتی ندارد گفت: گسترش پایه های مالیاتی، اصولی و خواست کشور است.
رئیس سابق سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه فعالان اقتصادی چه مجاز یا غیرمجاز باید مالیات پرداخت کنند گفت: ابزار لازم را برای کنترل مؤسسه های غیر مجاز مالی داریم و می توانیم با استفاده از این ابزار ها جلوی انتقال منابع مالی از بانک ها و مؤسسات مجاز به مؤسسات غیر مجاز را بگیریم.
عسکری افزود: بیش از 5 هزار مؤسسه مالی در کشور فعال هستند اما بیش از 90 درصد منابع آن ها در کمتر از 50 مؤسسه است بنابراین نظارت و برخورد با این تعداد اندک کار سختی نیست.
وی گفت: تصمیمات درست را در اقتصاد نباید به آینده موکول کرد.
عسکری رئیس سابق سازمان امور مالیاتی گفت: همان گونه که درآمد 15 میلیون تومان در سال معاف از مالیات است معادل همین میزان درآمد ناشی از سود سپرده در سال هم معاف از مالیات است و مازاد بر آن باید مالیات پرداخت کند.
رئیس سابق سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اکنون نرخ بازده پول بر اساس نرخ سود سپرده ها و تورم، مثبت است گفت: مؤسسات مالی غیرمجاز عامل افزایش تنش در نرخ سرمایه گذاری در اقتصاد هستند و باید بر اساس ابزارهایی که داریم با آنها برخورد کنیم.
عسکری تاکید کرد: این مؤسسات قابل جمع آوری هستند اما زمان بر است.
وی افزود: وضع مالیات بر سود سپرده ها به شفافیت مالیاتی کمک می کند و جلوی فرار مالیاتی را می گیرد.