جریانی به نام "ذینفع های بازدارنده" سد راه اصلاحات بانکی شده است

جریانی به نام "ذینفع های بازدارنده" سد راه اصلاحات بانکی شده است
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به تعطیلی ۶۰ درصد واحدهای کوچک و متوسط گفت: جریانی به نام ذینفع های بازدارنده در دستگاه های دولتی و غیر دولتی وجود دارد که نمی خواهد برنامه های نظام بانکی به خوبی اجرا شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یحیی آل اسحاق با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه اکنون رکود اقتصادی در کشور وجود دارد افزود: مشکل اصلی فعالان اقتصادی نبود نقدینگی و ناتوانایی آنان در پرداخت بدهی و هزینه های زیاد مالی ، مالیات و تـأمین و فروش کالا است.

وی با اشاره به اینکه بخش تولید کشور در سخت ترین شرایط است افزود:حداکثر سود واحدهای تولیدی، ‌8 تا 10 درصد  است.

آل اسحاق گفت: سود بین بانکی از 29 درصد به 18 درصد رسید امّا سود واحدهای تولیدی 8 درصد است که کمتر از نصف سود فعالیت های بانکی است.

وی به آمار بانک مرکزی مبنی بر وجود 1017 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی در نظام بانکی کشور اشاره کرد و گفت: اگر ذخیره های قانونی را از این مبلغ کم کنیم حدود 900 هزار میلیارد تومان امکانات در دست شبکه بانکی است که به صورت روز شمار سود می گیرد.

وی افزود: سودی را که نظام بانکی پرداخت کرده 4 برابر درآمد نفتی است.

آل اسحاق تاکید کرد: مشکل عموم بخش تولید نبود نقدینگی است.

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: مدیریت توزیع تسهیلات به نحو مطلوب و مشکل گشا نبوده است و تسهیلاتی که به بخش واقعی تولید پرداخت شده نسبت به سایر بخش ها ناچیز بوده است.

وی افزود: 14 هزار واحد بنگاه های کوچک و متوسط تعطیل شدند.

آل اسحاق با بیان اینکه  کشور ما بانک محور است اضافه کرد: 70 درصد از فعالیت های اقتصادی به گونه ای به نظام بانکی وصل است.

این کارشناس اقتصادی گفت: این خوب است که نظام بانکی کشورمان مشکلات را شناسایی کرده است و برای حل آن برنامه دارد اما واقعیت این است که نظام بانکی مشکلات فراوانی دارد.

وی افزود: یک جریانی در کشور در رده های مختلف از جمله سازمان ها، نهادهای حکومتی، غیرحکومتی، مردمی و اتاق های بازرگانی وجود دارند که منافع آنها در حفظ وضع موجود است.

آل اسحاق گفت: این ها ذینفع های بازدارنده هستند که نمی خواهند برنامه های نظام بانکی به خوبی اجرا شود و این ها کسانی هستند که به راحتی میلیاردها تومان تسهیلات می گیرند.

۵ خرداد ۱۳۹۵ ۱۰:۲۳
تعداد بازدید : ۴۸۱