ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی کارگران به‌منظور احیای حقوق نیروی کار

ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی کارگران به‌منظور احیای حقوق نیروی کار
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه ایجاد بانک اطلاعاتی کارگران بهترین گام در جهت احیای حقوق کارگران است، گفت: جامعه کارگری بدون شناسنامه است، رسیدگی به حقوق و مزایا مطابق قانون کار و... در سایه ایجاد بانک اطلاعاتی است.

هادی ابوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره وضعیت معیشتی کارگران گفت: شاید عده‌ای بگویند ثبات قیمت‌ها را در بازار شاهد بودیم اما باید گفت افزایش قیمت‌ها هرچقدر کم هم باشد، اما تأثیر زیادی بر دشواری زندگی کارگران دارد.

وی ادامه داد: به‌طور مثال افزایش یا کاهش قیمت ملک تأثیری مستقیم در زندگی کارگران دارد. خبری را مبنی بر افزایش 14درصدی خدمات آرامستان‌های بهشت زهرا شنیدم، این در حالی است که اگر کارگران گذرشان به بهشت زهرا بیفتد هزینه‌هایشان بیشتر شده اما با وجود مشکلات متعدد برای کارگران این بخش، هزینه‌های آنها فرقی نکرده است.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور با بیان اینکه کارگران سال‌هاست که قدرت خرید خود را از دست داده‌اند، افزود: در حال حاضر با فعالیت تشکل‌های کارگری، جامعه کارگری به حقوق خود آشنایی یافته‌اند و کمتر می‌پذیرند با حقوق کمتر از حداقل وزارت کار فعالیت کنند.

 ابوی با اعلام اینکه در بخش پوشاک اکثر کارگران با میزان حقوق کمتر از وزارت کار مشغول فعالیت هستند اظهار داشت: همچنین کارگران مراقبت از بیمار حقوق‌های بسیار پایینی در مقایسه با زحمت خود دریافت می‌کنند. وضعیت حقوق و دستمزد کارگران در مشاغل زیرپله‌ای بسیار نامطلوب است که متأسفانه نظارتی هم روی آنها نیست.

 این فعال کارگری با ابراز اینکه ایجاد بانک اطلاعاتی کارگران بهترین گام در جهت  احیای حقوق کارگران است اضافه کرد: جامعه کارگری بدون شناسنامه است. در صورتی که بانک اطلاعاتی دقیق از وضعیت کارگران وجود داشته باشد، رسیدگی به تمام مطالبات آنها از جمله توجه به مشاغل غیرسمی، بازدید ایمنی محیط کار، بازرسی جهت بررسی وضعیت حقوق و مزایا مطابق قانون کار و انعقاد قراردادهای کاری آسان‌تر بررسی می‌شود.

وی درباره وضعیت کارگران شرکتی گفت: هم‌اکنون عمده وزارتخانه‌ها نیروهای شرکتی خود را تبدیل وضعیت به قرارداد با خود دستگاه کرده‌‌اند و چند وزارتخانه و دستگاه‌ دیگر از جمله مخابرات، راه‌آهن و وزارت نیرو  هنوز با پیمانکاران بسیاری فعال هستند.

این مقام مسئول کارگری با تذکر اینکه استخدام کارگران از طریق شرکت‌های پیمانی، حذف برخی از مزایای رفاهی کارگران را به‌دنبال دارد، گفت:‌ پیشنهاد می‌کنیم که به‌جای این شرکت‌های پیمانکاری،‌ شرکت‌های نظیر تعاونی‌ها تشکیل شوند چرا که نمونه‌های موفقی از آن در کشور وجود دارد.

۹ خرداد ۱۳۹۵ ۰۹:۳۰
تعداد بازدید : ۳۹۹