همایش آشنایی با فرصت های اقتصادی بلاروس در اتاق تهران برگزار شد

همایش آشنایی با فرصت های اقتصادی بلاروس در اتاق تهران برگزار شد
همایش آشنایی با اقتصاد بلاروس و فرصت‌های تجاری آن با حضور «ویکتور ریباک» سفیر بلاروس و جمعی از بازرگانان و تولیدکنندگان داخلی در سالن کنفرانس اتاق تهران برگزار شد تا فعالان اقتصادی ایرانی با پتانسیل های موجود برای توسعه روابط دو کشور و سرمایه‌گذاری برای فعالیت اقتصادی از زبان سفیر این کشور اطلاع پیدا کنند.
به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، در این همایش که از ساعت 9:30 صبح یکشنبه آغاز شد «محمدرضا بختیاری» معاون اموربین الملل اتاق تهران و «عبدالحمید اسدیان» مدیرکل بازرگانی اروپا و آمریکا در سازمان توسعه تجارت نیز در کنار سفیر بلاروس حضور داشتند تا سوالات و ابهام‌های تجار ایرانی را برطرف کنند. در ابتدای این همایش محمدرضا بختیاری با اشاره به روابط سیاسی مناسب و قوی دو کشور ایران و بلاروس، آن را پشتیبانی مطمئن برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور عنوان کرد.

بختیاری با تاکید بر ظرفیت‌های فراوان کشور بلاروس برای فعالیت اقتصادی شرکت‌های ایرانی به برخی پروژه‌هایی اشاره کرد که هم‌اکنون توسط بنگاه‌های ایرانی در بلاروس در دست اجراست. بختیاری گفت: «با توجه به توانمندی‌های بلاروس در صنعت ماشین آلات سنگین، ماشین‌های مورد استفاده در معادن، انواع تراکتور و ادوات کشاورزی، بنگاه‌های اقتصادی ما هم می‌توانند نیازهای خود را از این کشور تامین کنند».

معاون اموربین الملل اتاق تهران هم‌چنین با اشاره به این که 40 درصد از سطح کشور بلاروس با جنگل پوشیده شده است به ظرفیت‌های بالای این کشور برای ورود فعالان اقتصادی ایرانی به صنعت چوب اشاره کرد. بختیاری هم‌چنین از توافق صندوق ضمانت صادرات ایران با یکی از بانک‌های بلاروس خبر داد که می تواند راهگشای مسایل بانکی و بیمه ای صادرکنندگان و واردکنندگان باشد. وی افزود: «همچنین سه کشور روسیه، قزاقستان و بلاروس در مراوادت سه جانبه معافیت های گمرکی خوبی دارند و ما هم می توانیم از این فرصت برای خرید کالای موردنیاز از روسیه و قزاقستان از طریق بلاروس اقدام کنیم».

ضرب المثل های فارسی سفیر بلاروس در نشست اقتصادی
سفیر بلاروس در تهران که فارغ التحصیل زبان و ادبیات فارسی است و در طول نشست صبح امروز ، بارها با بیان ضرب المثل های فارسی تسلط و آشنایی خود با فرهنگ ایرانی را به رخ فعالان اقتصادی کشید، سخنان خود را با این ضرب المثل فارسی آغاز کرد که "آزموده را آزمودن خطا است." ویکتور ریباک، سومین دوره حضور خود در منطقه زعفرانیه تهران را سپری می کند و در طول 12 سال اخیر او کلیددار سفارت بلاروس در ایران بوده است. ریباک در نشست اتاق تهران، با بیان اینکه اولویت اصلی در مراودات دوجانبه ایران و بلاروس، دیپلماسی اقتصادی است، این نکته را نیز یادآوری کرد که در روابط سیاسی،هیچگونه موانعی پیش روی دو طرف نیست و تنها وظیفه این است که ظرفیت های بالفعل را بالقوه کرد.
او البته در سخنان ابتدایی خود به اعمال برخی محدودیت ها و تحریم های غرب علیه ایران اشاره کوتاهی کرد و این ضرب المثل را به کار برد که "آب دریا را گر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید."

رقم ناچیز مراودات تجاری دو کشور
سفیر بلاروس در تهران، در ادامه به کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلاروس اشاره کرد که به گفته وی، 20 سال پیش نخستین اجلاس آن به ریاست یحیی آل اسحاق که در آن زمان وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی ایران بود برگزار شد و تاکنون 11 اجلاس این کمیسیون مشترک برپا شده است. او از کمیسیون ها و کمیته های مشترک میان دو کشور به عنوان زیرساخت همکاری های دوجانبه ایران و بلاروس یاد کرد و افزود: سال آینده بیستمین سالگرد روابط اقتصادی ایران و بلاروس جشن گرفته می شود در حالی که حجم مبادلات تجاری دو طرف در آن زمان 80 هزار دلار بود و امروز این رقم به 139 میلیون دلار رسیده است.

ریباک در عین حال، رقم 139 میلیون دلاری مراودات تجاری دو کشور ایران و بلاروس را ناچیز دانست و اضافه کرد که به این میزان باید رقم 21 میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی را نیز افزود.
به گفته سفیر بلاروس، سال گذشته 21 میلیون دلار سرمایه گذاری رسمی ایرانی در بلاروس به ثبت رسید و رقم پروژه های شرکت های ایرانی در این کشور بیش از 2 میلیارد دلار برآورد می شود که این پروژه ها بدون تشریفات مناقصه از سوی بلاروس به شرکت های ایرانی ارائه شده است.

بستر آماده بلاروس برای تحقق شعار امسال ایران
ریباک سپس به اقلام صادراتی بلاروس به ایران اشاره کرد که شامل انواع کامیون، مواد اولیه نساجی، آهن آلات،یاتاقان،بلبرینگ،انواع تایر و لاستیک، کود پتاس و غیره می شود. وی صادرات ایران به بلاروس را شامل خشکبار و پسته و دارو دانست که در این میان خط مونتاژ خودروی سمند که در سال 2006 در مینسک راه اندازی شد نیز در این مقوله جای می گیرد.
او در ادامه به نامگذاری امسال به عنوان سال حمایت از تولید ملی در ایران اشاره کرد و گفت: واحدهای تولیدی ایرانی باید از این فرصت استفاده کرده و با تلاش خود، کالاها و تولیدات خود را به خارج از ایران معرفی کنند که این بستر در بلاروس برای شرکت های ایرانی فراهم است.

تقاضا برای احداث کارخانه داروسازی در بلاروس
سفیر بلاروس در تهران، دارو را جزو کالاهای استراتژیک و مورد نیاز کشور خود نام برد و خواستار احداث کارخانه داروسازی از سوی ایران در بلاروس شد. به گفته ریباک، پیش بینی می شود تا سال 2015 میلادی، 50 درصد نیاز دارویی در کشور بلاروس تأمین شود.

او در عین حال، جذابیت بازار بلاروس را به نسبت سال های گذشته دو چندان دانست و افزود: تا چند سال پیش ، بازار بلاروس برای تجار ایرانی جذابیتی نداشت چرا که آنها فقط با یک بازار 10 میلیون نفری مردمان این کشور روبه رو بودند اما امروز با توجه به استقرار اتحادیه گمرکی میان سه کشور بلاروس، روسیه و جمهوری قزاقستان، یک بازار 170 میلیون نفری پیش روی فعالان اقتصادی است و مرز میان این سه جمهوری از میان رفته است. سفیر بلاروس در تهران اشاره کرد که با وجود این اتحادیه، عوارض گمرکی فقط یک بار دریافت می شود و مقررات نیز برای سهولت تجارت به کمترین میزان رسیده است. ریباک ، بلاروس را پل ارتباطی ایران با اتحادیه اروپا دانست و در عین حال تصریح کرد که نرخ بزهکاری و فساد مالی در بلاروس در پایین ترین سطح قرار دارد.

توصیه سفیر به فعالان اقتصادی ایران
سفیر بلاروس در ادامه، استقرار آژانس سرمایه گذاری و خصوصی سازی و نیز مرکز بازاریابی در این کشور را دو نهاد قابل اطمینان برای سرمایه گذاران و تجار خارجی دانست که مسیر ورود به بازار این کشور را برای علاقمندان هموار می کند.
او همچنین از تجار ایرانی خواست از وجود برخی موانع و مشکلات پیش روی همکاری اقتصادی با بلاروس ناامید نشده و با ورود به این بازار دریابند که تجارت و سرمایه گذاری در این کشور در کنار صبر و شکیبایی، نتیجه بخش است و سود سرشاری را نصیب فعالان اقتصادی ایرانی خواهد کرد.

تولیدکننده 16 درصد پتاسیم جهان هستیم
پس از اظهارات سفیر بلاروس هم‌چنین یکی از کارکنان این سفارت با ارائه پرزنتیشنی به توصیف بلاروس و توضیح در مورد ویژگی ها، توانمندی ها و نیازهای این کشور پرداخت. سیماتوویچ کشور بلاروس را با توجه به زیرساخت های قوی در حوزه حمل و نقل و وجود اتوبان ها و آزادراه‌های فراوان، پلی برای دسترسی به پایتخت های اروپایی توصیف کرد. سیماتوویچ تولید ناخالص داخلی بلاروس را معادل 136 میلیارد دلار اعلام کرد که از میزان 8/26 درصد مربوط به صنعت، 5/7 درصد کشاورزی، 11 درصد ساختمانی، حمل و نقل 5/9...است. این مقام سفارت بلاروس هم چنین شرکای اصلی تجاری بلاروس را روسیه، هلند، آلمان و لهستان دانست و گفت: «صنایع اصلی بلاروس شامل متالورژی، مهندسی مکانیک و فلزات به طور کل است. در بلاروس 7/50 درصد صنایع در مالکیت دولت، 7/47 درصد در اختیار بخش خصوصی و بقیه نیز در اختیار سرمایه گذار خارجی است».

اما به گفته سیماتوویچ صنعت موتورسازی در بلاروس بسیار رونق گرفته و پیشرفته است و مهمترین نشانه آن نیز در ساخت تراکتورهای معروف این کشور است. بلاروس هم چنین در ساخت ماشین آلات سنگین مثل کمپرسی ها، کشنده‌ها و ماشین آلات مخصوص کار در معادن نیز معروف است. هم‌چنین وجود بیش از 50 نوع ماده مختلف، تولید 16 درصد پتاسیم جهان و رتبه هشتم تولید سیب‌زمینی هم از مزایای معدنی و کشاورزی این کشور است.

ایرانی ها در بلاروس برج‌های دوقلو می‌سازند
عبدالحمید اسدیان نیز در سخنان کوتاهی با ارائه تصاویر و اطلاعاتی به بررسی موضوع مراودات تجاری و اقتصادی دو کشور پرداخت. مدیرکل بازرگانی اروپا و آمریکا در سازمان توسعه تجارت صادرات ایران به بلاروس را شامل قطعات و اجزاء ماشین، بدنه، بلبرینگ.. اعلام کرد و از پروژه هایی چون تولید سمند در بلاروس سخن گفت. اسدیان هم‌چنین با اشاره به شاخص های خوب اقتصادی بلاروس چون نرخ بیکاری یک درصد و پرکاری و تعهد بلاروسی ها سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ایرانی را به کار اقتصادی با بنگاه‌های اقتصادی این کشور تشویق کرد.

به گفته اسدیان در حال حاضر پروژه های متعددی با میزان سرمایه گذاری های متفاوت توسط شرکت های ایرانی در بلاروس در حال انجام است که احداث هتل 5 ستاره به شکل برج دوقلو، ایجاد دهکده گردشگری، ساخت مرکز تفریحی، راه‌اندازی کارخانه تولید برق از زباله‌های شهری و ارگانیک از آن جمله است. عبدالحمید اسدیان گفت: «هم اکنون دو پرواز مستقیم در طول هفته از تهران به بلاروس وجود دارد که در تابستان این تعداد افزایش یافته و به سه پرواز در هفته خواهد رسید.

۲۲ خرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۵۳
تعداد بازدید : ۱,۱۸۲