انعقاد قراردادهای بلندمدت در بورس کالای ایران روشی بسیار مطلوب برای شرکت های پتروشیمی و صنایع پایین دست است و به نظر می رسد رفته رفته اغلب شرکت های پتروشیمی از این معاملات استقبال کرده و خواستار عقد قراردادهای بلندمدت با صنایع پایین دست شوند.
اکثر محصولات پلیمری که به طور فصلی مورد استفاده قرار می گیرند، مانند پلی اتیلن ترفتالات، SBR ها، پی وی سی ها و پلی اتیلن ها قابلیت انعقاد قراردادهای بلندمدت در بورس کالای ایران را دارند.
محمد حسین کاکوئی نژاد، مدیرعامل شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس در گفت و گو با خبرنگار «پتروتحلیل»، با بیان این مطلب گفت: انعقاد قراردادهای بلندمدت در بورس کالای ایران روشی بسیار مطلوب برای شرکت های پتروشیمی و صنایع پایین دست است و به نظر می رسد رفته رفته اغلب شرکت های پتروشیمی از این معاملات استقبال کرده و خواستار عقد قراردادهای بلندمدت با صنایع پایین دست شوند.
وی در ادامه افزود: صنایع پایین دست همواره علاقه مند به دریافت محصولات به طور مستمر و متناوب از شرکت های پتروشیمی هستند، از سوی دیگر شرکت های پتروشیمی نیز راغب هستند تا محصولات تولیدی خود را به طور مداوم تولید کرده و در فصول مختلف و در شرایط رونق و رکود با انباشت کالا روبه رو نشوند، از این رو به نظر می رسد عقد قراردادهای بلندمدت روش مناسبی برای شرکت های پتروشیمی و صنایع پایین دست است.
مدیرعامل شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه انعقاد قراردادهای بلندمدت برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اطمینان خاطر ایجاد می کند، خاطر نشان کرد: همواره نگرانی هایی در خصوص تامین مواد برای مصرف کنندگان وجود دارد، از سوی دیگر نیز تولیدکنندگان همواره در خصوص تناوب تولید و انباشت محصول در انبارهایشان برای محصولات فصلی با نگرانی هایی روبه رو هستند، اما عقد قراردادهای بلندمدت در بورس کالا این مشکلات را مرتفع می کند.
کاکوئی نژاد در ادامه افزود: در تمام دنیا نیز مکانیزم هایی برای رفع این مشکلات ایجاد شده است و به نظر می رسد اغلب شرکت های پتروشیمی و صنایع پایین دست نیز در تلاش هستند تا این مشکلات را رفع کنند. وی تاکید کرد: از این رو شرکت های پتروشیمی با همکاری بورس کالای ایران در ماه های اخیر تلاش کردند تا از طریق انعقاد قراردادهای بلندمدت دغدغه ها در بازار را کاهش دهند که تاکنون یک مورد از این شیوه قراردادها در بورس کالا بسته شده است.