ارزش محصولات تولیدی فازهای ١٧ و ١٨ به ۲ میلیارد دلار رسید

ارزش محصولات تولیدی فازهای ١٧ و ١٨ به ۲ میلیارد دلار رسید
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس بارگیری سکوی ١٧B پارس جنوبی را آخرین حلقه تکمیل زنجیره تولید فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی عنوان کرد و گفت: ارزش محصولات تولیدی این فازها به ٢ میلیارد دلار رسیده است.

محمد مشکین فام، در آستانه بارگیری سکوی ١٧B پارس جنوبی با تشریح وضع فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی به خبرنگار شانا گفت: هم اکنون پالایشگاه فازهای ١٧ و ١٨ شرایط مطلوبی دارد و از زمستان پارسال (١٣٩٤) تولید گاز اتان آغاز شده است.

وی تولید روزانه اتان از فازهای ١٧ و ١٨ را هزار و ٤٠٠ تن اعلام کرد و افزود: تولید این محصول ارزش اقتصادی بالایی دارد.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به بهره برداری بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از دیماه سال ۹۳٬  افزود: هم اکنون روزانه ٣٧ میلیون متر مکعب گاز و ٤٠ هزار بشکه میعانات گازی از این فازها برداشت می‌شود.

مشکین فام ارزش اقتصادی محصولات تولید شده از فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی را تا ٣٠ شهریور ماه امسال، بیش از ٢ میلیارد دلار اعلام کرد.

وی با بیان این‌که فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از چهار سکو شامل ٢ سکوی اصلی و ٢ سکوی اقماری تشکیل شده است، ادامه داد: ٢ سکوی اصلی این فازها در سال ٩٣ به بهره‌برداری رسید و امسال نیز دو سکوی اقماری آن (١٧B و ١٨B ) راه اندازی می‌شوند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به نصب سکوی ١٨B در مرداد ماه امسال، اظهار کرد: تا پایان آبان ماه امسال این سکو با ظرفیت فرآورش روزانه ٥٠٠ میلیون فوت مکعب گاز به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به بارگیری سکوی ١٧B پارس جنوبی که امروز (سه شنبه، ٢٧ مهر ماه) انجام می‌شود، ادامه داد: با بارگیری این سکو آخرین سکوی فازهای ١٧ و ١٨ تا اوایل اسفند ماه امسال به بهره‌برداری می رسد.

مشکین فام اعلام کرد: با راه‌اندازی این سکوی ٢٣٠٠ تنی آن زنجیره تولید فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی تکمیل خواهد شد.

به گفته وی، فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی که ظرفیت برداشت روزانه ٢ میلیارد فوت مکعب گاز (معادل ٥٦ میلیون متر مکعب در روز) را دارد، امسال به‎طور کامل در مدار تولید قرار می گیرد وهمه گاز تولیدی از این فازها از دریا خواهد بود.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: حدود ١٠ میلیون نفر ساعت برای ساخت سکوی ١٧B در یارد مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) فعالیت کرده‎اند.

رعایت اصول ایمنی در بارگیری و نصب سکوها

مشکین فام با تاکید بر رعایت اصول ایمنی در بارگیری، نصب، هوک آپ و راه‌اندازی سکوها، گفت: با توجه به حساسیت کار در سکوهای گاز، تحت هیچ شرایطی مسائل ایمنی را نادیده نمی‌گیریم زیرا کوچکترین اشتباه خطرهای جبران ناپذیری را به همراه دارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: بر همین اساس از همه پیمانکاران خواسته‌ایم تا استانداردهای بین‌المللی را در اجرای پروژه‌ها در دستور کار خود قرار دهند و براین مسئله اصرار و تاکید داریم تا شاهد اختلال در فرآیند کار نشویم.

ساخت ۲ سکوی جایگزین اقماری فاز ۱۴ از سوی صدرا

وی با بیان این‌که فازهای ١٧ و ١٨ از سوی کنسرسیومی شامل شرکت‌های ایدرو، شرکت مهندسی و ساختمان نفت (اویک) و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران اجرا شده است، افزود: قرار بر این بود که شرکت صدرا سکوهای اقماری این فازها را بسازد اما به دلیل مشکلات پیش روی این شرکت، ساخت سکوهای اقماری متوقف شده بود.

مشکین فام ادامه داد: با توجه به این‎که ساخت سکوهای فاز ١٤ در یارد ایزوایکو از ساخت پالایشگاه جلوتر بود، بنابراین تصمیم گرفته شد تا دو سکوی اقماری طرح فاز ١٤ با دو سکوی اقماری صدرا جایگزین شود.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: خوشبختانه شرکت ایزوایکو توانست ساخت دو سکوی جایگزین را طبق برنامه انجام دهد و اکنون شاهد بارگیری چهارمین سکوی فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی هستیم.

وی ادامه داد شرکت صدرا در حال ساخت ٢ سکوی جایگزین فاز ١٤ است.

به گفته مشکین فام، تاکنون حدود ٦ میلیارد دلار برای توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی هزینه شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال نیز ٣٠٠ میلیون دلار دیگر هزینه شود.

بارگیری سکوی فاز ۲۰ در نیمه نخست آبان ماه امسال

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین به بارگیری سکوی فاز ٢٠ از یارد خرمشهر در نیمه نخست آبان ماه امسال اشاره کرد و گفت: این سکو زمستان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به نصب سکوی فاز ٢١ که مرداد ماه امسال انجام شد ادامه داد: تا پایان آبان ماه این سکو نیز به بهره‌برداری می‌رسد.

سکوهای فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی، هر یک ظرفیت فرآورش روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز را دارند.

تولید روزانه ۴۲۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی 

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین درباره تولید گاز پارس جنوبی گفت: هم اکنون ایران روزانه حدود ٤٢٠ میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی برداشت می‌کند.

وی ظرفیت برداشت گاز از پارس جنوبی را تا پایان پاییز امسال ٥٠٠ میلیون متر مکعب در روز اعلام کرد و افزود: از هم اکنون خود را برای تامین نیاز گاز کشور در فصل زمستان آماده کرده‌ایم.

به گفته مشکین فام، هم اکنون روزانه ٥٣٠ هزار بشکه میعانات گازی از پارس جنوبی تولید می‌شود.

Normal ٠ false false false EN-US X-NONE FA

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: با بهره‌برداری پنج فاز پارس جنوبی تا پایان امسال، برداشت گاز ایران از پارس جنوبی به ٥٤٠ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید. 

۲۷ مهر ۱۳۹۵ ۰۸:۵۰
تعداد بازدید : ۵۶۱