سفیر دانمارک در ایران، همکاری با کشورمان را فرصت طلایی برای شرکتهای دانمارکی دانست و گفت: شرکتهای فعال در بخش انرژی دانمارک علاقمند به حضور و سرمایهگذاری در میدان گازی پارس جنوبی هستند.
به گزارش شانا، دنی عنان، سفیر دانمارک در ایران و هیئت تجاری و نفتی دانمارک که به ایران سفر کرده اند، چهارم آذر ماه امسال از طرحهای درحال توسعه پارس جنوبی بازدید و در نشست با کارشناسان و مسئولان شرکت نفت و گاز پارس، زمینههای همکاری مشترک میان بخش انرژی ٢ کشور را در منطقه پارس جنوبی ارزیابی کردند.
عنان در این بازدید، پیشرفتهای ایران در میدان گازی پارس جنوبی را خیره کننده دانست و گفت: من و تمام نمایندگان شرکتهای دانمارکی انتظار چنین پیشرفتی را نداشتیم و شگفت زده شدیم.
شگفتی دانمارکیها بی سبب نیست. طی سه سال اخیر فازهای ١٢، ١٥، ١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از سوی پیمانکاران ایرانی به بهرهبرداری رسیده و در همین مدت نیز رکوردهای راهاندازی سکوهای پارس جنوبی از سوی پیمانکاران ایرانی شکسته شده است. راه اندازی ٦ سکوی پارس جنوبی هم در برنامه امسال نفت و گاز پارس است که در این میان، تاکنون سه سکو راه اندازی شده است. هم اکنون ایران روزانه ٤٦٠ میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی برداشت میکند و براساس برنامه ریزی انجام شده، تا پایان امسال برداشت ایران از این میدان از مرز ٥٠٠ میلیون متر مکعب در روز میگذرد.
توسعه میدان گازی پارس جنوبی به دلیل مشترک بودن آن برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار است؛ آخرین موافقت نامه اصولی (HOA) پارس جنوبی در فاز ١١ پارس جنوبی هم به تازگی با کنسرسیوم توتال، سی ان پی سی و پتروپارس بسته شد تا پرونده قراردادهای توسعه این میدان گازی بسته شود. ایران به دنبال استفاده از فناوریهای نوین برای افزایش ضریب بازیافت از این میدان گازی و نگهداشت تولید آن است.
همکاری با ایران، فرصتی طلایی برای شرکتهای دانمارکی
سفیر دانمارک در ایران ادامه داد: حضور شرکتهای دانمارکی در پارس جنوبی فرصت طلایی برای آنها به شمار خواهد رفت و امیدواریم زمینه های همکاری با ایران در زمینه های مختلف فراهم شود.
عنان با اشاره به زمینههای فراوان برای سرمایهگذاری در ایران گفت: شرکتهای فعال در بخش انرژی دانمارک علاقمند به سرمایهگذاری در میدان گازی پارس جنوبی هستند.
رقابتی بودن بازار انرژی ایران، عامل حضور شرکتهای بینالمللی
سفیر دانمارک پایین بودن هزینه استخراج نفت و گاز در ایران را در مقایسه با دریای شمال از جمله مزیتهای رقابتی کشورمان عنوان کرد و گفت: این مزیت، سرمایهگذاری در ایران را برای شرکتهای دانمارکی جذاب کرده است.
به گفته وی، فعالیتهای حفاری و استخراج نفت و گاز در ایران شرایط مناسبی دارد و همین امر شرکتهای بین المللی زیادی را مجاب کرده است تا علاقمند به حضور و سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران باشند.
عنان با اشاره به اینکه شرکتهای دانمارکی تجربه، تواناییها و امکانات زیادی در زمینه نفت و گاز دارند و با بسیاری از شرکتهای بین المللی در حال همکاری هستند، افزود: شرکتهای دانمارکی امیدوارند در آینده بتوانند در توسعه میدان پارس جنوبی با ایران همکاری کنند.
سفیر دانمارک به حضور و بازدید پنج شرکت فعال در بخش انرژی این کشور از طرحهای گازی منطقه پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: خوشحالم که فرصت بازدید از فازها و پالایشگاههای گازی این منطقه فراهم شد.
وی افزود: این فرصت بسیار خوبی برای شرکتهای ما بود تا بتوانند با شنیدن توضیحات کارشناسان شرکت نفت و گاز پارس، آشنایی بیشتری نسبت به منطقه و این شرکت پیدا کنند.
عنان گفت: با توجه به شناختی که در حین بازدید از این منطقه و این شرکت بدست آوردیم، در صورت علاقمندی ایران، شرکتهایی را معرفی خواهیم کرد تا برای آغاز همکاری در این منطقه مذاکره کنند.
به گزارش شانا، هیئت تجاری و نفتی دانمارک طی چند روز اخیر دیدارها و مذاکرههایی نیز با پیمانکاران صنعت نفت داشتند و به بررسی زمینههای همکاری میان دو کشور در بخش انرژی پرداختند.