طرح شماره 3 تاسیسات ذخیره و اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی تکمیل شد

طرح شماره 3 تاسیسات ذخیره و اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی تکمیل شد
رئیس پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی گفت: طرح «ای پی سی 3» این پروژه شامل ساخت چهار مخزن ذخیره سازی میعانات گازی با ظرفیت دو میلیون بشکه تکمیل شد.
به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس روز دوشنبه به نقل از امیرمنصور حق وردی افزود: این پروژه در قالب سه طرح ای پی سی 1، ای پی سی 2 و ای پی سی 3 به اجرا درآمده است. 
وی اضافه کرد: در بخش ای پی سی 1 تاسیسات پشتیبانی، پایپینگ (طراحی، متریال و یا تحلیل تنش)، برق و ابزار دقیق و در طرحهای ای پی سی 2 و 3 نیز هر کدام ساخت چهار مخزن ذخیره سازی میعانات گازی و یک مخزن آب آتش نشانی طراحی و تعریف شده است. 
حق وردی با اشاره به دریافت تجهیزات مورد نیاز در اجرای ای پی سی1 شامل تمامی اتصالات، لوله‌ها و (FLANGE ) گفت: اقلام پایپینگ هم تا پایان هفته جاری وارد محل پروژه شده و عملیات لوله کشی این بخش، از اوایل دی ماه امسال آغاز می شود. 
رئیس پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی، سهم ای پی سی1 از کل پروژه را 60.7 درصد عنوان کرد و افزود: اجرای این بخش تاکنون 46درصد پیشرفت داشته و 22درصد آن مربوط به فعالیت های پیمانکار جدید این بخش است. 
وی گفت: در مجموع پیشرفت هر سه طرح ای پی سی ٥٥،٤ درصد است. 
حق وردی به گشایش ایجاد شده در تامین منابع مالی این پروژه اشاره کرد و افزود: در زمان حاضر 67 درصد از مجموع کالا های مورد نیاز خریداری شده و حدود 33 درصد باقی مانده درمرحله سفارش گذاری و خرید قرار گرفته است. 
رئیس پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی با اشاره به اینکه پیشرفت فیزیکی طرح ای پی سی3 این پروژه به 100 درصد رسیده است، ادامه داد: این بخش شامل چهار مخزن ذخیره سازی است که عملیات ساخت و رفع پانچ آنها توسط شرکت ماشین سازی اراک به پایان رسیده و در شرایط تحویل موقت قرار دارد. 
حق وردی گفت: با اتمام ای پی سی1، بهره برداری از فاز نخست تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی با ظرفیت ذخیره سازی دو میلیون بشکه میعانات گازی تا اواخر خرداد ماه سال آینده آغاز می شود. 
رئیس پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی در باره طرح ای پی سی 2 این پروژه بیان کرد: دو مخزن با ظرفیت ذخیره سازی یک میلیون بشکه میعانات گازی ساخته شده و با توجه به برنامه های کارفرما برای از سرگیری فعالیت ها در این بخش، انتظار می رود این طرح هم در قالب فاز دوم اجرای این پروژه با ظرفیت ذخیره سازی دو میلیون بشکه میعانات گازی و با اندکی تاخیر نسبت به فاز اول به بهره برداری برسد. 
رئیس پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی با اشاره به اینکه این پروژه از اهمیت ویژه ای برخوردار و راهبردی است، یادآور شد: در صورت ایجاد موانع احتمالی در مسیر صادرات میعانات گازی در آینده، با بهره برداری از این مخازن علاوه بر انتقال هیدروکربورهای گازی این منطقه به پالایشگاههای کشور، در چرخه تولیدات فراورده های باارزش، نظیر تولید بنزین سوپر، وقفه ای پیش نخواهد آمد. 
وی ادامه داد: همچنین در روند تولید گاز از فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی وقفه ای ایجاد نخواهد شد و تمامی میعانات تولید شده این فازها در این مخازن نگهداری و در زمان مناسب مصرف و یا صادر می شود. 
پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی میعانات گازی شامل هشت مخزن به صورت سقف شناور و با ظرفیت ذخیره ٥٠٠ هزار بشکه میعانات برای هر مخزن، دو مخزن آب آتش نشانی هر یک به ظرفیت 20 هزار مترمکعب، ایستگاه فرعی (substation) ، ایستگاه های پمپاژ، مرکز کنترل، چهار عدد سیستم میترینگ میعانات، واحد تصویه پساب و واحد آتش نشانی است. 
با بهره برداری از این پروژه، تمامی میعانات گازی فازهای گازی مستقر در منطقه پارس جنوبی پس از ذخیره سازی و اندازه گیری، برای صادرات از طریق خطوط لوله برای مصرف کنندگان داخلی و گوی شناور(SPM ) با ظرفیت ٦٠٠ هزار بشکه در روز فرستاده می شود. 
میعانات گازی این مخازن، روزانه به میزان 360 هزار بشکه به پالایشگاه ستاره خلیج فارس، 120 هزار بشکه به پالایشگاه پارس شیراز و 120 هزار بشکه نیز به پتروشیمی نوری ارسال خواهد شد . 
همچنین با احداث پالایشگاه سیراف و پالایشگاه میعانات گازی فرزانگان فارس نیکو، خوراک مورد نیاز این پالایشگاهها نیز از طریق این مرکز ذخیره سازی و تامین می شود. 
۲۲ آذر ۱۳۹۵ ۱۱:۱۳
تعداد بازدید : ۱,۰۱۶