مانع جدید غرب برای تحریم نفت ایران/ افزایش تولید عراق به مشکل خورد

مانع جدید غرب برای تحریم نفت ایران/ افزایش تولید عراق به مشکل خورد
در حالی نشریه مید از ابهام در پروژه افزایش تولید نفت عراق درپی بروز مشکل در تزریق روزانه ۱۳ میلیون بشکه آب به چاه های نفت این کشور خبر داد که این مساله مانع جدیدی برای تحریم نفت ایران از سوی غربی‌ها به شمار می رود.
به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، پروژه مهم تاسیسات تامین عمومی آب دریا که برای افزایش تولید نفت عراق ضروری است با مشکلاتی روبرو شده است.

به گزارش نشریه مید، در حالی‌ که اکثر تحلیلگران معتقدند رسیدن به حداکثر تولید نفت برابر با بیش از 12 میلیون بشکه در روز برای شرکت‌های نفتی در عراق خیلی مشکل نیست اما رسیدن به این سطح تولید بسیار با چالش روبرو است.

به گزارش فارس، آمریکا که فشارهای زیادی به کشورهای اروپایی برای نخریدن نفت ایران وارد می کند، برای اطمینان بخشی از عدم کاهش عرضه نفت در دنیا به افزایش تولید نفت عراق استناد می کند که به نظر می رسد با بروز مشکل در پروژه افزایش تولید نفت عراق، مانع جدیدی برای غربی ها در تحریم نفت ایران ایجاد شده است.

یکی از موانع افزایش تولید میدان‌های نفت و گاز عراق، تامین آب به منظور ایجاد فشار برای به جریان درآوردن نفت است. 3 مخزن نفت الزبیر، میشریف و یاماما در جنوب عراق مجموعا ظرفیت حدود 90 درصد نفت این منطقه را دارند. برخی از میدان‌ها مانند رمیله و الزبیر شامل این 3 مخزن هستند؛ هر کدام ازنظر خصوصیات بر دیگری برتری دارد و نیازمند یک روش ویژه استخراج نفت هستند.

بر اساس این گزارش، اگر وزارت نفت عراق بخواهد به اهداف تولید خود دست یابد این کشور روزانه به تزریق 13 میلیون بشکه آب در چاه های نفتی خود تا سال 2017 نیاز خواهد داشت و این امر درحالی است که در حال حاضر توسعه ذخایر آب این کشور با تاخیرها و مشکلاتی روبرو است.

انتظار می‌رود، بیشتر نفت آینده عراق از میدان‌های میشریف و یاماما که عمیق‌تر هستند و به تزریق گاز یا آب نیاز خواهند داشت، تامین شود.

پروژه اصلی عراق در این زمینه، پروژه تاسیسات عرضه عمومی آب دریا است که برای تامین آب به میدان‌ها طراحی شده است. این تاسیسات در ابتدا 2.5 میلیون بشکه آب از خلیج فارس برداشت و تزریق می‌کند و نهایتا تولید آن به بیش از 12 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

هزینه این پروژه بیش از 10 میلیارد دلار برآورد شده است و پس از اینکه شرکت آمریکایی اکسون موبیل این پروژه را رها کرد با مشکل روبرو شد.

در انتهای این گزارش آمده است، اگر وزارت نفت عراق این برنامه را به زودی به راه نیندازد، این تاخیرها بر تولید نفت آینده این کشور تاثیر خواهد گذاشت.

۱ مرداد ۱۳۹۱ ۲۳:۳۳
تعداد بازدید : ۸۸۲