رئیس هیئت مدیره پمپهای صنعتی ایران با بیان اینکه "تنها کارخانه تولید پمپ های کرایوجنیک ایران با ۳۰ درصد ظرفیت کار می کند"، گفت: نمی دانیم که چرا اقدام به خرید خارجی این پمپ ها می شود در حالی که در داخل با قیمت کمتر و کیفیت بهتر تولید می شوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «مهدی فرج پوروند» رئیس هیئت مدیره پمپهای صنعتی ایران ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای فازهای 17 و 18 پارس جنوبی، تأمین 16 پمپ کرایوجنیک تولید ایران در دستور کار قرار گرفت که این تعداد پمپ با موفقیت طراحی و ساخته و تحویل شد.
وی افزود: همچنین اکنون برای فاز 14 پارس جنوبی، ساخت تعدادی پمپ کرایوجنیک در دست انجام است اما متأسفانه برای فازهای 20 و 21 پارس جنوبی، مسئولان این پروژه اقدام به خرید خارجی پمپ های کرایوجنیک کرده اند و برای فاز 19 این میدان مشترک گازی نیز خرید خارجی این نوع پمپ ها در حال انجام است.
فرج پوروند با بیان اینکه "خرید خارجی این پمپ ها در حالی است که نمونه داخلی آن با قیمت کمتر و کیفیتی بیشتر تولید می شود"، گفت: پس از 5 سال کار مداوم در قالب یک پروژه دانش بینیان موفق شدیم به توان طراحی و تولید پمپ های کرایوجنیک در داخل کشور دست یابیم و اکنون انتظار داریم مسئولان و مدیران پروژه های مختلف، با اعتماد به توان داخلی، به جای خرید خارجی اقدام به تأمین نیاز خود از داخل کشور کنند.
وی ادامه داد: پمپ های کریوجنیک تولید ایران با 40 درصد قیمت کمتر و با کیفیتی بهتر از نمونه های خارجی تولید می شود اما نمی دانیم که چرا اقدام به خرید خارجی این پمپ ها می شود.
رئیس هیئت مدیره پمپهای صنعتی ایران با بیان اینکه "در حال حاضر تنها کارخانه تولید پمپ های کرایوجنیک ایران با 30 درصد ظرفیت کار می کند"، گفت: برای چند فاز پارس جنوبی 16 دستگاه پمپ کرایوجنیک از یک شرکت ژاپنی خریداری شد که اکنون 6 دستگاه آن خراب شده و روی دست مدیران پروژه ها مانده است.
وی افزود: خرید خارجی پمپ های کرایوجنیک 14 میلیون یورو در هر پمپ هزینه در بر دارد در حالی که هزینه تولید داخلی این پمپ ها هر کدام کمتر از 10 میلیون یورو است.