مدیرعامل شرکت ملی نفت عربستان: بازار نفت به تعادل نزدیک تر می شود

پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا اعلام کرد، مدیرعامل شرکت ملی نفت عربستان «آرامکو» گفت: با وجود افزایش تولید نفت شیل در آمریکا که در کوتاه مدت به کاهش قیمت نفت کمک می کند، بازار جهانی نفت در حال نزدیک تر شدن به وضعیت تعادل است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا به نقل از بلومبرگ، «امین ناصر» بعد از ظهر دیروز (جمعه) در یک رویداد خبری در دانشگاه کلمبیای نیویورک افزود: مازاد عرضه نفت در بازارها برای ظرفیت تولید جدید و سرمایه گذاری مورد نیاز آینده که از هم اکنون باید ایجاد شود اما به دلیل سطح پایین قیمت ها ایجاد نمی شود، مضر است.
ناصر ادامه داد: با این حال، بازار نفت که در کوتاه مدت دچار مازاد عرضه است، در سال های آینده دچار کمبود عرضه خواهد شد. 
به گفته وی، بسیاری از شاخص ها بیانگر این هستند که بازار نفت نسبت به گذشته متعادل تر شده و مجموع موجودی انبار کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی* رو به اتمام است.
به گزارش ایرنا، عربستان سعودی که تولید نفت خود را پیش از امضای توافق کاهش تولید به بالاترین سطح خود رسانده بود، هم اکنون به منظور کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها و در نتیجه بالا رفتن سطح قیمت ها، در چارچوب توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک از تولید نفت خود می کاهد. 
عربستان سعودی در ماه مارس (اسفند-فروردین) تقریبا 10 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد. 
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست رسمی دهم آذرماه 1395 خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند. 
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. 
ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می روند. 
ایران، نیجریه و لیبی از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شده اند. 
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد. 
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند. 
در سال 2014 با افزایش چشمگیر تولید نفت شیل در آمریکا که به سرعت موجب پدید آمدن مازاد عرضه در بازارها شد، عربستان سعودی و حامیانش در اوپک (قطر، امارات متحده عربی و کویت) بدون توجه به مشکلات مالی که سایر اعضای این سازمان بر اثر کاهش سطح قیمت ها با ان مواجه می شدند، سیاست این سازمان را که تا آن هنگام کنترل قیمت های نفت بود را به حفظ سهم بازار تغییر دادند. آنها تلاش کردند تا با اتکا به بنیه ارزی قوی خود برای مدتی با افزایش تولید و کاهش قیمت های نفت، سایر تولید کنندگان به ویژه تولیدکنندگان نفت شیل که هزینه تولید آنها بالا بود را از میدان به در کنند. اما این مبارزه به دلیل کاهش هزینه تولید برخی تولیدکنندگان نفت شیل از بیش از 80 دلار در هر بشکه به تنها 2 دلار در هر بشکه طولانی شد و حتی عربستان سعودی و متحدانش در اوپک را نیز با کسر بودجه مواجه ساخت.
ایران در اشباع بازار نفت نقشی نداشت زیرا در آن هنگام تحت تحریم های بین المللی قرار داشت و تولید آن کمی بیش از یک میلیون بشکه در روز بود. 
۲۶ فروردین ۱۳۹۶ ۱۵:۰۹
تعداد بازدید : ۳۹۲