اوپک و شیل آمریکا به دنبال همزیستی با قیمت ۵۵ تا ۶۰ دلار هستند

اوپک و فعالان صنعت شیل آمریکا ابتدا یکدیگر را نادیده گرفتند. سپس درگیر رقابتی سخت با همدیگر شدند. در نهایت آنها تصمیم به مذاکره با هم گرفته اند، البته با دستور کارهایی متضاد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، تاریخچه روابط بین اوپک و صنعت نفت شیل آمریکا از زمانی که حدود 55 سال پیش اوپک متوجه شد که رقیبی جدید در یک بازار مهم برایش در حال ظهور است، شاهد تحولات زیادی بوده است.

فعالان صنعت شیل آمریکا هفته گذشته به وین آمدند و مقامات ارشد اوپک نیز در حال آماده شدن برای سفر به تگزاس هستند تا با انجام دیدارهایی با نمایندگان نفت شیل آمریکا به این فهم برسند که آیا این دو صنعت می توانند همزیستی مسالمت آمیزی با یکدیگر داشته باشند یا در آینده نزدیک باید منتظر یک رویارویی تمام عیار دیگر باشند.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان که در ماه دسامبر تلاش های زیادی برای شکل دادن توافق کاهش تولید انجام داد گفت: «ما باید همزیستی داشته باشیم.» پیش از روی کار امدن الفالح، عربستان در دوره وزارت علی النعیمی تلاش کرده بود با سیاست افزایش بی رویه تولید و پایین آوردن قیمت نفت، صنعت پرهزینه تولید نفت شیل آمریکا را نابود کند، اما این سیاست نتیجه مورد نظر را به دنبال نداشت.

اوپک و تولید کنندگان غیر عضو این سازمان از جمله روسیه، هفته گذشته توافق کردند که طرح کاهش تولید را برای 9 ماه دیگر تمدید کنند و به منظور کمک به رشد قیمت ها، حدود 2 درصد از تولید جهانی نفت را همچنان از بازار حذف نمایند.

اما اوپک اکنون به این مسئله پی برده که کاهش عرضه و افزایش قیمت ها موجب می شود که صنعت شیل راحت تر بتواند میزان سودآوری خود را افزایش دهد و تولید را بالا ببرد.

شرکت های شیل آمریکا در حال حاضر به مدد تکنولوژی جدید، هزینه های پایین و رشد قیمت ها، با سریعترین سرعت سال های گذشته در حال رشد تولید نفت هستند.

جدیدترین محاسبات اوپک منتفع شدن شیل از رشد قیمت ها را تایید می کند، اما این سازمان تلاش دارد با حفظ میزان کافی عرضه در بازار و جلوگیری از رسیدن قیمت ها به 60 دلار در هر بشکه، سرعت رشد صنعت شیل آمریکا را کند کند.

نورالدین بوترفا، وزیر نفت الجزایر گفت: «همه شرکت های شیل در آمریکا، شرکت هایی کوچک هستند... واقعیت این است که با قیمت 50 تا 60 دلار، تولید نفت آمریکا نمی تواند به بالاتر از 10 میلیون بشکه در روز برسد.»

این رقمی است که بر اساس برآورد بسیاری از تحلیلگران، تولید نفت آمریکا سال آینده به آن خواهد رسید، و به معنای رشد یک میلیون بشکه ای تولید نفت آمریکا خواهد بود.

با این وجود، این رقم اضافه احتمالا به اندازه ای نیست که بتواند پاسخگوی رشد تقاضای جهانی برای نفت باشد یا میزان کاهش طبیعی تولید در میادین سنتی را جبران کند.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران در این باره گفت: «برای همه اعضای اوپک، در ای مقطع هدف نفت 55 دلار و حداکثر 60 دلار است... بنابراین این سطح قیمت به اندازه ای بالا نیست که صنعت شیل آمریکا را بیش از حد تشویق کند.» به نظر می رسد که این سطح قیمت برای هر دو (اوپک و صنعت شیل) خوب است.»

۸ خرداد ۱۳۹۶ ۱۲:۱۴
تعداد بازدید : ۶۲۰