این که سهم توتال نسبت به ایران بیشتر خواهد بود،‌ غلط است

این که سهم توتال نسبت به ایران بیشتر خواهد بود،‌ غلط است
وزیر نفت گفت: بعضی‌ها گفته‌اند 50 درصد و بعضی‌ها گفته اند 70 درصد کل درآمد میدان نفتی‌مان را به خارجی می‌دهیم، این حرف غلط است. حدود 84 میلیارد دلار سهم ایران از قرارداد توتال خواهد بود.

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه در حاشیه جلسه هیات دولت در ارتباط با قرارداد نفتی با شرکت توتال یادآورشد: پیش از این توضیحات لازم را ارائه  کرده بودم و باز هم الان می‌گویم که ارزش خالص آنچه که سرمایه گذاری کردیم،‌ حدود 5 میلیارد دلار است،‌ البته توتال بیش از این و نزدیک 6 میلیارد دلار ارزش خواهد آورد. برآورد ما این است که 1 میلیارد آن صرف مالیات و عوارض به دستگاه‌های دولتی خواهد شد.

وی ادامه داد: همانطور که پیش از این هم گفته بودیم، 50.1 دهم درصد این قرارداد سهم توتال و 30 درصد سهم شرکت ملی نفت چین است و 19.9 دهم سهم شرکت ایرانی پترو پارس است. اصل پول و سود آن حداکثر 50 درصد تولید میدانی است.

زنگنه در پاسخ به برخی شایعات گفت: بعضی‌ها گفته‌اند 50 درصد و بعضی‌ها گفته اند 70 درصد کل درآمد میدان را به خارجی‌ها دادیم، این حرف غلط است. ما گفته‌ایم درآمد ما از این میدان در طول عمرش با نفت 50 دلار حدود 84 میلیارد دلار خواهد شد ولی آنچه که توتال و مجموعه‌اش طی 20 سال، طبق آنچه که به تصویب شورای اقتصاد هم رسیده حدود 12 میلیارد دلار خواهد بود،‌ یعنی چیزی حدود کمتر از 15 درصد درآمد کل میدان در طول عمر میدان خواهد بود.

وزیر نفت در همین راستا ادامه داد: وقتی که دوره بازپرداخت طولانی می شود طبیعتا مبلغ هم بیشتر می‌شود. در قراردادهای متقابل هم که داشتیم همین مقدار دو برابر را تجربه می‌کردیم. این کاری است که نوعی سرمایه گذاری خارجی تلقی می‌شود و در شرایطی که بعضی ها از جمله دشمنان ما در آن طرف اقیانوس‌ها و چه دشمنان ما در منطقه،‌ می‌خواستند تحریم‌ها ادامه پیدا کند و هرگونه سرمایه گذاری خارجی در ایران شکل نگیرد ما این حرکت بزرگ را توسط دو شرکت بزرگ معتبر نفتی دنیا انجام داده‌ایم. امیدواریم که این کار برای بخش نفت و سایر بخش‌ها راهگشا باشد.

وی در ارتباط با حضور شرکت توتال در حوزه پتروشیمی نیز گفت: بحث ایجاد سرمایه گذاری زنجیره‌ای توسط شرکت توتال انجام شده است که در دست مذاکره جدی است. یادداشت تفاهم آن برای نهایی شدن مذاکره می‌شود. بحث‌ها را تا نهایی نشدند خیلی اعلام نمی کنیم،‌ وقتی که نهایی شد ان‌شاء‌الله آن را اعلام می‌کنیم.

زنگنه در ادامه این گفت‌وگو تصریح کرد: ما اولویت هایمان را در جلسه قرارداد با توتال اعلام کرده‌ایم و گفته‌ایم که میدان‌های مشترک اولویت ما هستند. میدان آزادگان، میدان یاران،‌ میدان یادآوران، میدان‌های پارس جنوبی و میادین مشترکی که در ایلام داریم و همینطور میدان‌هایی برای افزایش بازیافت نیز جزو اولویت‌های ما هستند.

وزیر نفت در ارتباط با شرکت‌های مورد مذاکره قرار گرفته شده،‌ خاطر نشان کرد: با شرکت‌های مختلفی مذاکره شده است و اصلا ما فرآیند مناقصه را هم شروع کرده‌ایم. از یک سری از شرکت‌هایی که تشخیص صلاحیت داده شده‌اند دعوت کردیم که بیایند اطلاعات را بگیرند و پیشنهادهایشان را ارائه دهند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: توتال هیچگاه قرارداد خود با ایران را لغو نکرد، هیچ قراردادی نداشته‌اند با ما که برای توسعه صنایع بالا دستی حضور داشته باشند و آن را لغو کرده باشند. تضمین‌های لازم برای قراردادهای صورت گرفته هم دیده شده است. اگر زمانی به هر دلیلی آنها نتوانند کار را انجام دهند، تمام سرمایه گذاری که کردند همینطور باقی می‌ماند و بازپرداخت‌ها روزی انجام می‌شود که میدان به تولید برسد.

زنگنه در پایان گفت: ایران صرفا از محل بخشی از میدان پرداخت را انجام می‌دهد. این کار مهمترین ضمانت برای این است که طرف‌هایی که سرمایه گذاری می کنند مانع هرگونه اقدامی ‌شوند که سرمایه گذاری آنها را به خطر بیندازد.

۱۴ تیر ۱۳۹۶ ۱۴:۰۰
تعداد بازدید : ۴۵۲