طرح تحقیق و تفحص از پالایشگاه کرمانشاه در کمیسیون اقتصادی مجلس به تصویب رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ تجریه اجرای سیاست خصوصیسازی در کشور نشان داده به طور معمول واگذاریهای دولت بدون اما و اگر و حاشیه نبوده و نیست؛ با وجود این اما گویا حاشیههای واگذاری پالایشگاه کرمانشاه نه تنها کم نیستند، بلکه تمامی هم ندارند. به طوری که حضور روز گذشته رئیس سازمان خصوصیسازی در مجلس و توضیحاتش نیز نتوانسته این ابهامات را از بین ببرد و حالا نمایندگان رای به طرح تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه دادهاند.
بر این اساس باید گفت عرضه بلوک سهام پالایش نفت کرمانشاه اولین واگذاری سال 95 سازمان خصوصیسازی بود که بدون نتیجه باقی ماند تا این که پس از بارها عرضه، سرانجام در 20 دیمال پارسال این بلوک به فروش رفت. پس از این مزایده نیز نمایندگان مجلس اعلام کردند که در نحوه واگذاری این پالایشگاه ایراداتی وجود دارد و بر این اساس تحقیق و تفحص از این واگذاری در نوبت بررسی صحن علنی قرار گرفت.
استدلال این دسته از نمایندگان این بود که پالایشگاه کرمانشاه دستگاه مولد توربینی و کمپرسورهای توربینی با ارزش بیش از 70 میلیارد تومان دارد؛ همچنین ادوات زیادی مانند جرثقیلهای غولپیکر و ماشینآلات پیشرفته آتشنشانی و زمین با ارزش دارد که با شرایط واگذاری همخوانی ندارد.
بعلاوه این که حداقل ارزش زمین پالایشگاه حدود 3 میلیون و پانصد هزار تومان است و ارزش زمین پالایشگاه به گونهای محاسبه شده که متری 200 هزار تومان نیز نمیشود، یا یک انبردست را ٥ هزار تومان کارشناسی کردهاند که در بازار 150 هزار تومان نمیتوان خریداری کرد، بنابر این به نوعی اموال به صوت صوری کارشناسی صورت گرفته است.
همچنن برخی از نمایندگان مجلس گفتند قیمت اصلی و ارزش واقعی پالایشگاه کرمانشاه حدود هزار و 100 میلیارد تومان است، در حالی که این پالایشگاه به قیمت 180 میلیارد تومان واگذار شده، بنابراین چگونه ممکن است که پالایشگاهی با این حجم امکانات، به این قیمت واگذار شود. بعلاوه این که ابهامات موجود در این واگذاری مشکلات اجتماعی را در کرمانشاه ایجاد کرده است.
با این تفاسیر چندی پیش رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس اعلام کرد پس از تحقیق و تفحص صورت گرفته از بحث واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی مشخص شد که در این راستا هیچگونه تخلفی صورت نگرفته و واگذاری برابر با اصل 44 قانون اساسی و رعایت کلیه مفاد قانونی انجام شده است.
با وجود این اما نمایندگان مجلس دست از پیگیری و بررسی نحوه واگذاری بلوک سهام پالایش نفت کرمانشاه برنداشتند و کمیسیون اقتصادی مجلس دیروز میزبان نمایندگان استان کرمانشاه و رئیس سازمان خصوصیسازی بود تا تقاضای تعدادی از نمایندگان در خصوص تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی به استناد ماده 214 آییننامه داخلی مجلس بررسی شود.
بر این اساس سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نتیجه این جلسه گفته پس از اظهارات مصری، نماینده مردم کرمانشاه و فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب و بحثهای کارشناسی در خصوص تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه، رایگیری در این رابطه انجام شد و این تحقیق و تفحص مصوب شد.
این درحالی است که چند روز پیش سازمان خصوصیسازی ضمن اعلام قطعیت واگذاری سهام پالایش نفت کرمانشاه با انتشار آگهی، جزئیات این واگذاری را اعلام و خریدار را شرکت پخش تجارت گستر بیستون(سهامی خاص) اعلام کرد.
حالا باید منتظر ماند و دید چه پایانی برای این واگذاری پرحاشیه نگاشته میشود و این قصه پرغصه برای داستان خصوصیسازی چه زمانی به پایان خواهد رسید.
به گزارش تسنیم؛ مزایده واگذاری بلوک سهام پالایش نفت کرمانشاه شامل 80 میلیون و 927 هزار و 160 سهم در حالی در روز 20 دیماه سال گذشته توسط سازمان خصوصیسازی به قیمت پایه هر سهم 22 هزار و 183 ریال و ارزش کل پایه یک هزار و 795 میلیارد و 207 میلیون و 1907 هزار و 280 ریال برگزار شد که بالاترین قیمت برای این بلوک دولتی 210 میلیارد تومان بود.
همچنین این بلوک به صورت 10 درصد نقد و بقیه اقساط 8 ساله با فواصل شش ماهه برای پرداخت هر قسط در این روز روی میز فروش رفت و سپرده شرکت در مزایده آن نیز 53 میلیاد و 856 میلیون و 215 هزار ریال تعیین شده بود.
گفتنی است؛ سازمان خصوصیسازی پارسال این بلوک پرحاشیه پالایش نفت کرمانشاه را چند بار در فرابورس و نیز از طریق مزایده عرضه کرده بود که پیش از آخرین عرضهاش، خریداران اقبالی به آن نشان ندادند.