امضای تفاهمنامه نفتی روسیه و ایران، نشست رسیدگی به پایبندی اوپک و غیراوپک به توافق کاهش جهانی نفت به زودی در ابوظبی، افت سرمایه گذاری در صنعت نفت شیل آمریکا مهمترین عناوین خبرهای جهان انرژی در 24 ساعت گذشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا از پایگاه خبری «وستینک کاوکازا»، شرکت «گازپروم نفت» روسیه یادداشت تفاهم همکاری را با شرکت مهندسی و ساختمانی صنایع نفت ایران (اویک) امضا کرد.
این شرکت روسی اعلام کرد: این موافقتنامه بیانگر منافع دو شرکت در ترکیب نیروهای خود برای ارزیابی اولیه و تحقیق در مورد پتانسیل زمینشناسی میدانهای نفتی واقع در ایران است.
طرفین توافق کردهاند مشورتهای مشترکی را با شرکت ملی نفت ایران در مورد ارزیابی، اکتشاف و توسعه میادین پیشنهادی به سرمایه گذاران انجام دهند و فرصتهای بیشتر را برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران مدنظر قرار دهند.
**اوپک و غیراوپک برای رسیدگی به کاهش پایبندی به توافق جهانی نفت تشکیل جلسه می دهند
به گزارش بلومبرگ، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرد: نمایندگان برخی کشورهای عضو و غیرعضو این سازمان در روزهای هفتم و هشتم اوت (16 و 17مرداد) در ابوظبی گردهم می آیند تا علت پایبند نبودن برخی کشورها را به تعهدات کاهش تولید نفت بررسی کنند.
این نشست به ریاست مشترک کویت و روسیه برگزار خواهد شد.
به گفته یک منبع آگاه، برخی کشورهای غیر عضو اوپک نیز به نشست ابوظبی دعوت شده اند، اما هنوز حضور آنها در این نشست تایید نشده است. الجزایر و ونزوئلا از اعضای اوپک که در کمیته نظارت بر اجرای توافق کاهش تولید عضویت دارند، در این نشست حضور نخواهند داشت.
**آژانس بین المللی انرژی: پایبندی اوپک به توافق کاهش تولید در ماه ژوئن به 78 درصد کاهش یافت
بلومبرگ بر اساس برآوردهای آژانس بین المللی انرژی گزارش داد که میزان تبعیت الجزایر از توافق کاهش تولید نفت 70 درصد بوده در حالی که ونزوئلا به طور میانگین تنها 39 درصد از توافق تبعیت کرده است.
میزان تبعیت عراق نیز در ماه ژوئن به 29 درصد کاهش یافت که پایین ترین رقم پایبندی به توافق یادشده تاکنون بوده است. این در حالی است که امارات تنها 60 درصد از توافق کاهش تولید پیروی کرده است.
درمجموع میزان تبعیت اوپک از توافق از 95 درصد در ماه می به 78 درصد در ماه ژوئن کاهش یافته است.
**واردات نفت آمریکا از ونزوئلا به کمترین میزان در 13 سال اخیر رسید
به گزارش رویترز، در پی تحریم های نفتی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بر علیه ونزوئلا، شرکت های پالایشی ایالات متحده وارد کردن نفت خام سنگین از این کشور آمریکای جنوبی را در سه ماه دوم 2017 میلادی کاهش دادند و به نفت خام سبک و شیرین روی آورده اند.
بر اساس آمار رویترز، واردات نفت آمریکا از ونزوئلا در ماه ژوئن امسال با 32 درصد کاهش به 491 هزار بشکه در روز رسید که کمترین میزان در 13 سال گذشته به شمار می رود.
**تولید نفت مکزیک در ماه ژوئن کاهش یافت
به گزارش رویترز، شرکت ملی نفت مکزیک، «پیمکس» اعلام کرد که تولید نفت این شرکت درماه ژوئن در مقایسه با ماه مه اندکی کاهش یافت، در حالی که صادرات این سوخت 21 درصد افزایش داشت.
«پیمکس» در مقطع یادشده دو میلیون و 10 هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که این میزان در ماه مه دو میلیون و 20 هزار بشکه در روز بوده است.
میزان صادرات روازنه این شرکت نیز از 958 هزار بشکه در ماه مه به یک میلیون و 157 هزار بشکه درماه گذشته رسید.
**سوددهی شورون در سه ماه دوم 2017 افزایش یافت
به گزارش رویترز، سودآوری شرکت آمریکایی شورون در سه ماه دوم سال 2017 میلادی در پی بالا رفتن قیمت های جهانی نفت، تنزل هزینه ها و در نهایت رشد تولید نفت و گاز، رشد یافت.
این شرکت اعلام کرد که درآمد خالص آن در این مقطع یک میلیارد و 450 میلیون دلار بوده است، در حالی که در سال 2016 میلادی با یک میلیارد و 470 میلیون زیان رو به رو شده بود.
تولید نفت و گاز شورون نیز با 10 درصد رشد به دو میلیون و 890 هزار بشکه معادل نفت در روز رسید.
**انی ایتالیا تثبثیت سود سهامداران خود را تضمین کرد
به گزارش رویترز، با وجود افت جهانی قیمت های نفت، شرکت ایتالیایی انی سود سهامداران این شرکت را با توجه به اکتشافات بزرگ اخیر و انتظار ایجاد نقدینگی در سال های آینده تضمین کرد.
کلودیا دسکالزی، مدیرعامل این شرکت گفت: ما دارای تمامی تجهیزات برای مقابله با نفت 45 دلاری و حفظ سود سهامداران هستیم؛ ما با این شرایط کنار می آییم و سود سهامداران را که 0.80 یورو برای هر سهم است، کاهش نمی دهیم.
**زیان بیکرهیوز در سه ماه دوم 2017 کاهش یافت
به گزارش رویترز، زیان خالص شرکت خدمات نفتی بیکر هیوز آمریکا که بخشی از شرکت جنرال الکتریک است، در سه ماه دوم 2017 میلادی از 911 میلیون دلار (مقطع مشابه پارسال) به 179 میلیون دلار کاهش یافته است.
این شرکت انتظار دارد که فعالیت میدان های خشکی آن در نیمه دوم سال جاری میلادی کندتر شود.
این پیش بینی در پی افت قیمت های نفت اوایل سال جاری میلادی صورت گرفت و بسیاری از شرکت های نفتی دیگر نیز هزینه های سرمایه ای خود را برای تا پایان سال کاهش دادند.
**سرمایه گذاری در صنعت نفت شیل آمریکا کاهش می یابد
به گزار رویترز، با توجه به افت قیمت های نفت، تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا بودجه سرمایه گذاری خود را برای سال 2017 میلادی به شدت کاهش داده اند.
در پی افت اخیر قیمت های جهانی نفت، تنها در هفته ای که گذشت چهار ابرشرکت نفتی آمریکا از جمله « کونوکوفیلیپس»، «آنادراکو پترولیوم»، «وایتینگ پترولیوم» و «هس» در مجموع 750 میلیون دلار از میزان بودجه سرمایه گذاری خود در پروژه های جدید کاسته اند.
**شل: اوج تقاضای جهانی نفت در اواخر 2020 میلادی
به گزارش رویترز، بن وان بوردن، مدیرعامل شرکت انگلیسی-هلندی شل گفت که انتظار دارد با توجه به رواج اتوموبیل های برقی، مصرف جهانی نفت اواخر سال 2020 میلادی به بیشترین میزان خود برسد و از آن پس رو به کاهش بگذارد.
در پی اعلام انگلیس از برنامه خود برای ممنوعیت استفاده از وسایل نقلیه با سوخت گازوئیل و بنزین تا سال 2040 میلادی، «ون بوردن» گفت که از این دست خبرها بسیار استقبال می شود.