قرارداد 4.8 میلیارد دلاری توتال در ایران که مدت کوتاهی از امضای آن میگذرد، حالا دارد روی خوش خود را به بخشخصوصی ایران نشان میدهد.
آنطور که رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران خبر داد، کنسرسیومی متشکل از بنگاههای داخلی برای اجرا و راهاندازی دو سکوی 20 هزار تنی پروژه فاز 11 پارس جنوبی تشکیل شده است.
به گفته رضا پدیدار، رهبری این کنسرسیوم با انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران است و در حال حاضر نیز پنج شرکت داخلی که در زمینه ساخت تجهیزات نفتی فعال هستند، نامشان در این کنسرسیوم قرار گرفته است. او تصریح کرد که نشست مقدماتی این کنسرسیوم هفته گذشته در انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران برگزار شده و در ادامه، شرکتهای دیگری نیز به فهرست اعضای آن اضافه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، تشکیل این کنسرسیوم از سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت ایران گامی در جهت اجرای قراردادهای جدید نفتی است که بر اساس آن، در قراردادهای نفتی باید 51 درصد از تجهیزات اجرا و ساخت پروژهها از داخل کشور تامین شود.
رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران در این رابطه خاطرنشان کرد که در ضمائم قرارداد اخیر شرکت نفتی توتال فرانسه و شرکت ملی نفت ایران، استفاده از ظرفیت توان ساخت داخل تجهیزات نفتی برای اجرای پروژه فاز 11 پارس جنوبی مورد تاکید و اشاره قرار گرفته است.
پدیدار، تشکیل کنسرسیومی از شرکتهای داخلی برای ورود به این پروژه بزرگ نفتی را جزو اولین دستاوردهای قرارداد بزرگ توتال در ایران دانست و گفت: بخش خصوصی ایران در صنعت نفت، با اعلام آمادگی برای اجرای دو سکوی دریایی 20 هزار تنی این پروژه، توان واقعی خود را به رخ خواهد کشید و بر این واقعیت صحه خواهد گذاشت که سازندگان داخلی در صنعت نفت توان ورود به اجرای پروژههای بزرگ و بینالمللی را دارد.
به گفته این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، برآورد اولیه از اجرای این دو سکوی دریایی در فاز نخست نزدیک به 100 میلیون دلار است. وی همچنین تصریح کرد که شرکتهای عضو کنسرسیوم داخلی ساخت دو سکوی دریایی فاز 11 پارس جنوبی ابتدا از سوی شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم نفتی توتال مورد ارزیابی و تعیین صلاحیت حرفهای قرار خواهند گرفت و پس از تایید، ورود به اجرای این پروژه را آغاز خواهند کرد.