حضور فعالان صادرات قیر در جریان تصمیم گیری های دولتی، باعث رشد صادرات کشور خواهد شد

حضور فعالان صادرات قیر در جریان تصمیم گیری های دولتی، باعث رشد صادرات کشور خواهد شد
رئیس کمیسیون قیر اتحادیه اوپکس : حضور فعالان صادرات قیر در جریان تصمیم گیری های دولتی، باعث رشد صادرات کشور خواهد شد


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس  با برگزاری انتخابات هیات رئیسه کمیسیون قیر در اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ، این کمیسیون رئیس و نواب رئیس خود را شناخت، آقای وحید شیخی یکی از فعالان صنعت قیر در کشور است که به عنوان مدیرعامل شرکت قیر دژپا ، نگرشی پیشرو در حوزه تولید و صادرات فرآورده های نفتی دارد، او در همین انتخابات و با رای قاطع اعضا، به عنوان رئیس کمیسیون قیر انتخاب شد، ایشان همچنین از تیرماه امسال به عضویت هیات رئیسه اتحادیه اوپکس نیز برگزیده شده است، در حاشیه برگزاری انتخابات کمیسیون قیر ، خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اوپکس گفت و گویی کوتاه با او داشت که در ادامه می خوانید:
   
آقای شیخی به ‬عنوان‬ رییس‬ کمیسیون قیر اتحادیه‬ چه‬ اهدافی ‬را‬ دنبال‬ می‬کنید‬؟
در ابتدا فرصت را مغتنم می دانم و از نمایندگان تمامی شرکت هایی که در جریان برگزاری انتخابات به بنده اعتماد کرده وبرای تصدی مسئولیت ریاست کمیسیون رای دادند تشکر میکنم؛ در جلسه اخیر کمیسیون قیر نمایندگان 28 شرکت در حوزه تولید و صادرات قیر حضور داشتند و این میتواند آغاز راهی برای رسیدن به اهداف مشترک در این حوزه باشد.
همچنین از نمایندگانی که در انتخابات کاندید شدند و شرکت هایی که در رای گیری مشارکت نمودند و به دیگر عزیزان رای دادند به خاطر حضور پررنگ در فعالیت صنفی سپاسگزارم.
پیشتر ، مشکلاتی در صنعت قیر داشتیم، همین مساله  باعث شد تا گام جدیدی در سطح کمیسیون قیر و هیات مدیره اتحادیه جهت ایجاد کار تشکیلاتی برداریم، تا بتوانیم با کمک همه اعضا و دست اندرکاران، رویکرد جدیدی برای تولید وصادرات این فرآورده ایجاد کنیم.در همین زمینه لازم است اشاره کنم که بعد از برجام و تغیراتی که در عرصه اقتصاد ایران و سطح تعامل با جهان ایجاد شده این الزام احساس می شد که ایجاد فرصتی تازهبرای بهبود بازاریابی محصولات تولیدی و صادراتی opex و ورود شایسته تر به بازارهای جهانی برای شرکت های عضو اتحادیه فراهم شود که برنامه های دوره جدید هیئت مدیره و کمیسیون قیر هم در تداوم همین مساله می باشد.
در دوره جدید در کمیسیون تلاش می کنیم  که از تمام شرکت های تولیدی و صادراتی قیر که عضو اتحادیه  هستند دعوت کنیم تا در جلسات کمیسیون شرکت کرده و در جریان تصمیم گیری ها و موضوعات قرار بگیرند و تصمیم ها به صورت همفکری و با بهره گیری از خردجمعی حاصل شود و به صورت کارگروه تقسیم و اجرائی گردد.
ضمناً معرفی محصولات صادراتی اعضاء در داخل کمیسیون و بهره مندی از پتانسیل های موجود شرکتها بمنظور ایجاد همگرائی در تحقق اهداف بزرگ صادراتی نیز بخشی از برنامه های این کمیسیون می باشد.
آقای شیخی ، تعامل اعضای کمیسیون قیر برای رفع و حل مشکلات این حوزه تجاری کافی است؟ یا نگاه به سطوح دیگری از فعالان این عرصه هم دارید؟
قطعا نگاه ما تعامل و همفکری همه فعالان است، همینجا از اعضاء غیر عضو اتحادیه که در عرصه تولید و تجارت قیر فعال هستند دعوت میکنم برای ساماندهی  بازار این فرآورده ارزشمند دور یک میز بنشینیم و گفتگو کنیم.
یکی از برنامه های کلیدی ما این است که از  افراد با دانش و تخصص بالا در این حوزه جهت بحث درباره موضوعات تخصصی استفاده حداکثری کنیم، از تمام شرکت های فعال در زمینه قیر تقاضا داریم تا با حضور در کمیسیون قیر به صورت جمعی مشکلات را حل کنیم و برنامه راهبردی برای این فراورده تدوین کنیم.
لطفا درباره مشکلات و موانع پیش روی عرصه صادرات  قیر ، هم در بخش تولید و هم در زمینه صادرات توضیحاتی بفرمائید؟
اصلی ترین مشکلات داخلی حوزه قیر شامل تامین خوراک ،روش قیمت گذاری وکیوم باتوم، و موضوع مالیات بر ارزش افزوده است که درباره برخی مباحث آن کمیسیون انرژی مجلس ،شرکت ملی پالایش و پخش و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتیو وزارت اقتصاد و دارائی میتوانند راهگشا باشند و من از مسئولان درخواست میکنم به این مسایل به عنوان راهبردهایی که می تواند یک جهش در صادرات کشور ایجاد نماید توجه ویژه ای داشته باشند.
فعالان اتحادیه معتقد هستند می توانند به منظور اخذ تصمیمات در جهت بهره برداری سازنده از منابع ملی و توسعه منافع کشور در جلسات تصمیم گیری بعنوان بازوی عملیاتی به مسئولین و متولیان مشورت بدهند و قطعاً هر چه تعداد زاویه نگاه ها در هنگام تصمیم گیری ها بیشتر می شود منافع جمعی حفظ و تصمیم برنده برنده و پیش رونده خواهد بودو به همین منظور تقاضا داریم در این مباحث از واحد های تولیدی نماینده ای حضور داشته باشد تا بتوانند نظرات خود را برای تسهیل در اخذ تصمیمات اجرائی ارائه کنند.
به طور مثال در بحث نرخ گذاری خوراک در بسیاری از کشورها نمایندگانی از شرکت های تولیدی و صادراتی حضور دارد تا بتوانند نرخ گذاری عادلانه ای داشته باشند اما در ایران کمتر شاهد چنین رویکردهایی هستیم، در صنعت قیر بعد از افت قیمت نفت خام و نفت کوره در حالی که با توجه به روش نرخ گذاری مصوب می باید قیمت رسمی کاهش داده  می شد طی چند ماه گذشته شاهد چنین عملکردی نبودیم که تداوم این موضوع اساس اقتصاد این صنعت را دچار مخاطره نموده است و توقع ما این است که روش نرخ گذاری تغییر کند و نگاهی نیز به شرایط موجود داخلی و بین المللی و اوضاع مصرف در بازارهای هدف با حضور نمایندگان بخش خصوصی صورت گیرد.
به نظر شما چه عواملی می تواند باعث افزایش تاثیر تصمیمات کمیسیون قیر شود؟

به عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه به این نکته اشاره می کنم که اتحادیه اوپکس میتواند در تصمیم گیری های دولتی بسیار موثر باشد و این بستگی به حضور  موثر شرکت ها در کمیسیون ها و برنامه های مشترک اتحادیه دارد و اگر این تعهد برای شرکت ها ایجاد شود که در جلسات تخصصی کمیسیون ها به صورت ماهیانه حضور داشته باشند قطعاً در اثر بخشی تصمیمات اتحادیه نقش کلیدی دارد.



۲۱ مرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۱۷
تعداد بازدید : ۹۲۸