نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی باید واقعی در اختیار مصرف‌کننده‌ها قرار گیرد

نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی باید واقعی در اختیار مصرف‌کننده‌ها قرار گیرد
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این که باید نگاه توسعه‌ای به صنعت پتروشیمی داشته باشیم، تاکید کرد: باید به سمتی برویم که قیمت خوراک پتروشیمی‌ها تغییرپذیر نباشد زیرا اگر دائما تغییر کند ریسک سرمایه گذاری افزایش می‌یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس علی بختیار در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که همواره بحث تعیین قیمت خوارک پتروشیمی‌ها وجود داشته که آزاد باشد یا دولتی، گفت: آن‌چه که در کمیسیون انرژی باید دنبال کنیم این است که تلاش شود قیمت خوراک پتروشیمی‌ها تغییرپذیر نباشد، در واقع یک روز نرخ آزاد اعلام نشود یک روز نرخ دولتی که سرمایه‌گذاران هم ندانند با چه نرخی باید کار کنند.

وی با بیان این که دو نوع نگرش و دیدگاه در این زمینه وجود دارد، افزود: باید بتوانیم در سطح منطقه در مقابل شرکت عربستانی که بزرگ‌ترین رقیب در حوزه پتروشیمی است،‌ صنعت پتروشیمی را توسعه دهیم و در واقع نگاه توسعه‌ای داشته باشیم، برای این مساله نیز باید خوراک را با نرخی که مزیت رقابتی داشته باشد، ارائه کنیم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه بیان کرد: نگرش دوم این است که باید بتوانیم نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی را واقعی در اختیار مصرف‌کنده ها بگذاریم تا سرمایه گذاران بدانند که با چه نرخی  سر و کار دارند و بتوانند در یک شرایط کاملا شفاف وارد سرمایه گذاری شوند.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس اظهار کرد: امروزه برخی سرمایه گذاران معتقدند که با نرخ دولتی با آنها قرارداد بسته شده اما با نرخ آزاد محاسبه می‌کنند و موجب ضرر آن‌ها می‌شود؛ بنابراین باید نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی شفاف و غیرقابل تغییر باشد؛ زیرا تصمیم گیری و سیاستگذاری در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.

این نماینده مجلس همچنین گفت: اگر قرار باشد قیمت‌ها متغیر باشد هیچ سرمایه گذاری اطمینان حاصل نمی‌کند و ریسک سرمایه گذاری افزایش می‌یابد.

بختیار در پایان خاطرنشان کرد: یکی از شرایط فضای کسب و کار در رنکینگ جهانی غیر قابل تغییر پذیری سیاست‌ها است که بتوان در جهت ثبات قیمت‌ها پیش رفت، ثبات قیمت‌ نه به معنای این که نرخ خوراک تغییر کند؛ بلکه باید حد وسط یا مبنایی وجود داشته باشد که براساس آن محاسبه انجام شود، اما اگر دائما بخواهیم تغییر ایجاد کنیم مزیت نسبی و رقابتی از بین می‌رود.

۲۵ مهر ۱۳۹۶ ۱۰:۰۱
تعداد بازدید : ۵۱۴