برجام تامین تجهیزات مجتمع گاز پارس جنوبی را تسهیل کرد

برجام تامین تجهیزات مجتمع گاز پارس جنوبی را تسهیل کرد
با حمایت دولت و با در نظر گرفتن این‌که همواره اولویت تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت با تولید داخلی است، اما لغو تحریم‌ها سبب شد تا پالایشگاه‌های پارس جنوبی با اطمینان خاطر بیشتری نیازهای خود را تامین کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس به نقل از شرکت ملی گاز، با پایان روند توسعه پارس جنوبی تا سال ۹۷، یک زنجیره ارزش آفرینی در صنعت نفت کشور آغاز می‌شود، بر اساس برآوردها، ۶۰ تا ۶۳ میلیارد دلار صرف تجهیزات مختلف به‌کار رفته در توسعه میدان مشترک پارس جنوبی شده، که نیازمند یک راهبری مناسب است.

اهمیت نگهداری و تعمیرات صحیـح و علمی تجهیزات و تأسیسات بر هیچکس پوشیـده نیست، در فرهنگ جدیـد صنعتی، امـور نگهداری و تعمیرات، جزء جدایی ناپذیر مدیریت بهره‌برداری صحیح و اقتصادی از تجهیزات و تأسیسات است و همسو با این اهداف استفاده‌ حداکثرى از زمان، منابع، امکانات و مدیریت مصرف که از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی به شمار می‌آیند، بسیار مهم است و این نکته زمانی خود را نشان می دهد که نبود برداشت و تولید کافی در داخل کشور سبب پیشی گرفتن رقیب در برداشت از یک مخزن مشترک شود.

مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در این راستا تمام اهداف خود را مطابق برنامه مصوب محقق کرده و آنچه برای بهره‌برداری پایدار از این مجتمع و تولید حداکثری از آن اطمینان‌بخش است، تأثیر شرایط پس از برجام در زنجیره تأمین خواهد بود.

در واقع باید گفت امروز افزون بر توانمندی سازندگان داخلی با حمایت بخش‌های مختلف دولت از جمله پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی، تأمین قطعات از خارج مرزها نیز مقدور شده و پالایشگاه‌های پارس جنوبی با در نظر گرفتن این موضوع که اولویت با تامین تجهیزات از داخل کشور است، اما از این پس این امکان نیز وجود دارد که بتوانند با فراغ بال همه نیازهای خود را در زمانی کوتاه تأمین کنند؛ همانگونه که در سال ۹۵ نیز همه خریدهای مجتمع گاز پارس جنوبی برای تامین موجودی انبارها با هدف حمایت از تولید ملی و به ارزش ۵۴۰ میلیارد ریال از داخل کشور انجام شد.

حمایت از سازندگان داخلی در برنامه‌های ساخت و تعمیر پالایشگاه‌ها نیز ادامه خواهد داشت، به گونه‌ای که ساخت و تعمیر بیش از ۹۰ درصد قطعات و تجهیزات پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی در حداقل زمان ممکن با هدف تولید مستمر و بدون وقفه پالایشگاه‌ها و همچنین صرفه‌جویی اقتصادی و قطع وابستگی به شرکت‌های خارجی در زمینه تهیه قطعات و تجهیزات پالایشگاهی گواه این مطلب است.

به عنوان نمونه قطعات حوضچه API پالایشگاه ششم با هزینه کمتر از یک سوم نمونه خارجی در داخل مجموعه ساخته شده و مهندسی معکوس تیپ گاز مشعل پالایشگاه‌های پنجم، ششم و هفتم و مهندسی معکوس پمپ سولفور پالایشگاه دوم از دیگر نکات مثبت در کارنامه کارگاه مرکزی است.

تعمیق و مقاوم سازی خط لوله ۳۰ اینچ غرب بندرعباس با همت متخصصان داخلی

تعمیق و مقاوم سازی خط لوله ۳۰ اینچ غرب بندرعباس در محل رودخانه کول و همچنین اتصال نهایی رسیور انتهای خط با رعایت کامل اصول ایمنیدر محل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس و بر اساس استانداردهای اجرای خطوط لوله شرکت ملی گاز به دست کارکنان منطقه شش عملیات انتقال گاز ایران انجام شد.

به گفته کرم گودرزی، مدیر منطقه شش عملیات انتقال گاز ایران، خط لوله ۳۰ اینچ غرب بندرعباس نقش بسیار مهمی در تامین گاز صنایع غرب شهر بندرعباس دارد و با تعمیر این خط اطمینان انتقال ایمن و پایدار گاز به صنایع یادشده، افزایش یافته است.
 
اجرای این عملیات از سوی مجری خط لوله هفتم سراسری و با همکاری واحدهای عملیات خطوط لوله، بازرسی فنی، مهندسی, امور HSE و واحدهای پشتیبانی منطقه از خرداد ماه امسال آغاز و در شهریور ماه پایان یافت که در این طرح ۵۰۱ متر خط لوله تعویض شده و حدود ۳۰۰ متر از این خط لوله در عمق چهار متری بتن ریزی شده است.

 
تعمیر موفقیت آمیز خط لوله راهبردی ۴۸ اینچ سوم آذربایجان

 خط لوله ۴۸ اینچ سوم آذربایجان نقش مهمی در انتقال پایدار و شبانه روزی گاز به شهرهای غربی کشور و همچنین صادرات گاز به کشور عراق دارد به همین سبب و با هدف افزایش ضریب اطمینان و انتقال مستمر، پایدار و ایمن گاز تعمیر این خط لوله در محدوده بهره برداری خطوط لوله ساوه انجام شد.

به گفته حیدر علی صادقپور، مدیر منطقه سه عملیات انتقال گاز ایران، در این عملیات به طور همزمان روی ۴ نقطه از خط لوله ۴۸ اینچ آذربایجان، اسلیو (Sleeve) فلزی نوع B با رعایت کامل نکات ایمنی نصب شد.

با وجود همزمانی عملیات بزرگ و منسجم تغییر کلاس خط لوله ۵۶ اینچ دوم سراسری در مجاورت تاسیسات ساوه با تعمیرات خط لوله ۴۸ اینچ آذربایجان با محوریت واحدهای مرکز بهره برداری خطوط لوله ساوه و واحد عملیات ساختمانی منطقه سه، این پروژه نیز با همت کارکنان واحدهای یادشده و هماهنگی و انسجام دیگر واحدهای معاونت عملیات خطوط لوله مطابق با برنامه زمانبندی این منطقه انجام شده است.

۲۵ مهر ۱۳۹۶ ۱۰:۰۸
شانا |
تعداد بازدید : ۵۵۰