یکی از سهمگینترین طوفانهای فصلی جهان تاسیسات نفت و گاز آمریکا در خلیج مکزیک را تهدید میکند تا نگرانی تخریب تاسیسات نفتی آمریکا زمینه افزایش قیمت جهانی نفت به سود ایران را فراهم کند.
به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با برگزاری شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران، بازارهای جهانی نفت با وقوع طوفان های سهمگین فصلی در منطقه آمریکای شمالی و خلیج مکزیک بار دیگر روزهای پر التهابی را پشت سر می گذارند.
بر این اساس پس از آرامش نسبی قیمتی در بازار جهانی نفت، از روز گذشته با وقوع طوفان ایزاک در آمریکا و منطقه خلیج مکزیک، طلای سیاه برای چندیم بار متوالی در تابستان سالجاری با افزایش قیمت چند دلاری همراه شده است.
در شرایط فعلی ایالات متحده آمریکا با مصرف روزانه بیش از 18 میلیون بشکه نفت بزرگ ترین مصرف کننده طلای سیاه در جهان است و وقوع طوفان های ایزاک در این منطقه موج جدیدی نگرانی در بازار این کالای استراتژیک به وجود آورده است.
گزارشهای رسمی حاکی از آن است که با نزدیک شدن طوفان موسمی ایزاک به خلیج مکزیک، تولیدکنندگان آمریکایی نفت و گاز در این منطقه، عملیات پیشگیری از حوادث ناشی از این طوفان را آغاز می کنند.
شرکت برتیش پترویلیوم به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز در خلیج مکزیک روز گذشته، اعلام کرده است: سکوی ثاندر هورس، بزرگ ترین سکوی فراساحلی نفت و گاز جهان را تعطیل می کند.
در همین حال شرکت شل و شرکت آمریکایی آپاچی نیز اعلام کردند کارگران سکوی های خود را در خلیج مکزیک خارج می کنند اما این مسئله تأثیری بر تولید آنها نخواهد گذاشت.
طوفان ایزاک در مسیر خود، پیش از رسیدن به آبهای آمریکا در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، دو کشور هایئتی و کوبا را در می نوردد از سوی دیگر مناطقی که در مسیر پیش بینی شده این طوفان قرار دارند، در مجموع 23 درصد از تولید نفت و هفت درصد از تولید گاز آمریکا را به خود اختصاص داده اند.
گمانه زنیها نشان میدهد، ایزاک ممکن است بر خلاف پیش بینیها، مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در این صورت، تأثیر مخرب شدیدتری بر تولید نفت و گاز ایالات متحده به همراه دارد.
در همین حال به دنبال نزدیک شدن توفان سهمگین ایزاک به سواحل خلیج مکزیک، قیمت جهانی نفت امروز دوشنبه از مرز ۱۱۶ دلار در هر بشکه عبور کرده است.
در آخرین معاملات انجام گرفته قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازار لندن با یک دلار و 19 سنت بشکهای بیش از 116 دلار و 33 سنت به خریداران تحویل شده است.
همچنین بهای هر بشکه نفت سبک آمریکا در بازار نیویورک هم با یک دلار و 2 سنت افزایش در مجدوده 97 دلار و 17 سنت معامله شده است.
در کنار وقوع طوفان ایزاک در امریکا، آتش سوزی در بزرگترین پالایشگاه نفت ونزوئلا، اجرای سیاست انبساط اقتصادی در آمریکا و ادامه درگیریهای ژئوپولیتیکی در منطقه خاورمیانه در گرانی بهای نفت اثر گذار بوده است.
شمارش معکوس برای عرضه نفت 111 دلاری ایران
به گزارش مهر، مدیریت امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران هم با انتشار گزارشی درباره آخرین وضعیت قیمت فروش نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران، اعلام کرد: 24 اوت سالجاری میلادی بهای نفت خام سبک صادراتی ایران در بازارهای آسیایی 110 دلار و 39 سنت در هر بشکه معامله شده است.
همچنین نفت خام سبک ایران 24 اوت 2012 میلادی برای عرضه در بازارهای شمالغرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقای جنوبی به ترتیب به 110 دلار و 98 سنت، 107 دلار و 65 سنت و 110 دلار و 10 سنت به مشتریان خارجی تحویل داده شده است.
در همین حال، بهای نفت خام سنگین ایران هم در یک هفته گذشته با افزایش چند دلاری در بازارهای چهار گوشه جهان معامله شده است به طوریکه نفت خام سنگین ایران با بهای 108 دلار و 96 سنت به مشتریان آسیایی فروخته شده است.
قیمت نفت خام سنگین ایران برای عرضه در بازارهای شمال غرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقا به ترتیب به 109 دلار و 50 سنت، 106 دلار و 40 سنت و 108 دلار و 60 سنت معامله شده است.
از سوی دیگر بهای هر بشکه نفت خام سبک ایران در منطقه فوب سیدی کریر به 110 دلار و 20 سنت و هر بشکه نفت خام سنگین به 108 دلار و 31 سنت افزایش یافته است.