به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس حسین علیمراد مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی درگفتگو با خبرنگار نیپنا با تاکید بر تداوم مذاکره های فشرده با علاقه مندان به حضور در صنعت پتروشیمی ایران اظهارکرد: همه مراوده های ما بعد از پسابرجام از جمله بررسیهای اقتصادی و درک شرایط سیاسی واقتصادی توسط شرکت خارجی متقاضی سرمایه گذاری در ایران بوده است که امیدوار هستیم این ارزیابی ها درنهایت منجر به عقد قرارداد سرمایه گذاری مشترک گردد. این روال کاری تمام شرکت های دنیا است و باید اجازه دهیم بررسیهای اولیه انجام شود.
وی ادامه داد: باتوجه به نتایج مذاکره های انجام شده در یکسال و نیم گذشته، بیش از6۰ درصد از تفاهم نامه های امضاشده با شرکتهای معتبر بین المللی در حال پیگیری است در حال تمام تلاش ما متمرکز بر این است که این تفاهم نامه ها منجر به عقد قرارداد سرمایهگذاری شوند. باید تاکید کنم سرمایهگذاران خارجی به در نظر داشتن شرایط مساعد صنعت پتروشیمی ایران باوجودتمام تبلیغات منفی عقب نشینی نکرده اند.
علیمراد تصریح کرد: جذب سرمایه گذاری خارجی به عوامل خارجی و داخلی بستگی داردکه برآیند این عوامل موجب حضور پایدارسرمایه گذار خارجی خواهدبود.
مدیرسرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی درمورد وضعیت فعلی شرکتهایی که باشرکت ملی صنایع پتروشیمی تفاهمنامه همکاری امضاکردهاندگفت: مرحله اول مطالعات اولیه با شرکت شل به پایان رسیده است و در آینده نزدیک با یک برنامه ریزی زمانی دقیق وارد فازاصلی بررسی اقتصادی/ فنی برای سرمایهگذاری خواهیم شد. با دو شرکت اروپائی دیگر نیزبراساس آخرین مذاکره های انجام شده حداکثر تلاش را با هماهنگی بخش خصوصی داخلی خواهیم کردتاطی دوماه آینده گامی دیگر برای نزدیک شدن به سرمایهگذاری قطعی آنها در ایران برداریم.شرکتهای چینی بسیار فعال شده اند و در حال مذاکره ابتدائی برای سرمایه گذاری مستقیم ۸-۱۱میلیارددلاری حسب تقاضای آنها درصنعت نفت وپتروشیمی هستیم.
وی اظهارکرد: همچنین شرکتهای ژاپنی بامشارکت یک شرکت آلمانی درحال مذاکره برای سرمایهگذاری در بخش زیرساخت ویوتیلیتی هستند .
علیمراد درمورد وضعیت شرکت توتال با اشاره به اظهارات اخیر و باز شدن دفتر توتال در امریکا گفت : بنده تصور نمی کنم که در دنیای کسب و کار این گونه مراودات خدشه ای به تصمیم شرکته ا و همکاری باصنعت پتروشیمی ایران واردکند. توجه دارید که مانمیتوانیم شرکتها را محدود کنیم که چون با ما مذاکره میکنید حق ندارید با هیچ کشور دیگری مذاکره کنید همانطور دیگر کشورها نیز نمیتواند این ممنوعیت را برای همکاری ما با شرکتهای معتبرصنعت پتروشیمی ایجادکند. به هرحال راهبرد استراتژیک شرکت توتال تعیین کننده سطح همکاری این شرکت باایران خواهدبود که تاکنون مثبت و روبه جلو میباشد و این شرکت استراتژی خود را برای سرمایهگذاری درایران دنبال میکند.
وی خاطرنشان کرد: ما تمایل داریم تا سرمایه گذاری های خارجی درمناطق قابل توسعه صنعت پتروشیمی مانند منطقه انرژیبرپارسیان، قشم، لاوان وماهشهرانجام پذیرد تا سرعت توسعه این مناطق با پتانسیل حضور شرکت های خارجی افزایش یابد.برهمین اساس شرکت های خارجی متقاضی سرمایه گذاری در ایران رابه سمت این مناطق سوق میدهیم.