شرکت آرامکوی عربستان که بزرگترین تولیدکننده نفت جهان محسوب می شود اعلام کرد شبکه رایانه ای خود را پس از آلودگی ۳۰ هزار سیستم این شبکه به ویروس، پاکسازی و دوباره راه اندازی کرده است.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز، پس از آنکه یک ویروس رایانه ای حدود 30 هزار سیستم شرکت نفت آرامکوی عربستان، بزرگترین تولید کننده نفت جهان را در اواسط آگوست آلوده کرد، این شرکت روز یکشنبه اعلام کرد استفاده از شبکه های رایانه ای اصلی داخلی خود را از سر گرفته است.
بلافاصله پس از حمله سایبری 15 آگوست علیه شرکت آرامکو، این شرکت اعلام کرد که سیستم های الکترونیکی خود را به منظور جلوگیری از آسیب بیشتر از شبکه خارج کرده است.
روز یکشنبه، آرامکو اعلام کرد که سیستم های رایانه ای از وجود ویروس ها پاکسازی و به شبکه بازگردانده شده اند. بر اساس اعلام آرامکو، به دلیل انجام اقدامات ایزوله سازی سیستم ها، این حمله تاثیری بر عملیات اکتشاف و تولید نفت شرکت نداشته است.
خالد الفلیح رئیس شرکت آرامکو در بیانیه خود تصریح کرده است: «به سهامداران شرکت اطمینان می دهم که فعالیت های اصلی ما در زمینه اکتشاف، تولید و توزیع نفت و گاز تاثیری نپذیرفته و همانند گذشته به عملکرد خود ادامه می دهند.»
اما علیرغم این اظهارات، پایگاه اینترنتی شرکت آرامکو که پس از وقوع این حمله از دسترس خارج شده بود، تا روز یکشنبه همچنان خارج از دسترس بوده است.
شرکت آرامکو اعلام کرده که «منبع اصلی ویروس از خارج بوده است» و تحقیقاتی در مورد اهداف و عاملان انجام این حمله در جریان است.
کارشناسان فن آوری اطلاعات هشدار داده اند که حملات سایبری علیه زیر ساخت های انرژی کشورها توسط هر کشور یا گروهی که انجام گیرد، می تواند موجب بروز اختلال در عرضه نفت شود.
پیش از این نیز شرکت ملی و وزارت نفت ایران مورد حملات سایبری قرار گرفته بودند..
مقامات فعلی و سابق آمریکایی به رویترز گفته اند که دولت آمریکا کرم رایانه ای استاکس نت را برای جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته ای ایران طراحی و تولید کرده است.