به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس مهندس «مهدی قارونی» در گفتگو با خبرنگار نیپنا در تشریح طرح انتقال دریایی خوراک میعانات گازی پتروشیمی بوعلی سینا از پالایشگاههای پارسیان و فجرجم، گفت: در شرایط فعلی خوراکی که مناطق نفتخیز جنوب به پتروشیمی بوعلی سینا تحویل میدهد فقط 50 درصد نیاز مجتمع را تامین میکند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با اعلام اینکه برای تامین خوراک پایدار و کافی 50 درصد باقی مانده را با کشتی از پالایشگاه های پارسیان و فجرجم تامین خواهد شد، تصریح کرد: بر این اساس با هماهنگی امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران اقدام تامین میعانات گازی از پالایشگاه های گاز می کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری مناقصه به منظور اجاره چند فروند کشتی به منظور انتقال دریایی میعانات گازی، بیان کرد: با برگزاری مناقصه جدید موفق شدیم در یک شرایط رقابتی هزینه اجاره کشتی را برای انتقال میعانات گازی از عسلویه به ماهشهر به حداقل کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه در مناقصه اخیر نرخ کرایه کشتی برای انتقال میعانات گازی را از 345 هزار دلار به حدود 300 تا 303 هزار دلار به ازای هر محموله کاهش داده ایم، بیان کرد: برای تامین و انتقال میعانات گازی از عسلویه به ماهشهر سالانه باید حدود 50 محموله توسط کشتیها حمل و جابه جا شود.
قارونی با یادآوری اینکه با کاهش هزینه اجاره کشتی عملا به طور متوسط سالانه حدود 2 میلیون دلار صرفه جویی در انتقال خوراک میعانات گازی برای پتروشیمی بوعلی سینا حاصل شده است، تاکید کرد: کشتیهای حامل خوراک پتروشیمی بوعلی سینا 40 هزار تنی هستند ولی محموله های وارداتی اگر از پالایشگاه پارسیان باشد 20 هزار تنی و از پالایشگاه فجر جم تا 35 هزار تن میتوانند خوراک را تحویل دهند که محموله با تناژ بالاتر برای پتروشیمی بوعلی سینا دارای صرفه اقتصادی بیشتری است.
به گزارش نیپنا، پتروشیمی بوعلی سینا از ظرفیت تولید سالانه حدود یک میلیون و 250 هزار تن محصول پتروشیمی برخوردار بوده که خوراک این مجتمع پتروشیمی سالانه یک میلیون و 718 هزار تن میعانات گازی و 139 هزار تن بنزن است.