طرح‌های پیمانکاران نیازمند دریافت مجوز ارزیابی زیست محیطی است

طرح‌های پیمانکاران نیازمند دریافت مجوز ارزیابی زیست محیطی است
رئیس حفاظت محیط زیست شرکت ملی گاز گفت: شرکت ملی گاز ایران افزون بر پایداری شبکه گازرسانی، برای تحقق بسیاری از تعهدات بین‌المللی کشور در حوزه‌های زیست محیطی تلاش دو چندان می‌کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس، سیدرضا نوابی با اشاره به این که گاز طبیعی به عنوان پاک‌ترین سوخت در میان همه انرژی‌های فسیلی که تاکنون شناخته شده‌، برای تامین بخش عمده نیازهای جهانی انرژی در دهه‌های پیش‌رو، در موقعیت بی‌همتایی قرار دارد، اظهار کرد: گاز طبیعی سوختی است با کاربردهای گوناگون، پاک، مقرون به صرفه و کارآمد که می‌تواند گذار کشور را به عصر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و به عنوان جایگزین سوخت‌های آلاینده تسهیل کند.

وی بر نقش گاز طبیعی به عنوان سوخت مطلوب در سبد انرژی که می‌تواند به دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک کند، تاکید کرد و گفت: یکی از روش‌های مدیریت، ارزیابی آثار زیست محیطی است. نخستین گام در مسیر ارزیابی آثار زیست محیطی، انتخاب معیارهای خطرآفرین و در واقع تعیین ریسک عوامل است.

نوابی گفت: براساس مصوبه هیئت مدیره شرکت، تا زمانی که طرح‌های پیمانکاران مجوز ارزیابی زیست محیطی دریافت نکند، طرح‌هایشان هرگز اجرایی نخواهد شد و تنها ملزم به داشتن مجوز ارزیابی هستند.

رئیس حفاظت محیط زیست شرکت ملی گاز، درباره تعیین اهداف خرد و کلان مرتبط با سیاست‌های کلی زیست محیطی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: با ابلاغ این سیاست‌ها که حدود ۱۵ بند اصلی و چند بند فرعی دارد، ۱۱ بند آن با سیاست‌های شرکت گاز تطبیق داشت که براساس این ۱۱ بند نزدیک به ۲۳ هدف کلان و ۴۲ هدف خرد تعریف و به همه شرکت‌های تابعه ابلاغ شد.

وی تصریح کرد: شرکت‌های تابعه برای رسیدن به این اهداف که براساس قوانین زیست محیطی کشوری است، بیش از ۱۵۰۰ عنوان برنامه کلی تهیه کردند که در اهداف و برنامه‌ریزی‌های برنامه ششم شرکت ملی گاز قرار گرفته است.

نوابی تاکید کرد: شرکت ملی گاز برای دستیابی به اهداف زیست محیطی خود، سالانه ۳ میلیارد تومان در شرکت‌های گاز استانی، ۲۰ میلیارد تومان برای پالایشگاه‌ها و یک میلیارد تومان برای مناطق عملیاتی نیاز دارد که تهمه موارد از سوی مدیریت برنامه‌ریزی شرکت لحاظ شده و سالانه اعتبارات آن تعیین و تخصیص داده می‌شود.

وی گفت: برای سال ۹۷ با توجه به مشکلات مالی پیش رو به ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه در این بخش نیاز داریم، این در حالی است که برای سال ۹۷ فقط ۱۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای رسیدن به اهداف اختصاص داده شده است.

رئیس محیط زیست شرکت ملی گاز یادآور شد: هم‌اکنون بیش از ۲۳ درصد از مساحت صنعتی شرکت ملی گاز ایران در سراسر کشور به فضای سبز اختصاص یافته است که طبق قانون باید ۱۰ درصد باشد و ما بیش از دو برابر میزان تعیین شده فضای سبز داریم.

به گفته وی، پارسال ۱۲ شرکت تابعه شرکت ملی گاز، در طرح خدمات سبز سازمان حفاظت از محیط زیست لوح زرین، تندیس سیمین و لوح سپاس گرفتند.
۳۰ بهمن ۱۳۹۶ ۱۰:۲۹
شانا |
تعداد بازدید : ۴۸۳