بازار پلیمرها همچون سایر بازارهای کالایی در روزهای اخیر با نوسان مواجه بود اما به نظر می رسد این بازار باز هم آرامش پیشین خود را بازیابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس، هفته گذشته زمانی برای نوسان قیمت ها در بازار پلیمرها بود تا جایی که بازار تا حدی از تعادل پیشین فاصله گرفت و به سمت التهابی جدید حرکت کرد. این شرایط موجب شد تا بهای بسیاری از پلیمرها وارد یک فاز افزایشی شود ولی بسیاری از گریدها نیز ثبات نسبی خود را حفظ کردند. این شرایط در نهایت موجب شد تا یک جو افزایشی در این بازار خودنمایی کند.
دلیل اصلی این رخداد را باید تغییر در شرایط روانی بازار به شمار آورد زیرا پس از خروج ترامپ از برجام شاهد بودیم که اغلب بازارها تغییراتی جدی را پشت سر گذاشتند که بازار پلیمرها نیز از این شرایط مستثنی نبود. این در حالی بود که در هفته های اخیر و پس از اعلام دلار 4200 تومانی در محاسبات نرخ های پایه ، شرایط با ثبات و امیدوار کننده ای در بازار خودنمایی کرده بود ولی تغییر فاز روانی بازارها موجب شد تا این فاز آرامش در بازار پلیمرها به التهابی موقتی بدل شود. این مطلب در حالی خودنمایی کرد که هفته گذشته باز هم شاهد کاهش حجم معاملات در بورس کالا بودیم اگرچه دلیل اصلی آن را باید در افت عرضه ها جستجو کرد.
حجم معاملات پلیمرها در هفته گذشته در بورس کالا رقمی نزدیک به 60 هزار تن بوده که در آمارهای بورس کالا قابل رهگیری است. این مطلب به معنی یک عقب نشینی ناخواسته در بازار پلیمرهاست یعنی حجم داد و ستد این گروه کالایی در بورس کالا نزدیک به 13 هزار تن به نسبت هفته قبل از آن کاهش داشته است.
این وضعیت خود به معنی کاهش تزریق کالا از بورس به بازار بوده و در کنار جو روانی خروج ترامپ از برجام ، به عنوان محرکی برای رشد قیمت ها قلمداد شده است. این در حالی است که موجودی انبارهای بازار به کمک حجم معاملات گسترده و جذاب هفته های قبل بسیار بالاست و می تواند این قبیل تکانه های قیمتی را تحمل کند. در هر حال شرایط عمومی در بازار پلیمرها با حتساب دلار 4200 تومانی برای قیمت های پایه به شدت به حجم عرضه ها نیازمند است و در صورتی که نبض عرضه در بازار داخلی با محوریت بورس کالا با خدشه روبه رو شود بازار به شدت ملتهب خواهد شد.