پتروشیمی غدیر برای افزایش تولید PVC به میزان ۱۶۰ هزار تن تا سال ۹۸ برنامه ریزی کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس، صبح امروز نشست خبری عرضه اولیه سهام پتروشیمی غدیر در شرکت فرابورس ایران برگزار و اعلام شد که با توجه به سرمایه ۱۳۰ میلیارد تومانی شرکت، ۱۳۰ میلیون سهم عرضه اولیه می شود.
بر پایه این گزارش ، با توجه به تقاضای موجود در بازار بر اساس روش ثبت سفارش عرضه سهام صورت میگیرد و برای هر شخص حقیقی و حقوقی حداکثر ۲۶۰۰ سهم با قیمت ۱۶۵ تا ۱۷۰تومان در نظر گرفته شده است.
امین بیانک، مدیرعامل پتروشیمی غدیر با اشاره به مشکلاتی که تا سال ۱۳۹۴ گریبانگیر شرکت بود از جمله فرسوده بون قطعات و تجهیزات، بر نوسازی کامل غدیر تاکید کرد و گفت: بعد از موفقیت های پیاپی پتروشیمی غدیر به سوددهی رسیده و میزان تولید هم فراتر از ۱۲۰ هزار تن ظرفیت نصب شده شده است بنابراین با ثبت پایداری تولید تصمیم به عرضه سهام شرک در بازار بورس گرفتیم.
مدیرعامل پتروشیمی غدیر با تاکید بر این که در صنعت PVC در دنیا تنها ۲۰ درصد از شرکت ها میتوانند به پایداری تولید برسند و بقا پیدا کنند،گفت: در سال ۹۵ میزان تولید pvc از مرز ۱۲۰ هزار و ۴۰۰ تن و در سال ۹۶ از مرز ۱۲۰ هزار و ۶۰۰ تن گذشت. در سه ماهه نخست امسال نیز ۳۴ هزار و ۵۰۰ تن PVC تولید کردیم که نوید بسیار خوبی برای امسال محسوب می شود. این درحالی است که میزان تولید در بهار سال گذشته حدود ۲۷ هزار تن بود. جزو معدود شرکت های تولید کننده PVC هستیم که به این میزان تولید رسیدیم.
بیانک با اشاره به اینکه پتروشیمی غدیر قبل از سال ۹۵ مشکلاتی داشت و به سمت اصلاح زنجیره تولید نرفته بود، گفت: کارخانه فرسوده و تجهیزات آن مستهلک و از بین رفته بود بنابراین ۹۰ درصد از درآمدمان را صرف نوسازی مجموعه و تمام قطعات مورد نیاز را از خارج تامین کردیم.
وی با تاکید بر اینکه یکی از نکات حیاتی تولید VCM است، تصریح کرد: پتروشیمی غدیر توان تولید ۱۵۰ هزار تن VCM و ۱۳۵ هزار تن PVC را دارد. درصدد افزایش تولید PVC تا ۱۶۰ هزار تن در سال ۹۸ هستیم و بالطبع تولید بیشتر هر تن PVC ارقام درآمد شرکت را تغییر میدهد.
وی با تاکید بر این که پتروشیمی غدیر تنها شرکت تولیدکننده PVC است که متمرکز بوده، همه بخش ها را در شرکت تعریف کرده و برون سپاری نکرده است، گفت: در شرایطی به سود دهی رسیدیم که قیمت PVC در سال ۹۴ برابر با ۱۱۰۰ دلار، در سال ۹۵برابر با ۷۰۰ دلار و در سال ۹۶ برابر بلا ۸۱۰ دلار بود. ما با افزایش و استمرار تولید به سوددهی رسیدیم.
مدیرعامل پتروشیمی غدیر همچنین با اشاره به برنامه صادرات محصولات شرکت با همکاری عراق، اظهار کرد: در دو سال گذشته بر روی پروژه غدیر۲ مطالعه کردیم، با توجه به شرایط کشور فعلا طرح های توسعه ای متوقف شدند اما درصددیم از طریق غدیر۲، پتروشیمی غدیر را به آبادان گره بزنیم و تولید را متمرکز کنیم.
بیانک همچنین با تاکید بر هدف گذاری برای صادرات ۵۰ تا ۶۰ درصد تولیدات غدیر، گفت: به دلیل تغییرات ساختاری که در مراودات اقتصادی پیش آمده است، ما نیز تغییرات جدی در اهداف خود انجام می دهیم. پیش از این درصدد صادرات محصولات به کشورهای CIS، هند، ترکیه، کشورهای آفریقایی، افغانستان و به ویژه عراق بودیم؛ اکنون عراق محلی برای داد و ستد ما شده است .
مدیرعامل پتروشیمی غدیر با اعلام خبر پیوستن این شرکت به "تولید سبز" تا دو ماه آینده، به اجرای ۱۱ پروژه زیست محیطی طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: تا پایان سال با افزایش یک رآکتور، تعداد رآکتورها به هشت عدد میرسد.
از طرفی پییش از سال ۹۵پتروشیمی غدیر با مشکلی روبرو شد و آن کاتالیست بود. در گذشته کاتالیست بی کیفیت با قیمت بسیار گزاف خریداری شده بود که موجب شد غدیر ۳۸ روز شات دان بخورد. کاتالیستی که ۱۹.۵ دلار خریداری شده بود را به مائوئیستی غدیر به قیمت ۱۷۵ تا ۱۹۲ دلار فروخته بودند. امروز آن افراد را به تعزیرات بردیم، حدود ۱۰ میلیارد تومان جریمه شدند و حتما هم پول غدیر و هم سود آن را پس میگیریم. نگذاریم برخی با مسیر اشتباه صنعت را به نابودی بکشند.
بیانک افزود: در سال های ۹۵ و ۹۶، به جای ۲۰ تن با صرف ۱۳ تن کاتالیست در رآکتور به آرزوی شرکت رسیدیم. از سوی دیگر پیش از الست ۲۰ تن کاتالیست را از یک تولید کننده داخلی خریدیم که با ارسال کاتالیست نانو اسپادانا به آزمایشگاه، کیفیت آن رد شد و ۲۰ تن را بازمی گردانیم و پولی که پرداخت کردیم را میگیریم. از هر کاتالیست تولید داخل که کیفیت خوبی داشته باشید حمایت میکنیم اما به کسانی که جنس چینی میخرند و به نام تولید داخل میفروشند، مجال نمی دهیم.
وی همچنین با اشاره به مدیریت شش شات دان در اردیبهشت ماه امسال و نبود مشکل در تولید، به سود دهی شرکت و مدیریت درست شرایط تاکید کرد و گفت: خراب بودن یک مبدل در سال ۹۳ موجب خسارت دیدن ۱۰۶ میلیارد تومانی تجهیزات شده بود. اکنون تمام تجهیرات پتروشیمی غدیر نوسازی شدند و شرکت از نیروهای توانمند و متخصص برخوردار است به گونه ای که هیچ مدیری را از خارج از مجموعه به کار نگرفتیم.
مدیرعامل پتروشیمی غدیر همچنین به صورت جدی از بورس کالا گله کرد و گفت: هفتگی میلیون ها دلار محصولات پتروشیمی در بورس کالا فروخته میشود و خود را موظف کردیم حتی یک گرم هم محصول خارج از بورس نفروشیم اما بورس کالا درنظر نمیگیرد که پایین دست ما توان خرید نقدی را ندارد. بانک از قبل فروش محصولات ما و گردش مالی، سود بسیار میبرد اما چرا به پایین دست ما تسهیلات نمیدهد تا توان خرید نقدی داشته باشد؟ کار ما فروش تقسیطی نیست. با این وجود بانک ها پول ها را به بابک زنجانی ها میدهد اما پایین دست پتروشیمی موفق به دریافت تسهیلات نمیشود. فروش باید اعتباری باشد اما بانک اعتبار را تشخیص میدهد نه ما. در پتروشیمی غدیر با فروش نقدی محصولات فساد را به صفر رساندیم .
بیانک در پایان با تاکید بر افزایش تقاضا برای PVC و عقب ماندن تولید از تقاضا، بر سودآوری تولید این محصول تاکید کرد و گفت: برنامه ریزی مناسبی در کشور بنا به اهمیت PVC برای تولید نشده است