مجتمع های پتروشیمی که رفع آلایندگی کنند از پرداخت عوارض یک درصد خارج میشوند.
مدیرکل پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست درگفتگو با خبرنگار نیپنا اظهار کرد: این سازمان طی دورههای مالیاتی سه ماهه بر اساس نتایج پایش خروجی آلایندگی واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی فهرست را به سازمان مالیاتی کشور اعلام میکند و درصورتی که واحد رفع آلودگی کند موضوع به سازمان امور مالیاتی اعلام شده و آن صنعت از شمول پرداخت عوارض یک درصد خارج میشود.
شینا انصاری، گفت: بر اساس ماده ٣٨ قانون مالیات بر ارزش افزوده که سال ١٣٨٧ به تصویب رسید، واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی ماهیتا آلاینده تلقی شدهاند.
وی افزود: براین اساس نام این واحدها خود به خود در فهرست صنایع آلاینده قرار میگیرد و برای سایر واحدهای تولیدی صنعتی، سازمان حفاظت محیط زیست طی دورههای مالیاتی سه ماهه براساس نتایج پایش خروجی، فهرست را به سازمان مالیاتی کشور اعلام میکند و واحدهای مشمول باید یک درصد از فروش خود را تحت عنوان عوارض آلایندگی پرداخت کنند.
انصاری ادامه داد: در مورد واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی برای خروج از فهرست صنایع آلاینده، نیاز به بررسی کارشناسی و پایش است که توسط معاونتهای نظارت و پایش ادارات کل استان ها و یا از طرف آزمایشگاههای معتمد استان ها از طریق پایش خوداظهاری، بررسی انجام میشود و درصورتی که واحد رفع آلودگی کند موضوع به سازمان امور مالیاتی اعلام شده و آن صنعت از شمول پرداخت عوارض یک درصد خارج میشود.
مدیرکل پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: این امر میتواند به عنوان یک ابزار تشویقی برای صنایع نفت محسوب شود تا بجای پرداخت عوارض آلایندگی برای بهبود سیستمهای کنترلی آلودگی خود مثلا احداث و بهینه سازی سیستمهای تصفیه فاضلاب و یا نصب و ارتقای فیلتراسیون دودکش و مدیریت پسماندهای ویژه و یا نصب سامانههای پایش آنلاین اقدام کنند.
وی عنوان کرد: در لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده که هم اکنون در کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی در درست رسیدگی است تفکیک صنایع نفت از سایر صنایع برداشته شده و کلیه واحدهای تولیدی صنعتی بر مبنای پایش خروجی خود و احراز آلایندگی و بسته به شدت، نوع و مدت آلودگی، باید ٥ ،١ درصد مالیات به ماخذ فروش پرداخت کنند.