مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی نفت ایران با اشاره به رشد و توسعه جایگاه ایمنی و آتشنشانی در سالهای اخیر در سطح این شرکت گفت: برای بهبود این جایگاه برنامهریزیهای فراوانی از جمله ساماندهی و ارزیابی وضعیت آتشنشانی و همسانسازی ساختار ایمنی و آتشنشانی انجام شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس به نقل از شرکت ملی نفت ایران، مانی عبداللهزاده راد از بازنگری ساختار سازمانی ایمنی و آتشنشانی شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: همسو با این بازنگری، اداره کل اچاسای وزارت نفت نیز ساماندهی و ارتقای ساختار آتشنشانی را در دستور کار دارد.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته اقدامها و پروژههای زیرساختی تعریف و انجام شد که از سال گذشته نتایج خوبی بهدست آمده است، در حوزه آتشنشانی پروژه «ممیزی و ارزیابی وضعیت آتشنشانی، ماشینآلات، ایستگاههای آتشنشانی، رویههای موجود و ارائه راهکارهای مناسب جهت استانداردسازی آن» از سال گذشته شروع شده است که امیدواریم با اجرای این پروژه تا یک سال آینده شاهد ارتقای سطح کیفی خدمات آتشنشانی شرکت ملی نفت ایران باشیم.
عبدالهزاده گفت: با توجه به شروع کار مشاور پروژه بازنگری مقررات ایمنی تخصصی شرکت ملی نفت، این مقررات در ۶ ماه آینده در سطح شرکت ابلاغ میشود.
وی ادامه داد: حمایتهای مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران بیانگر توجه ویژه مدیریت به موضوع HSE است.
عبداللهزاده به تعداد حوادث منجر به فوت اشاره کرد و گفت: در بررسی و تجزیه و تحلیل انجام شده در سال ۹۶ نسبت به سال قبل از آن، شاهد کاهش ۳۰ درصدی حوادث منجر به فوت بودهایم و امیدواریم امسال نیز این روند کاهشی ادامه داشته باشد.
وی اظهار کرد: نگاه جدی و دقیقتر به ابلاغیههای حوزه ایمنی و آتشنشانی، مدیریت و ارزیابی ریسکها به صورت جدیتر، توجه بیشتر به الزامات اچاسای پیمانکاران و نظارت و ارتقای سیستم مجوز کار، ارتقای کیفی آموزشها و توجه به اثربخشی آنها و ارتقای نگهداشت تجهیزات ایمنی و آتشنشانی، پنج موردی است که انتظار میرود واحدهای ایمنی و آتشنشانی مدیریت HSE در سطح شرکتهای فرعی و تابع به آنها توجه جدی داشته باشند.
سیدمحمد پور راکی، معاون ایمنی و آتشنشانی اداره کل HSE وزارت نفت نیز در این مراسم با بیان اینکه باید به دنبال راهکارهایی برای کاهش میزان حوادث در صنعت نفت باشیم، گفت: کارکنان ایمنی و آتشنشانی باید آمادگی لازم را برای مقابله با حوادث داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد راهکارهای مقتضی زمان برای مواجهه با چالشهای ایمنی و آتشنشانی گفت: شرکتها با تهیه شیوهنامهها و ابلاغ آن به شرکتهای زیرمجموعه میتوانند نتایج محسوسی را در کاهش حوادث ایجاد کنند.
پور راکی به دو راهکار مهم برای کاهش حوادث در حوزه HSE اشاره کرد و افزود: رعایت دقیق مجوز کارها در بحث فرآیندهای کاری و عملیات و همچنین موضوع نظارت بر HSE پیمانکاران دو موردی است که میتواند به کاهش محسوس حوادث در صنعت نفت منجر شود.