مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز گفت: ارائه خدمات آموزشی و مهارت آموزی دانشآموزان بومی در مناطق نفتخیز میتواند زمینه مناسب برای افزایش سطح دانش و مهارت دانشآموزان باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس، عبدالحمید امامی امروز (یکشنبه، ۲۸ مردادماه) در یک نشست خبری با تاکید بر طرح تقویت بنیه علمی دانشآموزان مناطق پارسجنوبی و غرب کارون اظهار کرد: توانمندسازی نیروهای بومی بهمنظور افزایش سطح دانش و اشتغال جوانان در حوزههای فنی و تخصصی صنعت نفت، همواره جزو دغدغههای وزیر نفت بوده است. به این منظور از پارسال طبق برنامهریزیهای انجام شده با مسئولان و دستگاههای اجرایی، طرح تقویت بنیه علمی دانش آموزان در مناطق پارسجنوبی و غرب کارون اجرا شد.
وی افزود: با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش ۲۰۰ نفر از دانشآموزان منطقه غرب کارون و ۲۸۰ نفر از منطقه پارسجنوبی که معدل بالای ۱۵ داشتند و بیشتر از خانوادههای کم بضاعت بودند انتخاب و به مراکز آموزشی معرفی شدند تا ضمن بهره مندی از آموزش استادان مجرب و نخبه، بتوانند مهارتهای لازم را به دست آورند.
مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز در ادامه با بیان اینکه با اجرای این طرح نتایج قابل قبولی حاصل شد، اظهار کرد: از میان ۲۸۰ نفر دانشآموزان منطقه پارسجنوبی، ۳۱ نفر حائز رتبه بالای ۱۰۰۰در کنکور شدند که البته در این میان یک نفر رتبه زیر ۱۰۰ را به دست آورد و بقیه دانشآموزان رتبههای بالای ۲۰ هزار را به دست آوردند.
امامی گفت: از تعداد ۲۰۰ نفر دانشآموزان منطقه غرب کارون، ۹۴ نفر موفق به کسب رتبه زیر ۲۰ هزار شدهاند و بقیه دارای رتبههای بالای ۲۰ هزار هستند که طبق پیشبینیهای انجام شده امیدواریم همه دانش آموزان بتوانند با بهرهمندی از مشاورههای خبره انتخاب رشته کنند و در دانشگاه قبول شوند.
وی با اشاره به اینکه هر ساله شاهد رشد و پیشرفت قابل توجه دانشآموزان مناطق پارسجنوبی و غرب کارون هستیم گفت: در کنکور امسال از میزان متقاضیان منطقه پارس جنوبی ۵۷ درصد دختر و ۴۳ درصد پسر و در منطقه غرب کارون ۶۸ درصد دختر و ۳۲ درصد پسر حضور داشتند.
وی افزود: بیشک افزایش سطح سواد و فرهنگ مردمان مناطق نفتخیز نه تنها به توسعه و آبادانی منطقه کمک میکند بلکه سبب افزایش سطح توانمندی جوانان بومی و بهکارگیری آنان در بخشهای مختلف صنعت نفت و گاز میشود.
۸۱۵ پروژه فعال در حوزه مسئولیت اجتماعی صنعت نفت
امامی در ادامه به پروژههای در حال اجرای شرکت ملی نفت ایران اشاره و اظهار کرد: طبق برنامه پنجساله، ۸۱۵ پروژه در شرکت ملی نفت در حال اجراست که عمده این پروژهها مربوط به توسعه و آبادانی منطقه غرب کارون است.
وی گفت: بودجه لحاظ شده دولت برای اجرای پروژههای برنامهریزی شده ۲ هزار و ۵۱۱ میلیارد تومان بوده که تاکنون هزار و ۶۳ میلیارد تومان آن هزینه شده است.
مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز افزود: بیشتر پروژهها مربوط به بخش آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، بهداشت و درمان، کمیته امداد و بهزیستی است که مجوز قانونی دارد، همچنین در زمینه راههای روستایی، منابع طبیعی و محیط زیستی هم اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: از جمله بخشهای جدی، موضوع راههاست. این بخش به هزینههای زیادی نیاز دارد که بیشتر با هماهنگی و همکاری وزارت راه و شهرسازی انجام میشود.
امامی همچنین به موضوع مسئولیت اجتماعی و نقش تاثیرگذار آن در زندگی مردمان منطقه نفتخیز اشاره کرد و افزود: از جمله مهمترین مسائلی است که در سالهای اخیر در حوزه صنعت نفت مطرح بوده، موضوع مسئولیت اجتماعی است. مسئولیت اجتماعی یا همان CSR در حقیقت خدماتدهی به مناطق محروم در قالب طرحهای آموزشی و خدمات اجتماعی و فرهنگی و ورزشی است.
وی گفت: بهطور طبیعی زمانی که امکانات نفتی منطقه ای را استحصال میکنیم باید اولویت ارائه خدمات در قالب مسئولیت اجتماعی به این مناطق اختصاص داده شود، بنابراین موضوع مسئولیت اجتماعی در مناطق نفتخیز پررنگ تر جلوه میکند.
تسهیلات ویژه برای اسکان کارکنان اقماری
در ادامه بابک دارابی، معاون مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی درباره ارائه تسهیلات شرکت ملی نفت برای اسکان کارکنان اقماری گفت: اواخر پارسال طبق پیگیریهای مستمر وزیر نفت درباره اسکان کارکنان طرحهای اقماری در مناطق عملیاتی، تسهیلات ویژهای در شورای اداری مصوب شد.
وی ادامه داد: با رایزنیهای انجام شده با بانک مسکن، مناطق هدف که در منطقه پارس و دیگر مناطق هستند و جمعیت زیر ۲۰۰ هزار نفر دارند تسهیلاتی در نظر گرفته شد و این تسهیلات شامل دو بخش از جمله مبلغی برای کارکنان اسکان موقت و مبلغی هم برای همکاران اسکان دائم در نظر گرفته شده است. تسهیلات به مبلغ ۵۰میلیون تومان با سود بسیار پایین است که واجدین شرایط و کارکنان اقماری شرکت نفت میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
دارابی اظهار کرد: همچنین به منظور توانمندسازی و ارتقای سطح اجتماعی کارکنان و افراد بومی مناطق، پروژههایی از جمله خانههای بهداشت، بیمارستان و مجموعههای ورزشی در دست اجراست که همزمان با اسکان کارکنان، این امکانات نیز در اختیار آنان قرار داده خواهد شد.
معاون مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی گفت: هدف دیگر از اجرای این طرح توانمندسازی شهرهایی مانند عسلویه، جم، کنگان، سرخس، هویزه و سوسنگرد که قابلیت سکونت دارند میباشد البته این به معنای شهرک سازی نیست بلکه هدف، اسکان کارکنان اقماری و توانمندسازی خانوادههای بومی است.