2 قرارداد بهسازی و نوسازی تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل استان خوزستان، بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی مارون (هر یک بهطور مجزا) امضا شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس، این 2 قرارداد امروز (سهشنبه، 13 شهریور ماه) با حضور رئیس جمهوری، وزیر نفت، سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری و جمعی از مدیران ارشد این وزارتخانه، بین بیژن عالیپور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و جعفر ربیعی، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و همچنین بین عالیپور و عبدالمجید محمدی، مدیرعامل پتروشیمی مارون امضا شد.
بر اساس این گزارش، این قراردادها موسوم به قراردادهای بهسازی و نوسازی تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل مناطق نفتخیز جنوب مشتمل بر ۳۲ طرح است که در مجموع با اعتبار 1.2 میلیارد دلار با هدف جلوگیری از سوزاندن روزانه حدود ۲۲ میلیون متر مکعب گاز (معادل 760 میلیون فوت مکعب) در منطقه شرق رودخانه کارون امضا و مقرر شده است ظرف 2 سالونیم آینده به اجرا درآید.
با امضای این قرارداد ، گازهای فلرهای نفتی (مشعلها) جمع میشود و به خوراک پتروشیمیها تبدیل میشود و طول مدت سرمایه گذاری و بازپرداخت هزینههای آن حدود ۷ سال تعیین شده است.
با اجرای این ۳۲ طرح، روزانه ۵۱۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی در حال احداث بیدبلند۲ و روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی مارون اضافه خواهد شد. با جمعآوری این گازها، تولید مایعات گازی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم حدود ۳۸ هزار بشکه در روز افزایش مییابد که سبب افزایش خوراک پتروشیمی بندرامام خواهد شد. به این ترتیب سالانه در مجموع ۱.۶ میلیون تن اتان و ترکیبات گازی سنگینتر از آن و ۱۴ میلیون بشکه مایعات گازی به خوراک واحدهای پتروشیمی افزوده میشود که گامی بلند در مسیر رفع مشکل کمبود خوراک بخش بزرگی از واحدهای پتروشیمی کشور به شمار میرود. ارزش این میزان خوراک برای شرکت ملی نفت ایران سالانه حدود ۱۳۰۰ میلیون دلار است و ارزش تولید محصولات پتروشیمی حاصل از خوراک اضافی این طرحها نیز سالانه حدود ۲۶۰۰ میلیون دلار برآورد میشود. این طرحها همچنین سبب میشود روزانه حدود ۱۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی سبک در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، جمعآوری گازهای مشعل افزون بر بهبود محیط زیست مناطق عملیاتی نفت و گاز و ترسیم میزان تعهد صنعت نفت به حرکت در مسیر توسعه پایدار و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، از موضوعات مورد تاکید رئیسجمهوری است که این مهم با دستور، نظارت و پیگیری مستمر وزیر نفت همواره در دستور کار قرار داشته و در همین مسیر، شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای پتروشیمی داخلی متقاضی خوراک به توافق جامعی دست یافته است؛ اجرای این توافق، از یک سو به تسریع طرحهای جمعآوری گازهای مشعل و از سوی دیگر به تامین بهتر خوراک پتروشیمیها منتهی میشود.