صنعت نفت در هفته ای که گذشت: حواشی که بر متن می چربید

صنعت نفت در هفته ای که گذشت: حواشی که بر متن می چربید
" آورده اند که انوشیروان را در شکارگاهی صید کباب کردند و نمک نبود ؛ غلامی به روستا رفت تا نمک آرد؛ نوشیروان گفت : به قیمت بستان تا رسمی نشود و ده خراب نگردد .." باب اول گلستان - حکایت 19
ماجرای قیمت سکه و ارز هم در کشور ما تقریبا همین است . بدان معنی که افزایش قیمت از یک جا که آن هم دولت بود آغاز شد . اگر آمارهایی که در یادداشت قدرت 5 درصدی آمد (seconews.ir/vdcc.pqpa2bq41la82.html) صحیح باشد که اذعان داریم صحیح است ، 95 درصد درآمد و مصرف ارزی کشور متعلق به دولت است بنابراین آن 5 درصد قدرتی ندارند که بتوانند بازار سکه و ارز را به هم بریزند ، که البته اگر غیر از این می بود راه اندازی مرکز مبادلات ارزی که ارز متقاضیان ثبت و سفارش را 2 درصد زیر قیمت بازار آزاد می دهد ، نمی بایست قیمت بازار آزاد را معیار و ملاک تخصیص بدهد . با همه این احوال باز هم قیمت دلار در بازار آزاد غیردولتی کماکان بالای 2650 تومان و سکه بالای یک میلیون تومان به فروش می رسد (seconews.ir/vdch.zn-t23nvwftd2.html). به نظر می آید که حاشیه همچنان بر متن می چربد .
در کنار این اتفاق ، دو رویداد مهم در صنعت نفت رخ داد .
اول آنکه ، پنجشنبه گذشته محمدرضا باهنر ، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در جامعه اسلامی مهندسین به بررسی اوضاع و احوال اقتصادی کشور پرداخت و در این نشست آمارهایی را در خصوص صنعت نفت ارائه داد. آمارهایی که بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی و خارجی داشت (seconews.ir/vdcg.t9nrak9yupr4a.html) . براساس آمارهای ارائه شده از سوی باهنر صادرات نفت کشور ما در 5 ماهه اول امسال به زیر یک میلیون بشکه در روز رسیده بود . این آمار هر چند که از سوی وزارت نفت تکذیب شد(seconews.ir/vdcd.n0k2yt0nna26y.html) اما می تواند نشانه ای از بروز تحولات در بازار ارز و طلا باشد .
دوم ، ادعای وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا بود که شرکت ملی نفت ایران را وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دانست . این ادعا که بنابر گفته تحلیلگران و کارشناسان مقدمه تحریم شرکت ملی نفت می تواند باشد ، از سوی دو مقام ارشد وزارت نفت و شرکت ملی نفت تکذیب شد (seconews.ir/vdca.6nik49nwu5k14.html)؛ اما آیا تکذیبیه ها می تواند شرکت ملی نفت ایران را از حوادث بعدی دور نگه دارد؟
اما در این گیرودار ، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم حرفی زد که کمتر کسی متوجه یک نکته مهم آن شد . بنا بر گفته احمد قلعه بانی ، صنعت نفت ایران در سال گذشته شاهد کاهش سرمایه گذاری خارجی بود (seconews.ir/vdcb.gb0urhbgaiupr.html). هر چند که قلعه بانی سعی کرد که با جمله بعدی که " این کاهش با افزایش سرمایه گذاری داخلی جبران شد " را تصحیح کند ، اما چه کسی است که نداند که اثرات جانبی این کاهش همچنان ادامه دارد .
۹ مهر ۱۳۹۱ ۲۲:۱۰
تعداد بازدید : ۱,۱۴۶