قیمت نفت روز سهشنبه تحت تاثیر صدور معافیت از تحریمهای نفتی واشنگتن برای هشت خریدار بزرگ نفت ایران و همچنین نگرانیها نسبت به کندی رشد اقتصادی و ضعیفشدن تقاضا، کاهش پیدا کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس، بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۵ سنت یا ۰.۲ درصد کاهش نسبت به روز گذشته، به ۶۲.۹۵ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۲۸ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش، به ۷۲.۸۹ دلار در هر بشکه رسید.
تحلیلگران اعلام کردند انتظارات برای کندی رشد اقتصادی در ماههای آینده بر دورنمای تقاضا برای سوخت تاثیر منفی گذاشته و همزمان اقدام واشنگتن در صدور معافیت از تحریمهای نفتی ایران به هشت کشور، نگرانیها نسبت به کمبود عرضه را برطرف کرده است.
واشنگتن به هشت واردکننده شامل چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، یونان، تایوان و ترکیه معافیت ۱۸۰ روزه برای واردات نفت از ایران داده است که به آنها اجازه میدهد به واردات نفت از ایران ادامه دهند.
جمیل احمد، مدیر تحقیقات در شرکت FXTM به رویترز گفت: تحریمها علیه ایران در قیمتهای بازار نفت به حساب آمده و وی در عوض به دورنمای تقاضای جهانی متمرکز شده است، زیرا ابهامات خارجی بر چشماندازهای اقتصادی سنگینی میکند. وی هشدار داد که کندی رشد اقتصادی و تقاضا برای سوخت، ریسک بزرگتری برای نفت در ماههای آینده به شمار میرود.
افت ارزش ارزهای بازارهای نوظهور، بر رشد اقتصادی در آسیا به خصوص در هند و اندونزی تاثیر منفی داشته است. همزمان اختلافات تجاری میان آمریکا و چین، رشد اقتصادی دو غول اقتصادی جهان را در معرض تهدید قرار داده است.
در بخش عرضه، با وجود تحریمهای آمریکا علیه ایران، به دلیل افزایش تولید روسیه، آمریکا و عربستان سعودی، عرضه فراوانی به بازار وجود دارد. این سه کشور در اکتبر برای نخستین بار مجموعا بیش از ۳۳ میلیون بشکه در روز نفت تولید کردند که پاسخگوی بیش از یک سوم از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز مصرف نفت جهان است.