فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیجفارس به عنوان بزرگترین طرح پالایشی کشور بهطور رسمی با حضور رئیسجمهوری افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار اعزامی به بندرعباس، فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس که بینظیرترین و بزرگترین طرح پالایشی کشور در طول ۴۰ سال گذشته به شمار میرود، امروز (دوشنبه، ۲۹ بهمنماه) همزمان با جشن ۴۰ سالگی پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور حسن روحانی، رئیسجمهوری افتتاح شد.
طرح احداث پالایشگاه ستاره خلیجفارس به عنوان مدرنترین پالایشگاه خاورمیانه در سال ۱۳۸۵ در مساحتی حدود ۷۳۰ هکتار در ۲۵ کیلومتری غرب بندرعباس کلید خورد. خوراک این پالایشگاه از طریق خط لولهای به طول ۳۸۸ کیلومتر و به قطر ۹۰ سانتیمتر با ظرفیت دریافت ۵۰۰ هزار بشکه تأمین میشود که از مناطق سختگذر استانهای بوشهر، فارس و هرمزگان میگذرد.
تأمین آب این پالایشگاه از طریق تاسیسات آبگیری از سطح دریا به مساحت سه هکتار و به ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب در ساعت با دو خط لوله ۲۲۰ سانتیمتری و به طول ۶ کیلومتر انجام میشود که دومین آبگیر بزرگ کشور محسوب میشود و برق موردنیاز پالایشگاه به وسیله هفت دستگاه توربین بخار تأمین و با برق سراسری با دیماند ۲۵ مگاوات ساعت پشتیبانی میشود.
حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، کاهش آلایندههای زیست محیطی و تضمین خودکفایی کشور در تامین فرآوردههای راهبردی انرژی مانند بنزین، نفتگاز، گاز مایع، هیدروژن، گوگرد و سوخت جت و توجه به تولید و صادرات محصولات ایجاد اشتغال پایدار در استان هرمزگان از مهمترین اهداف این ابرپروژه پالایشی در کشور بوده است.
با افتتاح فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیجفارس، روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ در این پالایشگاه تولید خواهد شد که مطابق با ۵۰ درصد بنزین مصرفی در کشور است. عملیات ساخت فاز چهارم این پروژه عظیم ملی که نقشی راهبردی در توازن انرژی کشور و منطقه ایفا کرده و ایران را از واردکننده بنزین به صادرکننده بالقوه این محصول راهبردی تبدیل کرده است، آغاز شده است.
تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر نفتگاز و نفت سفید و ۳ میلیون لیتر فرآورده گاز مایع از دیگر دستاوردهای راهاندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیجفارس است که با راهاندازی آن کشورمان را میتوان جزو صادرکنندگان بالقوه بنزین و یک قطب اثرگذار برای این فرآورده و سایر فرآوردههای پالایشی در منطقه محسوب کرد.
عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا و نخستین در خاورمیانه، استفاده بیش از ۷۰ درصد از تجهیزات تولیدی صنایع داخلی، نزدیک به ۱۰۰ درصد اجرا از سوی نیروهای داخلی، ۹۵ درصد راهاندازیهای داخلی، جوانترین نیروی انسانی دخیل در اجرا، آثار زیستمحیطی با تولید فرآوردههای باکیفیت، تقویت قدرت دیپلماسی و رکوردهای بینظیر در راهاندازی از جمله ویژگیهای بارز ستاره خلیج فارس به شمار میرود که این طرح عظیم را به یک طرح ملی تبدیل کرده است.