اگر در سیاستهای پولی و ارزی هماهنگ و هدفمند اقدام میکردیم، این افزایش نرخ ارز به وجود نمیآمد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد نهاوندیان - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، امروز یکشنبه با تاکید بر اینکه ما باید از هر اقدام ممکن برای مقابله با تحمیل انزوا در اقتصاد استفاده کنیم، گفت: موانع بر سر راه صادرات کشور مثل موانع بانکی و بازارها باید از سر راه برداشته شوند و باید تمام توانمان را بسیج کنیم که صادرکنندگان ما در این عرصه تنها نمانند.
وی ادامه داد: باید در شرایط کنونی نه تنها تشویقهای قبلی را حفظ کنیم، بلکه به توانمندسازی بیشتر صادرکنندگان توجه کنیم، زیرا یکی از اصلیترین و موثرترین مسائل امروز اقتصاد در جامعه ما سیاست ارزی است.
نهاوندیان با بیان اینکه آنچه که در بازار ارز کشور اتفاق افتاده آثار منفی در بخشهای مختلف اقتصاد از جمله صادرات گذاشته است، بیان کرد: این تلاطم به هیچ وجه مطلوب صادرکنندگان نیست و اگر در طول سالیان تفاضل تورم داخلی و خارجی را در نرخ ارز اعمال میکردیم، قدرت صادرات و تولیدات ما در سطح قبول باقی میماند.
رییس اتاق ایران ادامه داد: تصمیمگیری در سیاست ارزی باید با هدف توانمندسازی صادرکنندگان صورت گیرد و صادرات غیرنفتی باید از انواع حمایتهای لازم برخوردار باشد.
او در پانزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با تاکید بر اینکه برای توانمندسازی صادرات در اقتصاد مقاومتی باید مدیریت واردات داشته باشیم، خاطر نشان کرد: اگر در سیاستهای پولی و ارزی هماهنگ و هدفمند اقدام میکردیم، این افزایش نرخ ارز به وجود نمیآمد. در حال حاضر نیز اقدامات محدودکننده باید روی واردات باشد و اختیارمندی صادرکنندگان افزایش یابد.
رییس اتاق ایران با بیان اینکه هر گونه مداخلهی دولتی به اصل کار لطمه میزند، بیان کرد: اعتماد در فضای اقتصاد اصلیترین سرمایهی ماست. اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به بازسازی اعتماد نیاز دارد و اگر فعالیت اقتصادی از شکل متکی به منابع آتی به التهاب منابع و درآمد آنی تبدیل شود، رفتار اقتصادی تبدیل به رفتار شتابزده میشود.
رییس اتاق ایران با تاکید بر اینکه باید از تصمیمات شتابزده بپرهیزیم، گفت: اعتماد به تصمیمات نباید سلب شود، تصریح کرد: در رابطه با سیاست ارزی و صادراتی، فعالان بخش خصوصی عزم و هماهنگی دارند به شرطی که در تصمیمگیریها مشورتهای لازم با بخش خصوصی انجام شود.