تحریم فرصتی است که میتوانیم از خام فروشی نفت گذر کرده و با توسعه صنایع پتروپالایشی آن را به فرآورده تبدیل کنیم و فرآوردههای نفتی را در بازار کشورهای همسایه به فروش برسانیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وابستگی دولت به درآمدهای حاصل از خام فروشی نفت یکی از نقاط ضعف اساسی کشور است که امریکا قصد دارد با سوءاستفاده از این نقطه ضعف و اعمال تحریمهای نفتی بر زندگی و معیشت مردم فشار وارد کرده و از این طریق به اهداف خود در ایران دست یابد.
کارشناسان معتقدند که راهکار اصولی مقابله با تحریمهای نفتی آمریکا گذر از خام فروشی به سمت فرآورده فروشی است. در این راستا لازم است هر چه زودتر دولت و به خصوص وزارت نفت توسعه صنایع پتروپالایشی را در دستور کار قرار دهد.
* احساس خطر امریکا از ایجاد ارزش افزوده و اقدام برای تحریم پتروشیمیها
در این راستا محمدرضا منصوری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به ضرورت توسعه صنایع پتروپالایشی گفت: برای کم اثرکردن تحریمهای نفتی اولین مساله ای که ما می توانیم دنبال کنیم ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تامین صنعت نفت است؛ تحریم فرصتی است که میتوانیم از خام فروشی نفت گذر کرده و با توسعه صنایع پتروپالایشی، آن را به فرآورده تبدیل کنیم و فرآوردههای نفتی را در بازار کشورهای همسایه به فروش برسانیم.
وی ادامه داد: این بهترین فرصتی است که ظرفیت پتروپالایشی کشور را افزایش دهیم و حتی با توسعه پتروشیمیها، زنجیره ارزش نفت خام را تکمیل کرده و فرآوردههای با ارزش افزوده بالا تولید و صادر کنیم؛ شاید به همین دلیل است که آمریکا احساس خطر کرده و پتروشیمیهای ما را هم تحریم کرده است.
* تحریم فرآوردههای نفتی سخت تر از نفت خام است
منصوری در ادامه افزود: تحریم فرآوردههای نفتی سخت تر از نفت خام است. چون خریداران نفت ایران معدود بوده و چند تا کشور مشخص هستند. اما بازار فرآوردههای نفتی برای ایران یک بازار بزرگ است. محصول نهایی پتروپالایشگاه، هم قیمتش بالاتر است و هم مشتری های دست به نقدی دارد. ترکیه. عراق و کشورهای همسایه. حتی اگر کشورهای همسایه هم نخواهند بخرند، خود آن محصول مشتری خود را در روسیه و سایر کشورها دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان اظهار داشت: در بحث سرمایه گذاری پتروپالایشگاهها، ما میتوانیم سرمایههای خرد مردمی و بخش خصوصی را تجمیع کنیم و در حال حاضر حجم نقدینگی در کشور بالاست که میتوانیم آن را به سمت توسعه صنایع پتروپالایشی هدایت کنیم.
وی افزود: در مجموع هر چه به سمت ایجاد ارزش افزوده و ساخت و توسعه پتروشیمیها و پتروپالایشگاهها حرکت کنیم بهتر است و باید در این راستا اقدامات جدی انجام دهیم.