ریشه فساد را باید در اقتصاد دولتی و نفتی جستجو کرد

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی گفت: ریشه فساد را باید در اقتصاد دولتی و نفتی جستجو کرد و برای گذر از فساد باید به قانون رگولاتوری تن دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اوپکس به نقل از فصل اقتصاد، سید حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: با تثبیت نرخ ارز می‌توان بخشی از نگرانی‌های بخش خصوصی را درباره پیمان‌های ارزی از بین برد.
وی افزود: دولت از ارز دیجیتال با رسمیت بخشیدن به آن حمایت کرده اما اگر با تعرفه گذاری نامناسب و عدم استمرار حمایت خود، فعالیت فعالان تولید ارز دیجیتال را محدود کند، در واقع فرصتی که برای استفاده از ارز دیجیتال در شرایط تحریم برای کشور وجود دارد را از بین برده است.
حسینی تصریح کرد: قرار بود ظرف 10 روز امکان سفارش خرید برق فراهم شود اما این اتفاق نیافتاده است و این در شرایطی است که می‌توان از این فرصت در زمان غیر پیک مصرف برق کشور برای عبور از شرایط تحریم استفاده کرد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص افزایش دو میلیون بشکه‌ای ظرفیت پالایشی کشور با استفاده از سرمایه های مردمی، گفت: اخیرا در مجلس طرحی مصوب شد تا افزایش ظرفیت پالایش نفت با سرمایه‌های مردمی به تصویب رسیده که این طرح می‌تواند به توسعه صنعت نفت در بخش پایین دستی کمک کند.
وی افزود:‌ لایحه تجارت نیز در مجلس در حال بررسی است و با وجود طولانی شدن بررسی آن اکنون به طور شتاب زده در دستور کار قرار گرفته است و این در حالی است که فسادهای اخیر فضای بدبینی ایجاد کرده و باعث شده تا با سختگیری این قانون تصویب شود.
حسینی، با انتقاد از سطح کارشناسی مجلس در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین در بحث‌های حقوقی گفت: مجلس در این زمینه‌هایی که ضعف کارشناسی دارد و توانمندی‌های لازم را ندارد، بهتر است از ظرفیت‌های کارشناسی بخش خصوصی فعال در این زمینه‌ها بهره بگیرد.
وی برخورد با فساد را مهمتر از برخورد با فاسد دانست و افزود: ریشه فساد را باید در اقتصاد دولتی و نفتی جستجو کرد و برای گذر از فساد باید به قانون رگولاتوری تن دهیم زیرا اگر در سال‌های قبل ساز و کاری را تعریف می‌کردیم که منافع همه را می‌دید امروز حداقل مشکل را داشتیم.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه "با وجود اهمیتی که بحث رگولاتوری دارد اما هنوز شاهد شکل گرفتن نظام رگولاتوری در کشور نیستیم"، گفت: نخستین نمایشگاه صنایع پایین دستی، نفت، گاز و پتروشیمی توسط بخش خصوصی در زمستان امسال برگزار می شود و در تلاشیم تا خریداران را از کشورهای همسایه برای حضور در این نمایشگاه دعوت کنیم.
حسینی فروش محصولات و فرآورده‌های نفتی در بورس را باعث ایجاد بازار شفاف دانست و گفت:‌ باید اولویت خرید با فعالان بخش خصوصی کشور باشد و حضور مشتریان خارجی به معنای محروم کردن تجار ایرانی است.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، با اشاره به مازاد 600 هزار بشکه‌ای فرآورده‌های نفتی در کشور،‌ گفت: ‌این مازاد که شامل ‌بنزین،‌ گازوئیل، ‌نفت کوره و ... می‌شود را باید صادر کنیم.
۱۰ شهریور ۱۳۹۸ ۱۰:۰۹
تعداد بازدید : ۳۶۶